Thrive Global: Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνεις όταν ξυπνάς;

Roma Downey: Με το που σηκωθώ, λέω “ευχαριστώ”. Στη συνέχεια και καθώς ετοιμάζομαι, συνεχίζω να λέω “ευχαριστώ”, μέχρι να νιώσω μία αίσθηση ευγνωμοσύνης να με πλημμυρίζει. Πιστεύω πολύ ότι πρέπει να αρχίζεις την ημέρα σου με ευγνωμοσύνη.

TG: Τι σου δίνει ενέργεια;

RD: Το να είμαι έξω στη φύση με γεμίζει ενέργεια. Να βλέπω τη θάλασσα, τα δέντρα, την ανατολή ή τη δύση. Η ομορφιά και η δημιουργία της φύσης με εμπνέουν και με κάνουν να νιώθω ζωντανή.

TG: Πες μας μία καθημερινή συνήθεια ή δραστηριότητα που σε βοηθάει να κάνεις thrive. 

RD: Η πρωινή γυμναστική. Αφιερώνω χρόνο στην αρχή της ημέρας για να αθλούμαι. Ακόμα και 20 λεπτά περπάτημα είναι πολύ καλύτερο από το να μην κάνεις καθόλου.

TG: Πες μας ένα βιβλίο που σε έχει επηρεάσει πολύ.

RD: Έχω δύο: το The Bible και το Man’s Search for Meaning του Viktor Frankl.

TG: Τι σχέση έχεις με το κινητό σου; Κοιμάσαι μαζί του;

RD: Ξέρω ότι κανονικά θα έπρεπε να είναι σε άλλο δωμάτιο, δυστυχώς όμως είναι ακριβώς δίπλα μου. Το χρησιμοποιώ για ξυπνητήρι, αλλά προσπαθώ να μην ασχολούμαι με αυτό με το που ξυπνάω το πρωί. Αισθάνομαι ασφάλεια όταν είναι κοντά μου και έτσι μπορούν να με βρίσκουν και τα παιδιά μου.

TG: Πώς τα πας με τα email;

RD: Προσπαθώ να απαντάω σε όλα με το που έρχονται. Δεν μου αρέσει να έχω πολλά εισερχόμενα. Όταν μαζεύονται με πιάνει πανικός, γι’ αυτό προσπαθώ να το αποφεύγω.

TG: Εντελώς ξαφνικά βρίσκεις 15 λεπτά μέσα στην ημέρα σου. Τι κάνεις;

RD: Σηκώνομαι και κινούμαι – ακόμα και αν αυτό σημαίνει να κάνω μία βόλτα μέσα στο γραφείο ή να βγω έξω και να αναπνεύσω καθαρό αέρα.

TG: Πότε ήταν η τελευταία φορά που ένιωσες εξουθενωμένη και γιατί; 

RD: Πρόσφατα. Ήμουν πολύ κουρασμένη όταν γύρισα από το tour του βιβλίου μου. Μόλις είχε βγει το Box of Butterflies και ταξίδευα σε όλη τη χώρα για να το προωθήσω. Πέρασα πολλές ώρες σε αεροπλάνα, διαφορετικά time zones και φυσικά δεν κοιμόμουνα πολύ. Όταν γύρισα πίσω ένιωθα ότι καταρρέω. Ευτυχώς, κατάφερα να ξαναβρώ την ρουτίνα μου, να ξεκουράζομαι αρκετά, να τρέφομαι σωστά και να κάνω γυμναστική. Όλα αυτά με βοήθησαν να ξαναβρώ πολύ γρήγορα τον εαυτό μου.

TG: Πότε ήταν η τελευταία φορά που ένιωσες ότι απέτυχες και πώς το ξεπέρασες;

RD: Προσπαθώ να μην αντιμετωπίζω τη ζωή μου με όρους αποτυχίας και επιτυχίας, αλλά με feedback. Έχω μάθει να τις αντιμετωπίζω και τις δύο σαν ευκαιρίες εξέλιξης. Νομίζω είναι πολύ σημαντικό να μην φοβάσαι την αποτυχία. Πρέπει να συνεχίζεις την προσπάθεια, να εξελίσσεσαι και να ωριμάζεις.

TG: Πες μας μία φράση που σου δίνει δύναμη ή σε ηρεμεί.

RD: “Είναι καλύτερο να ανάβεις ένα κερί, παρά να καταριέσαι το σκοτάδι”. Πάντα μου άρεσε αυτή η φράση γιατί δίνει ελπίδα και μας θυμίζει ότι όλοι μας πρέπει να παίξουμε ένα ρόλο για να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο. Ακόμα και αν πρόκειται για ένα μόνο κερί. Ονόμασα την εταιρεία μου LightWorkers γιατί πιστεύω ότι όταν ενώνουμε όλοι μαζί τη φλόγα μας, μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά.

Διάβασε ακόμα:

Εκάβη Βαλλερά: “Συνειδητοποιώ Όλο Και Πιο Βαθιά Τη Σημασία Του Να Είσαι Παρών Στις Στιγμές”

Μαρία Γιαννέτου: “Η Ζωή Ανήκει Στους Τολμηρούς”