Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις:

-Πώς σε ωφελεί να αντιμετωπίσεις την καραντίνα.
-Πόσο σημαντικό είναι να νιώσεις ευγνωμοσύνη.


Μπορείς να το δεις κι έτσι. Η καραντίνα δεν ήταν τίποτα παραπάνω από τον  χρόνο που σου δόθηκε να κάτσεις στο σπίτι σου. Ούτε εγκλεισμός, ούτε φυλακή ούτε κάτι παραπέρα.

Όταν όμως σου δίνεται αυτός ο χρόνος, που πριν ούτε καν φανταζόσουν πως θα σου δοθεί άπλετος, υπάρχουν μερικά πράγματα που συνειδητοποιείς για την ζωή σου, τους ρυθμούς της, τις σχέσεις σου κ.α.

Εδώ σου παραθέτω 3 μαθήματα που μπορείς να πάρεις από αυτήν την καραντίνα ώστε να μην κάνεις τα ίδια λάθη τώρα που θα βγεις πάλι στην πραγματικότητα.

Το σπίτι σου είναι το βασίλειό σου

Όταν τρέχεις όλη μέρα σε δουλειές, υποχρεώσεις, χόμπι, εξόδους κτλ., δεν έχεις χρόνο καν να χαρείς το σπίτι σου. Οι περισσότεροι άνθρωποι τρέχουν όλη μέρα να βγάλουν λεφτά και για να αποκτήσουν για παράδειγμα δικό τους σπίτι και εν τέλει ακόμη και αν το καταφέρουν, συνεχίζουν να δουλεύουν όλη μέρα για να κατακτήσουν κάτι άλλο και το σπίτι που τόσο κόπιασαν να αποκτήσουν, καταλήγουν να μην το χαίρονται. Ποιο είναι το νόημα σε όλη αυτή την τρέλα; Καιρός να συνειδητοποιήσεις ότι το σπίτι σου είναι το βασίλειό σου, η φωλιά σου, το λιμάνι σου. Αφιέρωσε σε αυτό ένα κομμάτι της ημέρας σου, νιώθωντας ευγνωμοσύνη για όλα όσα υπάρχουν μέσα σε αυτό.

Οι σχέσεις βασίζονται στον χρόνο που τους αφιερώνεις 

Όλες οι σχέσεις, είτε ερωτικές είτε φιλικές είτε γονέα-παιδιού, βασίζονται στον χρόνο που αφιερώνεις στον άλλον. Τώρα μέσα στην καραντίνα έγιναν πιστεύω πολλά ξεσκαρτάρισματα στις σχέσεις γιατί υπήρχε πολύς χρόνος να περάσεις κοντά στα αγαπημένα σου πρόσωπα. Πολλοί ‘συστήθηκαν’ από την αρχή, άλλοι κατάλαβαν ότι υπάρχει πρόβλημα στην σχέση τους, άλλοι ήρθαν πιο κοντά. Τόσο καιρό προφανώς οι σχέσεις δεν ήταν προτεραιότητα με συνέπεια να μην αφιερώνεται ο χρόνος που θα έπρεπε σε αυτές.

Η καραντίνα ήταν το καταλληλότερο μέσο για να γίνει η διαπίστωση και να λάβεις το μάθημά σου. Πέρνα χρόνο με τους δικούς σου ανθρώπους όσο περισσότερο μπορείς. Το να τους παίρνεις απλά δώρα για να νιώσεις καλά δεν είναι τρόπος για να συνδεθείς. Επαναπροσδιόρισε τις προτεραιότητές σου, τώρα είναι η ευκαιρία σου.

Ευγνωμοσύνη για όσα τόσο καιρό θεωρούσες δεδομένα

Όταν ξαφνικά εμφανίζεται κάτι στη ζωή σου το οποίο αλλάζει τα δεδομένα σου και σε αναγκάζει για ένα διάστημα να ζεις μια διαφορετική καθημερινότητα, αν μη τι άλλω σε βάζει στην διαδικασία να δεις όσα ξαφνικά στερείσαι με άλλο μάτι. Ήταν η ευκαιρία σου να δεις τι σου λείπει πραγματικά από αυτά. Ποια θα εκτιμήσεις περισσότερο όταν ξαναγυρίσεις στην κανονικότητα και ποια όχι. Θα μάθεις από εδώ και πέρα να είσαι περισσότερο ευγνώμων για όλα όσα λάβεις πίσω αφού πλέον ξέρεις πώς είναι να χάνεις κάτι από την μια στιγμή στην άλλη.

Είναι η τέλεια ευκαιρία να το εμπεδώσεις, γιατί πάντα το ήξερες, πως τίποτα πραγματικά δεν είναι δεδομένο. Πρέπει να χαίρεσαι για όλα όσα έχεις στην ζωή σου, από το πολύ μικρό μέχρι το πολύ μεγάλο.

Τα μαθήματα στην πραγματικότητα είναι ακόμη περισσότερα και για τον καθένα διαφορετικά. Για όλους μας όμως η καραντίνα ήταν μεταξύ άλλων και ένα δώρο για την αξία της ζωής.

Μην το χαραμίσεις αυτό το δώρο γιατί δεν ξέρω αν θα σου ξανά δοθεί. Ήταν μάλιστα πρώτη φορά που δόθηκε αυτό το δώρο ταυτόχρονα σε όλη την ανθρωπότητα. Η τέλεια ευκαιρία να αναθεωρήσουμε όλοι την ζωή μας και να πάρουμε τα μαθήματά μας!

Διάβασε ακόμα:

Covid-19: Γιατί όσα νιώθουμε μοιάζουν με πένθος

7 τρόποι για να φροντίσεις τη σχέση σου στην περίοδο της πανδημίας

Author(s)

  • Τζορτζιάνα Γιάννη

    Online Courses Specialist

    H Τζορτζιάνα είναι Online Courses Specialist, Founder of Find Your Digital Way και Υποστηρίζει φιλόδοξους Digital Solopreneurs να χτίσουν και να προωθήσουν κερδοφόρα Ψηφιακά Μαθήματα με σκοπό την αυτοματοποίηση της ψηφιακής τους επιχείρησης και μιας πιο ελεύθερης καθημερινότητας.