Στα επόμενα 2 λεπτά θα μάθεις:

-Ποιο είδος διακοπών είναι το κατάλληλο για σένα.
-Τι να αποφύγεις κατά τη διάρκεια των διακοπών σου.


Ζούμε σε μια όμορφη χώρα με πολλά νησιά, όμορφους προορισμούς και χαμογελαστούς ανθρώπους. Είναι φυσικό λοιπόν το καλοκαίρι να κάνουμε διακοπές για την αναψυχή μας, την ξεκούρασή μας, για να αλλάξουμε εικόνες, περιβάλλον, να κάνουμε κοινωνικές επαφές και να ανταλλάξουμε χαμόγελα. Η εμπειρία των διακοπών για τους περισσότερους Έλληνες είναι κάτι δεδομένο τους καλοκαιρινούς μήνες. Οι λόγοι για τους οποίους επιλέγουμε να κάνουμε διακοπές είναι σημαντικοί για το τελικό αποτέλεσμα και την ουσιαστική απόλαυση τους. Σημαντικός παράγοντας όμως για να αποκομίσουμε οφέλη είναι να γνωρίζουμε τι ακριβώς αναζητούμε από τις διακοπές μας.

Διακοπές για ξεκούραση

Όσοι αισθάνονται κουρασμένοι από την εργασία, τις προκλήσεις της καθημερινότητας και το χειμώνα που πέρασε είναι καλό να επιλέγουν ήρεμους προορισμούς χωρίς πολλές μετακινήσεις και επιπλέον κούραση. Άλλωστε όλοι γνωρίζουμε πως οι μη οργανωμένες διακοπές σε πολλές περιπτώσεις κουράζουν περισσότερο σε σχέση με την ξεκούραση και τη χαρά που μπορεί να μας δώσουν. Χαλάρωση, βόλτα μπάνιο, χαλαρή διασκέδαση, καλή παρέα, αρκετός ύπνος και ένα βιβλίο αποτελούν καλές επιλογές.

Διακοπές για αναψυχή

Επιλογή προορισμών ενδεχομένως με αρχαιολογικούς τόπους ή σημαντικούς ιστορικούς τόπους και αξιόλογα μέρη για επίσκεψη, μελέτη της ιστορίας και δυνατότητα για όμορφες αναμνηστικές φωτογραφίες. Παραδοσιακό φαγητό, ξεκούραση, χαλάρωση και μπάνιο. Σε αυτές τις διακοπές λαμβάνουμε νέες πληροφορίες και γνώσεις, ενώ ξεφεύγει ο νους μας απ’ την καθημερινότητα και τις σκέψεις μας και παράλληλα έχουμε χρόνο για ξεκούραση.

Μικρές αποδράσεις

Ακόμα κι αν δεν έχεις μεγάλη άδεια, οι κοντινοί προορισμοί και οι παραλίες ή και ημερήσιες εκδρομές μπορούν να σου εξασφαλίσουν μικρές και όμορφες στιγμές απόδρασης. Το βασικό ζητούμενο σε αυτήν την επιλογή διακοπών είναι η αλλαγή παραστάσεων κι ότι μπορείς να φροντίζεις να κάνεις κάτι διαφορετικό σε κάθε σου απόδραση τόσο στον τρόπο μετακίνησης όσον αφορά στον προορισμό όσο και στη σύνθεση της παρέας.

Απόλαυσε τη στιγμή

Ό,τι και αν επιλέξεις να κάνεις να θυμάσαι το εξής: Είναι σημαντικό η παρέα που θα επιλέξεις να μην γκρινιάζει και να ταιριάζουν τα γούστα σας. Οι διακοπές σου είναι για να τις απολαύσεις εσύ και όχι για να σε επιβραβεύσουν οι φίλοι για τις ωραίες φωτογραφίες που τράβηξες και την καλή επιλογή του προορισμού σου. Στόχος σου είναι να ξεκουραστείς και όχι να κουραστείς. Ούτε σωματικά ούτε ψυχολογικά. Να αντιμετωπίσεις τα απρόοπτα με χαμόγελο, υπομονή και θετική διάθεση. Να είσαι ευγνώμων που έχεις τη δυνατότητα έστω για μικρές αποδράσεις κάτι που δεν μπορούν να κάνουν αρκετοί στις μέρες μας για πολλούς λόγους. Να θυμάσαι ότι μια στιγμή που θα απολαύσεις ένα ηλιοβασίλεμα σε ένα ειδυλλιακό σημείο, η στιγμή που απολαμβάνεις το κολύμπι στη θάλασσα ή τη χαλάρωση στην ξαπλώστρα σου αρκούν για να φορτίσουν τις μπαταρίες σου. Κλείσε τα μάτια άκουσε όλους αυτούς τους όμορφους ήχους του αέρα, της θάλασσας, της μουσικής και πάρε μερικές βαθιές ανάσες… Χαμογέλασες;

Διάβασε ακόμα:

7 Αρχές Μίας Ευτυχισμένης Ζωής

Ο Καλύτερος Τρόπος Να Ξεκινήσεις Μία Συζήτηση Σύμφωνα Με Το Harvard

Author(s)

  • Μάνος Ζερβάκης

    Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης – Life Coach

    Ο Μάνος Ζερβάκης σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός Τ.Ε. και αργότερα υποκριτική, απέκτησε τον τίτλο B.A. in Performing Arts από το Queen Margaret University of Edinburgh και αποφοίτησε με άριστα, έχει λάβει μέρος σε παράστασεις και κινηματογραφικές παραγωγές. Έχει εργαστεί στην επικοινωνία το marketing και τις πωλησεις. Σήμερα είναι συγγραφέας, φοιτητής Κοινωνικής Θεολογίας στο ΕΚΠΑ και σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης – Life Coach στο Ωριμάζω.