Thrive Global: Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνεις όταν ξυπνάς;

Chip Bergh: Πίνω ένα ποτήρι νερό, διαβάζω τους τίτλους ων ειδήσεων και κάνω  γυμναστική. Κάθε μέρα.

TG: Τι σου δίνει ενέργεια;

CB: Η άσκηση, να περνάω χρόνο με την οικογένειά μου, να καθοδηγώ και να εποπτεύω συναδέλφους μου.

TG: Ποιο είναι το μυστικό που σε βοηθά να ανταπεξέρχεσαι στις απαιτήσεις της καθημερινότητας;

CB: Πηγαίνω για ύπνο νωρίς (πριν τις 10) και ξυπνάω νωρίς (στις 5 ή στις 6 το Σαββατοκύριακο). Κάνει καλό στην υγεία, στην τσέπη και στο μυαλό!

TG: Πες μας ένα βιβλίο που σου άλλαξε την ζωή;

CB: Το The Power of Full Engagement του Dr. Jim Loehr, στο οποίο παρουσιάζει ένα πρόγραμμα για τη διαχείρηση της σωματικής, συναισθηματικής, νοητικής και πνευματικής ενέργειας. Είναι μία ολιστική προσέγγιση της ευεξίας που προσπαθώ να τηρώ ο ίδιος αλλά και ενθαρρύνω τους εργαζομένους μας να ακολουθήσουν. Επίσης, το Eat and Live του Dr. Joel Fuhrman, το οποίο με έπεισε πριν επτά χρόνια να γίνω vegan χωρίς δεύτερη σκέψη.

TG: Τι σχέση έχεις με το κινητό σου; Κοιμάσαι μαζί του;

CB: Όχι, φορτίζει στο ντουλάπι του. Προσπαθώ να το έχω μέσα στην τσάντα μου ειδικά όταν είμαι με την οικογένειά μου, αν και δεν τα καταφέρνω πάντα.

TG: Πώς τα πας με τα email;

CB: Τα ελέγχω τακτικά αλλά φροντίζω να μην ασχολούμαι συνέχεια με αυτά. Αν είναι κάτι επείγον θα στείλω μήνυμα ή θα τηλεφωνήσω. Όταν είμαι σε meeting φροντίζω να είμαι συγκεντρωμένος εκεί. Ελέγχω τα email μου νωρίς το πρωί, ξανά το μεσημέρι και το απόγευμα. Καμιά φορά και το βράδυ στο σπίτι. Αλλά με ενδιαφέρει τι εικόνα δίνω με τα email, γι’αυτό δε στέλνω ποτέ πολύ νωρίς το πρωί ή πολύ αργά το βράδυ.

TG: Εντελώς ξαφνικά βρίσκεις 15 λεπτά μέσα στην ημέρα σου. Τι κάνεις;

CB: Θα περνούσα από τα γραφεία συναδέλφων να δω πώς τα πηγαίνουν. Ή θα έγραφα ένα σημείωμα σε κάποιον που εκτιμώ ιδιαίτερα.

«Αν σημαδέψεις τα αστέρια και δεν καταφέρεις να τα πετύχεις, θα πετύχεις το φεγγάρι»

TG: Πότε ήταν η τελευταία φορά που ένιωσες εξουθενωμένος και γιατί;

CB: Δεν μπορώ να θυμηθώ αν έχω νιώσει ποτέ εντελώς εξουθενωμένος. Συχνά νιώθω ότι ο ενθουσιασμός μου αρχίζει να υποχωρεί όταν είμαι πολλές ώρες μέσα στο γραφείο. Τότε κάνω μία βόλτα στην αγορά ή μία επίσκεψη σε κάποιο κατάστημα, συναντάω και συζητάω με ανθρώπους που δουλεύουν για την Levi Strauss & Co σε όλο τον κόσμο, και παίρνω ενέργεια και ανανεώνομαι. Είναι κάτι σαν αντίδοτο στην “εξουθένωση” που μπορεί να νιώθω.

TG: Πότε ήταν η τελευταία φορά που ένιωσες ότι απέτυχες και τι έκανες για να το ξεπεράσεις;

CB: Είμαι αισιόδοξος γενικά, οπότε θεωρώ ότι δεν υπάρχουν αποτυχίες αλλά μόνο ευκαιρίες να μάθεις. Είχα πολλές τέτοιου είδους «ευκαιρίες» ως τώρα στη ζωή μου, οι οποίες σε τελική ανάλυση με έκαναν πιο δυνατό. Βάζω ψηλά τον πήχη σε ό,τι κάνω, και μερικές φορές δεν ανταποκρίνομαι στις ίδιες τις προσδοκίες μου. Αλλά όπως λέει και η οχτάχρονη κόρη μου «αν σημαδέψεις τα αστέρια και δεν καταφέρεις να τα πετύχεις, θα πετύχεις το φεγγάρι»!

TG: Πες μας μία φράση που αγαπάς και σου δίνει δύναμη ή σε ηρεμεί.

CB: Οι άνθρωποι δεν θα με θυμούνται για αυτά που έκανα για την εταιρεία, αλλά γι’αυτά που έκανα για αυτούς και για τη σταδιοδρομία τους.

 

O Chip Bergh είναι πρόεδρος και CEO της Levi Strauss & Co καθώς και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας. Το 2015 διορίστηκε μέλος στο διοικητικό συμβούλιο της HP Inc., κορυφαίας εταιρείας στο χώρο των υπολογιστών.

Διάβασε ακόμα:

Πώς Και Γιατί Ο CEO Του Twitter Βάζει Σε Πρώτη Προτεραιότητα Τον Εαυτό Του

Ο CEO Του LinkedIn Εξηγεί Γιατί Δεν Στέλνει Emails Μετά Τις 23:00