Πολλά έχουν γραφτεί για τους νάρκισσους. Τόσα όσα χρειάζεται για να βάζουμε μερικές φορές πολύ βιαστικά την ταμπέλα σε κάποιον που μπορεί να έχει υπερτονισμένο εγώ ότι είναι νάρκισσος, δηλαδή πάσχει από ναρκισσιστική διαταραχή. Πολλά επίσης έχουν γραφτεί και ειπωθεί για όσους έχουν συγγενικές ή και συντροφικές σχέσεις με νάρκισσους. Φυσικά, αν κάποιος νάρκισσος είναι ο μπαμπάς, η μαμά, ο αδερφός ή η αδερφή σου, δεν μπορείς να κάνεις και πολλά για αυτό. Τους συντρόφους όμως, εν αντιθέσει με τους συγγενείς, τους επιλέγουμε. Το θυμάσαι αυτό, έτσι;

Ας δούμε, όμως, τι είπε πάνω σε αυτό ο ψυχοδυναμικός ψυχολόγος Γιώργος Παπαγεωργίου, Διευθυντής της Ψυχικής Φροντίδας στη Φαίη Ευθυμίου, Head of Content του Thrive Global Greece. Μιας και η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές κολλάμε την ταμπέλα του νάρκισσου σε κάποιον ή κάποια άδικα. 

Διάβασε περισσότερα για τους νάρκισσους συντρόφους εδώ.

Ο Γιώργος Παπαγεωργίου είναι διευθυντής & επόπτης επιστημονικού προσωπικού στη Ψυχική Φροντίδα. Έχει σπουδάσει Ψυχολογία στην Αγγλία και έχει κάνει μεταπτυχιακή εκπαίδευση στην Ψυχολογία της Υγείας. Παρότι έχει λάβει αρχικά Συστημική εκπαίδευση, πλέον τον ελκύει η προσέγγιση Σχεσιακής Ψυχανάλυσης (Relational Psychoanalysis). Έχει μεγάλη εμπειρία στην παρακολούθηση και παροχή συμβουλών σε θεραπευόμενους με κατάθλιψη, αγχώδεις διαταραχές, χαρακτηρολογικές δυσλειτουργίες. Έχει συνιδρύσει την εταιρεία “Ψυχική Φροντίδα ΙΚΕ” (www.psychikifrontida.gr) και μεταξύ άλλων συμβουλεύει με εποπτικό ρόλο τούς επιστημονικούς συνεργάτες της “Ψυχικής Φροντίδας”. Η πλούσια εμπειρία του τον οδήγησε στη δημιουργία της πρώτης οργανωμένης μονάδας παροχής ψυχικής φροντίδας κατ’ οίκον στην Ελλάδα. Είναι μέλος των Group Analytic Society International και International Association for Relational Psychoanalysis & Psychotherapy (IARPP) – ΗΠΑ.

Διάβασε ακόμα:

Βίντεο: «Μαύρο πρόβατο»- Γεννιέσαι ή γίνεσαι;

Βίντεο: Δεύτερος γάμος-Γιατί είναι πιο πιθανό να αποτύχει

Author(s)

  • Η συντακτική ομάδα του Thrive Greece αποτελείται από δημοσιογράφους και επιστημονικούς συνεργάτες από τον χώρο της υγείας και της ευεξίας, της αποδοτικότητας, της ψυχολογίας, της αυτοβελτίωσης, της διατροφής και του fitness.