Μπορεί να ήταν το παιδί που στο σχολείο παρέσυρε τους υπόλοιπους στην κοπάνα. Ή εκείνος που στην οικογένεια δεν τηρούσε τα καθιερωμένα “πρέπει”. Μπορεί να είναι ο εργαζόμενος που δε δέχεται κανείς (ούτε ο διευθυντής του) να του πει ακριβώς πώς θα δουλέψει. Ο γοητευτικός αμίλητος στη φιλική παρέα. Ή αντίθετα, εκείνος που πάντα κλέβει την παράσταση. Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο ένα είναι βέβαιο. Ξεχωρίζει! Μέσα από μία αντισυμβατική, δηλαδή διαφορετική από των υπολοίπων, συμπεριφορά, που μετουσιώνεται κάπως σαν ρόλος ζωής για εκείνον.

Ο κ. Γιώργος Παπαγεωργίου, ψυχοδυναμικός ψυχολόγος και διευθυντής της εταιρείας “Ψυχική Φροντίδα” μιλάει με τη Φαίη Ευθυμίου, Head of Content του Thrive Global Greece, και εξηγεί όχι μόνο τα αίτια, αλλά και τη σκοπιμότητα του ρόλου τους.

Διάβασε περισσότερα για τα “Μαύρα πρόβατα” εδώ.

Ο Γιώργος Παπαγεωργίου είναι διευθυντής & επόπτης επιστημονικού προσωπικού στη Ψυχική Φροντίδα. Έχει σπουδάσει Ψυχολογία στην Αγγλία και έχει κάνει μεταπτυχιακή εκπαίδευση στην Ψυχολογία της Υγείας. Παρότι έχει λάβει αρχικά Συστημική εκπαίδευση, πλέον τον ελκύει η προσέγγιση Σχεσιακής Ψυχανάλυσης (Relational Psychoanalysis). Έχει μεγάλη εμπειρία στην παρακολούθηση και παροχή συμβουλών σε θεραπευόμενους με κατάθλιψη, αγχώδεις διαταραχές, χαρακτηρολογικές δυσλειτουργίες. Έχει συνιδρύσει την εταιρεία “Ψυχική Φροντίδα ΙΚΕ” (www.psychikifrontida.gr) και μεταξύ άλλων συμβουλεύει με εποπτικό ρόλο τούς επιστημονικούς συνεργάτες της “Ψυχικής Φροντίδας”. Η πλούσια εμπειρία του τον οδήγησε στη δημιουργία της πρώτης οργανωμένης μονάδας παροχής ψυχικής φροντίδας κατ’ οίκον στην Ελλάδα. Είναι μέλος των Group Analytic Society International και International Association for Relational Psychoanalysis & Psychotherapy (IARPP) – ΗΠΑ.

Διάβασε ακόμα:

Βίντεο: Δεύτερος γάμος-Γιατί είναι πιο πιθανό να αποτύχει

Βίντεο: Τα 3 “Σ” της επιτυχημένης σχέσης

Author(s)

  • Η συντακτική ομάδα του Thrive Greece αποτελείται από δημοσιογράφους και επιστημονικούς συνεργάτες από τον χώρο της υγείας και της ευεξίας, της αποδοτικότητας, της ψυχολογίας, της αυτοβελτίωσης, της διατροφής και του fitness.