Η Arianna Huffington, Ιδρύτρια και CEO του Thrive Global, συνάντησε την τραγουδίστρια και στιχουργό Ντέμι Λοβάτο και σε μία συζήτηση εκ βαθέων, οι δυο τους μίλησαν για όλα. Από την ψυχική υγεία και τη δημοσιότητα, μέχρι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την πίστη και τα χόμπι της.

Ψυχική υγεία

Η Λοβάτο έχει δώσει μεγάλο αγώνα για να πείσει άλλους celebrities να μιλήσουν ανοιχτά για θέματα ψυχικής υγείας ενώ έχει προσπαθήσει να ενθαρρύνει τους άλλους να μιλήσουν για οτιδήποτε δύσκολο και να τους κάνει να συνειδητοποιήσουν ότι μία ψυχική διαταραχή μπορεί να αφορά τον καθένα. Η ίδια μάλιστα έχει αναφερθεί πολλές φορές στις δικές της μάχες και έχει αποφασίσει να μην τις κρατάει κρυφές.

“Ήταν πολύ σημαντικό για εμένα να μιλήσω για μία ψυχική ασθένεια και για το πώς μπορείς να ζήσεις με αυτήν, απολαμβάνοντας τη ζωή σου” λέει η Λοβάτο. “Όταν νοσηλεύτηκα στα 18 μου για αποτοξίνωση, ο manager μου, μου είπε: “μπορούμε να μιλήσουμε για τους λόγους που σε οδήγησαν εδώ και να βοηθήσουμε κάποιον ή να μην μιλήσουμε καθόλου. Από εσένα εξαρτάται.”

Έτσι η ίδια αποφάσισε να μιλήσει και να μοιραστεί την εμπειρία της με τα ναρκωτικά, τη μάχη της με την κατάθλιψη και τη θεραπεία της.

“Ήξερα ότι από τη στιγμή που μου είπε ο manager μου ότι θα μπορούσα να βοηθήσω κάποιον, αυτό ήταν που ήθελα να κάνω,” λέει η Λοβάτο. “Σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να αποτελέσω πρότυπο για μερικά άτομα. Ειδικά για τα νέα άτομα που αντιμετωπίζουν διάφορες δυσκολίες και αισθάνονται ότι δεν έχουν κανέναν που να τους καταλαβαίνει. Για αυτά τα άτομα θέλω να αποτελέσω πρότυπο”.

“Νομίζω ότι υπάρχει αρκετή στιγματοποίηση για την ψυχική ασθένεια και είναι πολύ δύσκολο για κάποιον να μιλάει για αυτό. Αν αντιμετωπίζεις μία ψυχική διαταραχή, κατάθλιψη ή άγχος, αυτό σε κάνει να ξεχωρίζεις από τους άλλους. Σε κάνει αυτό που είσαι. Και ξέρεις κάτι; Μπορείς να ζήσεις μία υγιή και χαρούμενη ζωή και με αυτά”.

Δημοσιότητα και Σχέσεις

Όταν η Huffington ρώτησε τη Λοβάτο πόσο εύκολο είναι να βγαίνει ραντεβού λόγω της δημοσιότητάς της, εκείνη απάντησε ότι δεν έχει κάποιο πρόβλημα.

“Όταν βρίσκεις κάποιον που είναι πολύ ξεχωριστός για εσένα, δεν υπάρχει λόγος να κρύβεσαι. Ωστόσο πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός στις επιλογές σου” λέει η Λοβάτο.

Όταν η Huffington τη ρώτησε αν την επηρέασε το γεγονός ότι δεν ήταν σε σχέση  όταν έφτιαχνε το τελευταίο της album απάντησε πως ήταν περισσότερο συγκεντρωμένη και δεν είχε κανέναν να της αποσπά την προσοχή. Έτσι όλο τον ελεύθερο χρόνο της, τον περνούσε στο στούντιό της.

“Θέλω τα τραγούδια μου να κάνουν τους ανθρώπους να σκέφτονται κάποια πράγματα, όταν τα ακούνε” λέει η Λοβάτο. Η ίδια αναφέρεται στο τραγούδι Daddy Issues, που το έγραψε για να περιγράψει τη σχέση που είχε με τον βιολογικό της πατέρα, την εγκατάλειψη που βίωσε, αλλά και το πώς αυτά τα βιώματα επηρεάζουν τις σχέσεις της σήμερα. “Ξέρω ότι πολλά άτομα μπορεί να ταυτιστούν με αυτό το τραγούδι και αυτό είναι κάπως λυτρωτικό”.

Social media

Αν και έχει περισσότερους από 120 εκατομμύρια followers στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης,  η Λοβάτο μπορεί να βάζει όρια στην σχέση της με την τεχνολογία.

Πώς διαχειρίζεται όμως τα αρνητικά σχόλια; ‘Οπως η ίδια αποκαλύπτει δεν τους δίνει σημασία, γιατί ξέρει ότι αν δεν τους δώσει, δεν επηρεάζεται.

Φυσικά αυτό δεν είναι πάντα εύκολο. Το 2016, η Λοβάτο αποφάσισε να κάνει ένα διάλειμμα από τα social media. “Έχω κάνει πολλά διαλείμματα στην καριέρα μου. Έκανα διάλειμμα και από την τεχνολογία γιατί είχα αρχίσει να πνίγομαι. Είχα πάρα πολλούς followers που έλεγαν τόσα πράγματα για εμένα που δεν μπορούσα να ξεχωρίσω τα αρνητικά από τα θετικά. Είναι καλό να κάνεις ένα διάλειμμα ή να αναρτάς μόνο ότι είναι σημαντικό και να μην αφιερώνεις μεγάλο μέρος του χρόνου σου σε αυτά”.

Πίστη

“Άλλαξα την κοσμοθεωρία μου,” λέει η Λοβάτο. “Ένιωσα εξουθένωση γιατί δούλευα πολύ και άφησα ορισμένα πράγματα να με επηρεάσουν, όπως τα social media και τα περιοδικά. Έτσι έκανα ένα διάλειμμα από όλα…”

“Όταν όμως ήμουνα υποψήφια για βραβείο Grammy αυτό άλλαξε τα πάντα γιατί ένιωσα ότι αυτό ήταν η αναγνώριση για όλη τη σκληρή δουλειά που είχα κάνει. Το ένιωσα σαν ένα σημάδι από το Θεό που μου έλεγε συνέχισε, μην σταματάς! Συνέχισε γιατί είσαι γεννημένη για αυτό. Πιστεύω πολύ στον Θεό και προσεύχομαι αρκετά συχνά. Για εμένα είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο και από εμένα και από όλους. Ο Θεός μου δείχνει ότι το νόημα της ζωής δεν βρίσκεται στα υλικά πράγματα”.

Εκτός όμως από την πίστη της, η ίδια πιστεύει πολύ και στους fans της.

“Η σχέση ανάμεσα σε εμένα και τους fans μου είναι μαγική. Είναι πολύ δυνατή και δεν θα την άλλαζα με τίποτα στον κόσμο.” λέει η Λοβάτο.

Χόμπι

Τι κάνει η Λοβάτο για να αποφορτίζεται; Συνήθιζε να κοιτάζει το κινητό της. Αυτό όμως το έχει αντικαταστήσει με ένα νέο χόμπι: το πλέξιμο! “Πλέκω για να μην ασχολούμαι με το κινητό μου” λέει η Λοβάτο.

Όπως σημειώνει μάλιστα η Huffington, δραστηριότητες όπως το πλέξιμο σε βοηθούν να χαλαρώσεις και να αποφορτιστείς από τον τεράστιο όγκο δεδομένων και πληροφοριών που σε βομβαρδίζουν καθημερινά.

Όταν δεν πλέκει και δεν ηχογραφεί νέα τραγούδια, η Λοβάτο γυμνάζεται. “Μου αρέσουν πολύ οι πολεμικές τέχνες και η αερόβια γυμναστική. Προσπαθώ να γυμνάζομαι κάθε ημέρα. Η άσκηση με βοηθάει πολύ στο να αποφορτίζομαι και να ξεχνάω ότι συμβαίνει στην προσωπική ή επαγγελματική μου ζωή”.

Όσον αφορά το αγαπημένο θέμα της Arianna- τον ύπνο; Η Λοβάτο δηλώνει ότι κοιμάται αρκετές ώρες κάθε ημέρα. 

Διάβασε ακόμα:

Κέιτι Πέρι: “Έχω Μάθει Να Αγαπάω Τον Εαυτό Μου Για Αυτό Που Είναι”

Άστον Κούτσερ: “Προσπαθώ Να Κοιμάμαι 7 ώρες Την Ημέρα Για Να Είμαι Πιο Παραγωγικός”