Thrive Global: Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνεις μόλις ξυπνήσεις και πριν κοιμηθείς;

Βασιλική Μιλλούση: Μόλις ξυπνήσω παίζω για λίγο με τον σκύλο μου γιατί μου φτιάχνει τη διάθεση και στη συνέχεια τρώω το πρωινό μου. Το βράδυ διαβάζω πάντα έστω και λίγο ένα βιβλίο και χαλαρώνω.

TG: Έχεις καλή σχέση με τον ύπνο;

ΒΜ: Έχω πολύ καλή σχέση. Προσπαθώ να κοιμάμαι νωρίς, να ξυπνάω νωρίς και να συμπληρώνω 7- 8 ώρες ύπνου. Ως αθλήτρια δίνω μεγάλη σημασία στον ποιοτικό ύπνο γιατί έχω παρατηρήσει ότι όποτε δεν έχω κοιμηθεί όσο θα έπρεπε δεν αποδίδω στο 100% και δεν έχω καλή αντίληψη. Επίσης ιδανικά θέλω να κοιμάμαι ή έστω να ξεκουράζομαι ένα 20λεπτο μέσα στη μέρα μου αν βρω το χρόνο αλλά αυτή η πολυτέλεια μου συμβαίνει σπάνια.

TG: Τι άλλο σου δίνει ενέργεια για να φέρεις εις πέρας την μέρα σου;

ΒΜ: Τρώω πολλά φρούτα και δημητριακά και φροντίζω τα γεύματά μου να είναι ισορροπημένα και πλήρη. Από ψυχολογικής άποψης μια βόλτα στη θάλασσα είναι η ψυχοθεραπεία μου.

TG: Έχεις μικρά μυστικά που σε βοηθούν να βρίσκεις λύσεις σε καθημερινά προβλήματα;

ΒΜ: Παρότι έχω όπως οι περισσότεροι ένα εξελιγμένο κινητό σε κάποια πράγματα είμαι ακόμα παραδοσιακή. Όσον αφορά λοιπόν στην οργάνωση της ημέρας μου γράφω τις υποχρεώσεις μου στη ατζέντα μου. Μάλιστα ακόμα και αν δεν έχω κάποιο επαγγελματικό ραντεβού καταγράφω τις σκέψεις και την καθημερινότητά μου γιατί αυτό το «ημερολόγιο» με χαλαρώνει και με βοηθάει να ταξινομώ σωστά τους στόχους μου.

TG: Πότε ήταν η τελευταία φορά που ένιωσες εξουθενωμένη; Πώς το αντιμετώπισες;

ΒΜ: Αρκετές φορές έχω νιώσει εξουθενωμένη λόγω της έντονης προπόνησης και της κόπωσης. Σε τέτοιες περιπτώσεις κάνω ένα off ακόμα και αν πρέπει να ακυρώσω σημαντικές υποχρεώσεις γιατί νιώθω ότι οφείλω στον εαυτό μου να αποσυμπιεστώ κάνοντας κάτι ευχάριστο και ξεκούραστο μόνο για μένα.

TG: Πότε ήταν η τελευταία φορά που απέτυχες; Πώς το διαχειρίστηκες;

ΒΜ: Η αποτυχία είναι μέσα στη ζωή και όποτε μου συμβαίνει την αντιμετωπίζω με περισυλλογή προκείμενου να κερδίσω από αυτήν την εμπειρία. Η τελευταία φορά που απέτυχα ήταν στον τελευταίο μου αγώνα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που είχα μια πτώση. Σαν αθλήτρια έχω μάθει να αντιμετωπίζω και να διαχειρίζομαι την αποτυχία αναγνωρίζοντας τα λάθη μου και αυτό είναι ένα από τα θετικά του αθλητισμού. Σου μαθαίνει να παλεύεις, να γίνεσαι πιο δυνατός σωματικά και ψυχολογικά, να ξεπερνάς τα όριά σου και να θέτεις νέους και μεγαλύτερους στόχους.

TG: Τι κάνεις πριν από μια σημαντική απόφαση ή ένα σημαντικό γεγονός;

ΒΜ: Μένω μόνη, συγκεντρώνομαι, συλλέγω τις δυνάμεις μου και προετοιμάζομαι για δράση.

TG: Πώς διαχειρίζεσαι μια κακή μέρα;

ΒΜ: Κάνω την περισυλλογή μου λίγο πριν κοιμηθώ και εξ��τάζω τι πήγε στραβά, σε τι οφειλόταν και τι μπορώ να κάνω για να αλλάξω τα πράγματα προς το καλύτερο.

TG: Τι σχέση έχεις με το κινητό σου;

ΒΜ: Φυσιολογική θα έλεγα. Το χρησιμοποιώ μόνο όταν χρειάζεται λόγω δουλειάς και το κρατάω σε απόσταση από τη ζωή μου όταν πρέπει. Δεν κοιμάμαι ποτέ με το κινητό δίπλα μου για παράδειγμα.

TG: Αν αναπάντεχα βρεις 15 λεπτά μέσα στη μέρα σου τι κάνεις;

ΒΜ: Θα ξεκουραστώ ή θα κάνω διαλογισμό για να αποφορτιστώ.

TG: Ποιος είναι ο Thrive στόχος σου;

ΝΔ: Να μην παρασύρομαι από την καθημερινότητα και να μην χάνω τον εαυτό μου και τους πραγματικούς μου στόχους προσπαθώντας να αφιερώνω έστω και λίγο χρόνο αποκλειστικά και μόνο στον εαυτό μου.

TG: Έχεις κάποιο μότο που ακολουθείς στη ζωή σου γιατί σου δίνει δύναμη ή σε ηρεμεί;

ΒΜ: “Never Give Up” Είναι μια φιλοσοφία ζωής που εφαρμόζω όχι μόνο ως αθλήτρια αλλά και σε όλους τους τομείς της ζωής μου.

Η Βασιλική Μιλλούση

  • Έχει 3 συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες ( Σύδνεϋ 2000, Λονδίνο 201, Ρίο 2016)
  • Έχει κερδίσει 14 Μετάλλια σε Παγκόσμια Κύπελλα
  • Το 2012 – 2013 βγήκε 1η στην Παγκόσμια Κατάταξη 2012-13 στη δοκό ισορροπίας
  • Έχει συμμετάσχει σε 4 τελικούς σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα.
  • Είναι πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ, μέλος της Ολυμπιακής Επιτροπής και Πρόεδρος της Επιτροπής των Αθλητών στην Ολυμπιακή Επιτροπή.

Διάβασε ακόμα:

Ναταλία Δραγούμη: “Συχνά Βάζω Τον Εαυτό Μου Σε Λειτουργία Χαμηλής Ισχύος Για Να Ανακτήσω Την Ενέργειά μου”

Η Διευθύντρια Της Microsoft Αποκαλύπτει Μυστικά Επιτυχίας Και Αποφόρτισης