Thrive Global: Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνεις μόλις ξυπνήσεις;

Νίκη Πετρουλάκη: Τεντώνομαι γιατί νιώθω ότι το σώμα μου το έχει ανάγκη.

TG: Έχεις καλή σχέση με τον ύπνο;

ΝΠ: Σε γενικές γραμμές ναι, αν και δεν κοιμάμαι πολλές ώρες. Υπάρχουν βέβαια και κάποιες νύχτες που με ταλαιπωρούν όταν έχω πολλά στο μυαλό μου.

TG: Τι σου δίνει ενέργεια για να φέρεις εις πέρας την μέρα σου;

ΝΠ: Αυτό που μου δίνει ενέργεια το πρωί είναι μια μικρή συνομιλία με τον εαυτό μου λέγοντάς του «όλα καλά και σήμερα προχωράς», ένας φυσικός χυμός με λαχανικά και φρούτα και 20 λεπτά ήπιας κίνησης για να αυξηθεί η ροή του αίματος στο σώμα μου.

TG: Έχεις μικρά μυστικά που σε βοηθούν να βρίσκεις λύσεις σε καθημερινά προβλήματα;

ΝΠ: Δεν έχω ατζέντα αλλά κρατάω σημειώσεις για τις πιο βασικές υποχρεώσεις στο κινητό μου. Αυτό που με βοηθάει γενικότερα είναι να ξεκινάω την ημέρα μου με αυτά που με αγχώνουν περισσότερο γιατί δεν μου αρέσει να κρατάω το άγχος στην ημέρα μου. Κάπως έτσι λοιπόν βάζω τις προτεραιότητές μου.

TG: Γενικά είσαι multitasker;

ΝΠ: Δεν νομίζω ότι υπάρχει καμία μητέρα που να μην είναι! Στη σημερινή εποχή καλείσαι να κάνεις πολλά πράγματα ταυτόχρονα για να προλάβεις και ειδικά αν έχεις παιδιά και εργάζεσαι ο χρόνος είναι πολύ περιορισμένος ιδιαίτερα με τόσες ανάγκες που βασικά εμείς οι ίδιοι έχουμε δημιουργήσει.

TG: Πότε ήταν η τελευταία φορά που ένιωσες εξουθενωμένη; Πως το αντιμετώπισες;

ΝΠ: Κάθε τέλος σεζόν γύρω στον Μάιο – Ιούνιο νιώθω τις δυνάμεις μου να υποχωρούν. Επειδή η δουλειά μου είναι πολύ απαιτητική και δουλεύω με το σώμα μου προσπαθώ να κρατάω το σύστημα μου δυνατό όσο μπορώ καλύτερα με τη σωστή διατροφή. Ενίοτε παίρνω και κάποιες βιταμίνες και προσπαθώ να βρίσκω χρόνο για να ξεκουράζομαι.

Η ευεξία είναι ένα σύνολο πραγμάτων. Είναι να είσαι δυνατός σωματικά, να έχεις ησυχάσει τους φόβους σου, να τα έχεις βρει με τον εαυτό σου, να τον έχεις συγχωρέσει και να τον αγαπάς.

TG: Πότε ήταν η τελευταία φορά που απέτυχες; Πως το διαχειρίστηκες;

ΝΠ: Όταν κάτι δεν πάει καλά δεν το βλέπω σαν αποτυχία. Απλώς κάποια πράγματα συμβαίνουν και κάποια άλλα όχι. Είτε όμως συμβαίνουν είτε όχι κάτι μας μαθαίνουν όλα και αυτό πρέπει να κρατάμε.

TG: Κάνεις διαλογισμό;

ΝΠ: Σχεδόν κάθε βράδυ πριν κοιμηθώ ειδικά όταν νιώθω πολύ πιεσμένη. Βάζω έναν καθοδηγούμενο διαλογισμό 10 με 15 λεπτά και συνήθως με παίρνει ο ύπνος πριν τελειώσει.

TG: Τι σχέση έχεις με το κινητό σου; Κοιμάσαι μαζί του;

ΝΠ: Προσπαθώ όσο μπορώ να το αφήνω μακριά και να αποφορτίζομαι. Επειδή όμως όλα κινούνται μέσα από τα social και έχω και εγώ ενεργητική θέση σε όλο αυτό υπενθυμίσω στον εαυτό μου συνεχώς να μην κολλάει.

TG: Αν αναπάντεχα βρεις 15 λεπτά μέσα στη μέρα σου τι κάνεις;

ΝΠ: Αν και είναι πολύ λίγος χρόνος ίσως απαντήσω σε κάποια mail που δεν έχω προλάβει ή πάρω τηλέφωνο κάποιον φίλο. Ίσως πάλι και να κλείσω απλώς τα μάτια μου για να ξεκουραστώ λίγο.

TG: Είσαι αγχώδης;

ΝΠ: Παλιά ήμουν πολύ. Τα τελευταία χρόνια μέσα από τη δουλειά μου, τον διαλογισμό και την ψυχανάλυση έχω μειώσει κατά πολύ τις αγχώδεις συμπεριφορές. Συνειδητοποίησα πως με ηρεμία όλα τ’ αντιμετωπίζεις καλύτερα. Απλά χρειάζεται εκπαίδευση και αυτό.

TG: Τι σε αποφορτίζει;

ΝΠ: Μια καλή πρακτική γιογκα, ένα μπάνιο στη θάλασσα, χαλαρές συζητήσεις με καλούς φίλους, ένας περίπατος.

Σεβόμενοι τον εαυτό μας οι επιλογές που κάνουμε από το φαγητό μέχρι τις συναναστροφές μας τείνουν αυτομάτως περισσότερο προς την υγεία.

TG: Υπάρχει κάποιο βιβλίο που σου έχει αλλάξει τη ζωή;

ΝΠ: «Η Ασκητική» του Νίκου Καζαντζάκη. Είναι ένα βιβλίο που έχω διαβάσει αρκετές φορές και με έβαλε σε σκέψεις…

TG: Ποιος είναι ο thrive στόχος σου;

ΝΠ: Να εκτιμήσω τον εαυτό μου παραπάνω και να τον βάζω σε προτεραιότητα μην επιτρέποντας σε καμιά κατάσταση να τον μειώσει.

TG: Τι σημαίνει για σένα ευεξία;

ΝΠ: Η ευεξία για μένα είναι ένα σύνολο πραγμάτων. Είναι να είσαι δυνατός σωματικά, να έχεις ησυχάσει τους φόβους και τις υστερίες σου, να είσαι ψυχικά ισορροπημένος, να τα έχεις βρει κάπως με τον εαυτό σου, να τον έχεις συγχωρέσει και να τον αγαπάς. Βασικά όταν αγαπάς τον εαυτό σου σίγουρα θα τον φροντίσεις κιόλας. Θα μάθεις να τρέφεσαι σωστά και θα προσπαθείς να τον κρατάς δυνατό και υγιή. Πιστεύω ακράδαντα ότι όλα ξεκινούν από την αγάπη και τον σεβασμό προς τον εαυτό μας. Σεβόμενοι τον εαυτό μας οι επιλογές που κάνουμε από το φαγητό μέχρι τις συναναστροφές μας τείνουν αυτομάτως περισσότερο προς την υγεία.

TG: Έχεις κάποιο μότο που ακολουθείς στη ζωή σου γιατί σου δίνει δύναμη ή σε ηρεμεί;

ΝΠ: «Let go & go with the flow».

Διάβασε ακόμα:

Μάντη Περσάκη: “Η Άσκηση, Η Διατροφή Και Ο Υγιεινός Τρόπος Ζωής Είναι Ανάγκη Όχι Επιλογή”

Αντώνης Βλοντάκης: “Η Αποτυχία Είναι Μέσα Στο Πρόγραμμα. Το Θέμα Είναι Πως Τη Διαχειρίζεσαι”