Στα επόμενα 2 λεπτά θα μάθεις:

– Ποια συναισθήματα πρέπει να ακούσεις.
– Γιατί ο φόβος σε κρατάει πίσω.


Συχνά αναρωτιέσαι για τις επιλογές και τις αποφάσεις σου. Είναι άραγε σωστές; Θα σε οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σου;

Υπάρχουν κάποια συναισθήματα που σου δείχνουν πως έχεις αποπροσανατολιστεί και έχεις χάσει τον δρόμο σου.

Τα πάντα καταρρέουν. Κάποιες φορές, νιώθεις πως ότι και να κάνεις είναι λάθος. Αυτό είναι η μεγαλύτερη απόδειξη ότι είναι καιρός να κάνεις μία δραστική αλλαγή. Δοκίμασε να αλλάξεις κάτι στην ζωή σου, οτιδήποτε. Και προσπάθησε να διώξεις αυτό το συναίσθημα.

Έχεις βαρεθεί τα πάντα. Σ’ αυτήν την περίπτωση, αν έχεις βαρεθεί όλα όσα κάνεις, παράτησέ τα. Γιατί αυτό αποτελεί σίγουρα ένα σημάδι πως δεν βρίσκεσαι στον σωστό δρόμο.

Έλλειψη αυτοπεποίθησης. Θα πρέπει να είσαι απόλυτα σίγουρος για όλα όσα κάνεις. Αν δεν νιώθεις αυτοπεποίθηση για τον τρόπο ζωής που έχεις επιλέξει, άλλαξέ τον.

Φοβάσαι. Η παρουσία του φόβου είναι πάντα πολύ αρνητική, γι’ αυτό θα πρέπει να τον ξεπεράσεις. Για παράδειγμα, πολλοί μαθητές φοβούνται να κάνουν ένα λάθος όταν γράφουν κάτι, με αποτέλεσμα να αναζητούν βοήθεια στις εργασίες τους γιατί δεν είναι ικανοί να διαχειριστούν μία πιθανή αποτυχία.

Έλλειψη άνεσης. Ένα ακόμα σημάδι ότι είσαι στο λάθος δρόμο είναι το αίσθημα της ταλαιπωρίας σε ό,τι βιώνεις.

Φοβάσαι να ξεχάσεις. Αν θέλεις να ξεκινήσεις κάτι καινούργιο για να αγγίξεις την επιτυχία και την ευτυχία, πρέπει αναμφισβήτητα να αφήσεις το παρελθόν πίσω σου.

Χρησιμοποίησε αυτήν τη λίστα προς όφελός σου. Ακόμα και αν παρεκκλίνεις από τον σωστό δρόμο κάποιες φορές, είναι σίγουρο ότι αργά ή γρήγορα θα βρεις τη σωστή πορεία.

Άκου την καρδιά και την αυτοπεποίθησή σου. Γιατί όλα εξαρτώνται από τις δικές σου επιθυμίες, τα δικά σου αισθήματα και τις δικές σου πράξεις.

Διάβασε ακόμα:

Τα Κάνεις Όλα Σωστά; Τα 9+1 Συναισθήματα Που Στο Αποδεικνύουν

Οι Επιστήμονες Σου Λένε Πώς Και Γιατί Τα Αρνητικά Συναισθήματα Σου Κάνουν Καλό