Thrive Global: Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνεις όταν ξυπνάς;

Vanessa De Luca: Στριφογυρίζω και μπαίνω στο Twitter. Είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να διαβάζω τις ειδήσεις, τι είναι δημοφιλές και τι έχω χάσει κατά τη διάρκεια του ύπνου μου. Οφείλω να ομολογήσω ότι έχω εμμονή με αυτό και είναι κάτι που η οικογένειά μου εύχεται να σταματήσω να κάνω.

TG: Τι σου δίνει ενέργεια;

VD: Η περιέργεια με γεμίζει ενέργεια. Μου αρέσει να μαθαίνω συνεχώς καινούργια πράγματα και προσπαθώ να πιέζω τον εαυτό μου να εξερευνά κάτι νέο, είτε αυτό είναι ένα website, ένα blog ή κάτι που δεν είναι απαραίτητα σχετικό με αυτό που κάνω εγώ. Νομίζω ότι όλοι πρέπει να ψάχνουμε, να μαθαίνουμε και να μπορούμε να καταλάβουμε τη διαφορά μεταξύ της αλήθειας και των κατασκευασμένων ειδήσεων.

TG: Ποιο είναι το μυστικό που σε βοηθάει να ανταπεξέρχεσαι στις απαιτήσεις της καθημερινότητας;

VD: Δεν μπορώ να φέρω εις πέρας την ημέρα μου χωρίς να περνάω χρόνο στη φύση. Ο καθαρός αέρας και ο ήλιος μου θυμίζουν ότι υπάρχουν και άλλα πράγματα στη ζωή πέρα από το πληκτρολόγιο του υπολογιστή μου. Είμαι πολύ τυχερή που το γραφείο μου έχει θέα στο πάρκο.

TG: Πες μας ένα βιβλίο που σου άλλαξε τη ζωή.

VD: Το “Their Eyes Were Watching God” του Zora Neale Hurston. Μου το συνέστησε ο υπέυθυνος της βιβλιοθήκης του σχολείου μου όταν ήμουν 11 και από τότε προσπαθώ να το διαβάζω ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Το βιβλίο αναφέρεται στις επιλογές που πρέπει να κάνουν οι γυναίκες, τις προσδοκίες που έχει η κοινωνία από εκείνες και τις συνέπειες που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε όταν δεν ακολουθούμε τις κοινωνικές νόρμες. Έχει να κάνει με το να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου και να ακολουθείς το δικό σου μονοπάτι. Είναι ένα τόσο δυνατό μήνυμα σήμερα, όσο ήταν και 80 χρόνια πριν, όταν πρωτογράφτηκε.

TG: Πώς τα πας με τα email;

VD: Έχω εμμονή με τα εισερχόμενά μου. Δεν θέλω να έχω πολλά αδιάβαστα, γιατί χάνομαι. Δεν ανοίγω emails που φαίνονται spam και απαντάω σε όσα χρειάζονται άμεσα μία απάντηση. Αν κάποιο χρειάζεται πολλή σκέψη, βάζω flag και το απαντάω αργότερα.

TG: Εντελώς ξαφνικά βρίσκεις 15 λεπτά μέσα στην ημέρα σου. Τι κάνεις;

VD: Παίρνω τηλέφωνο ένα φίλο μου για να δω τι κάνει. Είμαστε όλοι τόσο απασχολημένοι με τη δουλειά, που δεν έχουμε πολύ ελεύθερο χρόνο για τους φίλους και την οικογένειά μας. Γι’ αυτό, προσπαθώ να δημιουργώ χρόνο για προσωπική επαφή. Προτιμώ τις προσωπικές σχέσεις από τις ψηφιακές.

TG: Πότε ήταν η τελευταία φορά που ένιωσες εξουθενωμένη και γιατί;

VD: Πολύ πρόσφατα. Έκανα όμως διάλειμμα από την τεχνολογία και άρχισα να διαβάζω βιβλία για να αποσπάσω την προσοχή μου. Με βοήθησε πολύ. Τότε ήταν που αποφάσισα να βάλω στο εξώφυλλο του Essence 100 γυναίκες πρότυπα, για να υπενθυμίσω σε όλους ότι οι γυναίκες έχουμε δύναμη και πρέπει να υψώνουμε το ανάστημά μας.

Διάβασε ακόμα:

Yomi Abiola: “Υποσχέθηκα Στον Εαυτό Μου Ότι Θα Ζητάω Βοήθεια Για Να Τα Καταφέρω”

Srinivas Rao: “Κλείνω Το Κινητό Μου 2 Ώρες Πριν Πάω Για Ύπνο, Γιατί Έτσι Αυξάνεται Η Συγκέντρωση Μου”