Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις:

-Ποια είναι η δύναμη των λέξεων.
-Σε ποιες περιπτώσεις είναι απαραίτητος ένας καλός λόγος.


Έχεις ακούσει ποτέ ποτέ μια κουβέντα ή μια λέξη που σου άλλαξε τη διάθεση; Που σε έκανε να δεις μια κατάσταση διαφορετικά; Που σε ώθησε να κάνεις νέες και ώριμες σκέψεις για τη ζωή και το μέλλον σου;

Εάν πράγματι σου έχει συμβεί, συνειδητοποίησες πόσο τυχερός ήσουν; Καθώς ζούμε σε μια εποχή που όλα κινούνται γρήγορα και βιαστικά, πολλές φορές οι σχεδόν «ρομποτικοί» ρυθμοί της καθημερινότητας δεν αφήνουν περιθώρια για ουσιαστική επικοινωνία.

Και τότε ξεχνάμε, ότι επικοινωνώ σημαίνει: συνδέομαι, σχετίζομαι, αφουγκράζομαι, κατανοώ, σέβομαι, εκφράζομαι.

Η σημασία που έχουν τα λόγια μας

Μία λέξη, μία πρόταση ή μία ολόκληρη ομιλία, που θ’ ακούσουμε, μπορεί να δημιουργήσει σπουδαίο αντίκτυπο στη ζωή μας. Μπορεί πραγματικά να την αλλάξει και να της δώσει νόημα. Μπορεί να μείνει χαραγμένη στη μνήμη μας για πάντα και να «καθοδηγεί» τις ενέργειές μας.

Το ίδιο αποτέλεσμα μπορούν να προκαλέσουν και τα δικά μας λόγια σε κάποιον άλλο άνθρωπο. Μπορούμε να προσφέρουμε ανεκτίμητη αξία σε κάποιον λέγοντας, απλώς, μία «καλή» κουβέντα.

Πόση ανάγκη έχουμε έναν καλό λόγο;

Έχεις αναρωτηθεί πόσο μεγάλη σημασία έχει ένας καλός λόγος; Όλοι μας έχουμε περάσει κάποιες περιόδους στη ζωή μας που είχαμε ανάγκη να ακούσουμε έναν καλό λόγο, περισσότερο από ποτέ. Ένα «Μπράβο» ή ένα «Τα κατάφερες!». Ένα «Κουράγιο» ή ένα «Δεν πειράζει, ας ξαναδοκιμάσουμε!». Ένα «Θα το προσπαθήσουμε μαζί» ή ένα «Όλα θα πάνε καλά». 

Ένας καλός και αληθινός λόγος είναι πάντα απαραίτητος σε όλους τους τομείς και τις σχέσεις της ζωής μας, προκειμένου να βελτιώσει τα δεδομένα κάθε κατάστασης. Στη σχέση γονέα-παιδιού υπάρχει πάντα ανάγκη για έναν καλό λόγο. Σε μια συντροφική ή φιλική σχέση, επίσης. Ένας μαθητής χρειάζεται έναν καλό λόγο από το δάσκαλό του που θα τον παροτρύνει να προχωρήσει. Ένας αθλητής, ομοίως, από τον προπονητή του. Ακόμα και στην περίπτωση ενός ασθενή, ένας καλός λόγος από τον ιατρό του μπορεί να λειτουργήσει καταπραϋντικά και θεραπευτικά.

Η δύναμη του καλού λόγου 

Ο καλός λόγος πηγάζει από την ενσυναίσθηση. Τη  βαθιά δηλαδη και ουσιαστική κατανόηση της θέσης του άλλου. Και έχει την ικανότητα να χαρίζει δύναμη στον αδύναμο, έμπνευση στον απεγνωσμένο, ζεστασιά στον πληγωμένο, χαμόγελο στον λυπημένο, ελπίδα στον απελπισμένο, θάρρος στον αναποφάσιστο,  εμπιστοσύνη σ’ έναν καχύποπτο, αισιοδοξία στον απαισιόδοξο και ηρεμία στον αναστατωμένο.

Με αυτόν τον τρόπο, η επικοινωνία περνάει σε άλλο επίπεδο. Σ’ αυτό που μας ανανεώνει, μας συνδέει και μας αναπτύσσει.

Γι’ αυτό… πες κι εσύ ένα καλό λόγο. Μοιράζοντας με αυτόν τον τρόπο ένα κομμάτι σου και επικοινωνώντας με ουσία. 

Διάβασε ακόμα:

Ποιο Είναι Το Πραγματικό Πρόβλημα Με Την Τελειομανία

Τόνωσε την Αυτοπεποίθησή Σου Με 3 Βήματα

Author(s)

  • Ο Άγγελος Μπορονικολός είναι ένθερμος υποστηρικτής της Προσωπικής Ανάπτυξης και της Αυτοβελτίωσης. Αυτή την περίοδο κάνει τα πρώτα του βήματα ως Motivational Coach και παράλληλα έχει δημιουργήσει την ιστοσελίδα «Success Calling», με σκοπό να παρακινήσει τους νέους ανθρώπους να υιοθετήσουν ένα νέο και παραγωγικό τρόπο σκέψης που θα τους οδηγήσει στην Επιτυχία. Όραμά του είναι να ενισχύσει τους ανθρώπους να αντιληφθούν ότι μπορούν να δημιουργήσουν τη ζωή τους όπως επιθυμούν.