Στο επόμενο 1 λεπτό θα μάθεις:

– Γιατί είναι πιο λαμπρή η επονομαζόμενη “Ροζ Πανσέληνος”. 

– Από πού πήρε το όνομά της. 


Κάτι όμορφο συμβαίνει στον ουρανό αυτό το βράδυ! Ένα ροζ φεγγάρι πρόκειται να ανατείλει. Μπορεί το συγκεκριμένο χρώμα να σε γεμίζει καχυποψία, ιδιαίτερα αν είναι αμυντική η θέση σου, δεδομένης της συσχέτισής του με ουτοπίες και εξιδανικεύσεις. Και ίσως να σου γεννιούνται κάποια ερωτήματα γύρω από το τι ξεχωριστό έχει αυτή η πανσέληνος και γιατί αποκαλείται ροζ. 

Η Κατερίνα Γλύμπη,  Human Resources Business Partner Antenna Group & Astrologer του astrologos.gr,  σου δίνει τις πληροφορίες που θέλεις γρήγορα να μάθεις μέσα από τις απαντήσεις της σε 5 ερωτήσεις. 

Πότε θα ανατείλει το ροζ φεγγάρι; 

Το βράδυ της Τρίτης 7 Απριλίου 2020. Είναι η πρώτη πανσέληνος της άνοιξης. Και ταυτόχρονα είναι η δεύτερη από τις συνολικά τρεις φέτος, και η οποία αναμένεται να είναι η πιο εντυπωσιακή, επειδή φαίνεται οπτικά μεγαλύτερη και φωτεινότερη. H Πανσέληνος θα κορυφωθεί την Τετάρτη 8 Απριλίου, λίγο μετά τις 5:30 το πρωί.

Γιατί συμβαίνει αυτό; 

Επειδή το φεγγάρι θα βρεθεί πολύ κοντά στη Γη. Συγκεκριμένα, σε απόσταση  221,772 μίλια μακριά από τη Γη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να φαίνεται 30% πιο φωτεινό και περίπου 15% μεγαλύτερο. Ανήκει στην κατηγορία Super Μοοn (υπερπανσέληνος) και από πολλούς ονομάζεται στα αγγλικά Super Pink Moon. 

Έχει όντως ροζ χρώμα αυτό το φεγγάρι;

Είναι περισσότερο πορτοκαλί παρά ροζ. Κι αυτό το χρώμα μπορεί να το δει κανείς για λίγα δευτερόλεπτα, επειδή μόλις ανατείλει στον ουρανό το χρώμα του γίνεται άσπρο. 

Γιατί ονομάστηκε έτσι;

Ονομάστηκε έτσι επειδή συμπίπτει με την εποχιακή άνθηση του phlox subulata ενός αγριολούλουδου που βρίσκεται στην Βόρεια Αμερική και τα άνθη του είναι ροζ. Εκείνοι που ονόμασαν έτσι την πρώτη πανσέληνο της άνοιξης ήταν οι ιθαγενείς Ινδιάνοι της Βόρειας Αμερικής, που συνήθιζαν να δίνουν ονομασίες στα φεγγάρια ανάλογα με τις εποχές του χρόνου. 

Πότε είναι η επόμενη υπερσελήνη;

Είναι στις 7 Μαΐου 2020 και είναι η τελευταία υπερπανσέληνος του έτους, από ένα σύνολο 4 για το 2020. Ονομάζεται Σελήνη των Λουλουδιών. 

H Κατερίνα Γλύμπη είναι Οικονομολόγος και εργάζεται επί σειρά ετών στο τμήμα του Ανθρώπινου Δυναμικού μεγάλων εταιριών και τελευταία στον Όμιλο ΑΝΤ1. Η μεγάλη της αδυναμία για τον άνθρωπο και η ανάλυση της συμπεριφοράς του την οδήγησε στο να ασχοληθεί με την αστρολογία, και έτσι λοιπόν συνεργάζεται από το 2015 με το astrologos.gr, όπου καθημερινά διαβάζουμε τις προβλέψεις της.

Διάβασε ακόμα:

11+1 Ερωτήσεις Στον Παύλο Καστανά

Αρκεί Μια Κούκλα, Για Να Γίνει Μια Γυναίκα Αστροναύτης;

Author(s)

  • Φλώρα Κασσαβέτη

    Δημοσιογράφος Υγείας και Ευεξίας

    Η Φλώρα Κασσαβέτη είναι δημοσιογράφος υγείας ευεξίας. Υπήρξε Αρχισυντάκτρια στο περιοδικό Forma και περιοδικό Παιδί και Νέοι Γονείς και στα site Τhriveglobal.gr και Bestofyou.gr του Ομίλου Αntenna.