Thrive Global: Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνεις μόλις ξυπνήσεις;

Βίκυ Κάβουρα: Βάζω ενυδατική κρέμα στο πρόσωπό μου.

TG: Έχεις καλή σχέση με τον ύπνο;

ΒΚ: Εξαιρετική. Απολαμβάνω πάρα πολύ τον ύπνο και επειδή θεωρώ ότι είναι βασικός παράγοντας υγείας, ομορφιάς, ευεξίας και ενέργειας ενώ βοηθάει και στη διατήρηση ενός σωστού σωματικού βάρους. Ο καλός ύπνος είναι ένα καθημερινό δώρο στον εαυτό μας και γι’ αυτό φροντίζω να κοιμάμαι οπωσδήποτε 8 ώρες την ημέρα.

TG: Τι σου δίνει ενέργεια για να φέρεις εις πέρας την μέρα σου;

ΒΚ: Η σωστή διατροφή. Προσέχω πάντα το «καύσιμο» με το οποίο εφοδιάζω τον οργανισμό μου να είναι το καλύτερο.

TG: Έχεις μικρά μυστικά που σε βοηθούν να βρίσκεις λύσεις σε καθημερινά προβλήματα;

ΒΚ: Παρότι σπάνια ξεχνάω, τα σημειώνω όλα στην ατζέντα μου και σβήνω από τη λίστα μου κάθε υποχρέωση μόλις την τελειώσω. Στο τέλος της ημέρας λοιπόν αν κάτι δεν έχω προλάβει να το κάνω δεν με μαλώνω απλώς το βάζω σε προτεραιότητα για την επόμενη.

Ο καλός ύπνος είναι ένα καθημερινό δώρο στον εαυτό μας και γι’ αυτό φροντίζω να κοιμάμαι οπωσδήποτε 8 ώρες την ημέρα.

TG: Γενικά είσαι multitasker; Πόσο καλά διαχειρίζεσαι τον χρόνο σου;

ΒΚ: Απόλυτα. Κατά κύριο λόγο έτσι λειτουργώ, κάνοντας πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Βέβαια η αλήθεια είναι πως παρότι τα καταφέρνω μια χαρά πολλές φορές νιώθω εξουθενωμένη.

TG: Πότε ήταν η τελευταία φορά που ένιωσες εξουθενωμένη; Πως το αντιμετώπισες;

ΒΚ: Πολύ πρόσφατα μετά από μία πολύ κουραστική περιοδεία. Το πρόβλημα βέβαια είναι ότι πρέπει να φτάσω στα όρια για να καταλάβω ότι πρέπει να σταματήσω και να ξεκουραστώ. Σαν να ντρέπομαι να πω στον εαυτό μου «φτάνει». Όταν πια νιώθω ότι η ενέργεια και οι δυνάμεις μου με προδίδουν τότε μόνο δίνω με το ζόρι κάποιες ανάσες ξεκούρασης στον εαυτό μου. Το ξέρω ότι είναι λάθος και γι’ αυτό έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου ότι θα τον ακούω πιο προσεκτικά και θα διαβάζω τα σημάδια της εξουθένωσης νωρίτερα.

TG: Πότε ήταν η τελευταία φορά που απέτυχες; Πως το διαχειρίστηκες;

ΒΚ: Δεν υπάρχει αυτή η λέξη για ��ένα. Η άποψή μου είναι ότι όταν κάτι δεν πάει καλά δεν το θεωρώ προσωπική αποτυχία γιατί σέβομαι πολύ την προσπάθεια και τους κόπους μου. Αντιθέτως πιστεύω ότι ο λόγος που συμβαίνει είναι ότι πρέπει να πάρω ένα μάθημα και να βγω πιο δυνατή και πιο σοφή μέσα από αυτό.

Έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου ότι θα τον ακούω πιο προσεκτικά και θα διαβάζω τα σημάδια της εξουθένωσης νωρίτερα.

TG: Τι σχέση έχεις με το κινητό σου; Κοιμάσαι μαζί του;

ΒΚ: Πολύ στενή γιατί είμαι πολύ ενεργή στα social media και στην επικοινωνία μου με τον κόσμο. Εννοείται βέβαια πως κάποιες φορές έχω την ανάγκη να αποφορτιστώ οπότε το αφήνω στην τσάντα μου και δεν ασχολούμαι καθόλου μαζί του και εννοείται πως το βράδυ παρόλο που κοιμάμαι μαζί του δεν το αφήνω να μου χαλάσει τον ύπνο γιατί το χαμηλώνω ώστε να μην με ενοχλούν οι ειδοποιήσεις.

TG: Αν αναπάντεχα βρεις 15 λεπτά μέσα στη μέρα σου τι κάνεις;

ΒΚ: Απολαμβάνω έναν ωραίο καφέ.

TG: Υπάρχει κάποιο βιβλίο που σου έχει αλλάξει τη ζωή;

ΒΚ: «Η δύναμη του τώρα» του Eckhart Tolle. Το διάβασα πριν από περίπου 5 χρόνια και με βοήθησε να πάρω μία από τις σημαντικότερες αποφάσεις της ζωής μου. Είναι πολύ σημαντικό ένα βιβλίο να σε κάνει να πάρεις μία απόφαση που αν δεν το είχες στα χέρια σου να μην την έπαιρνες ποτέ. Γενικά το διάβασμα με ηρεμεί και με αποσυμπιέζει πολύ.

TG: Έχεις κάποιο μότο που ακολουθείς στη ζωή σου γιατί σου δίνει δύναμη ή σε ηρεμεί;

ΒΚ: Αυτό που διδάχτηκα από αυτό το βιβλίο: Όλα είναι τώρα! Γι’ αυτό ζήσε το τώρα όσο καλύτερα μπορείς.

Διάβασε ακόμα:

Αντώνης Τσαπατάκης: “Δεν το βάζω κάτω ποτέ όσο στραβά και αν έρθουν τα πράγματα”

Έφη Βράκα: “Η Δύναμη Της Ισορροπίας Κρύβεται Μέσα Μας”