Στην Thrive πιστεύουμε πως για να ευημερήσει μία επιχείρηση πρέπει πρώτα να ευημερήσουν και οι άνθρωποί της. Τι πιστεύετε για αυτό; 

Στην INTERAMERICAN το πιστεύουμε απόλυτα. Οι άνθρωποί μας είναι αυτοί που κάνουν τα πράγματα να συμβαίνουν, είναι η ψυχή του οργανισμού μας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα καλά αποτελέσματα και η ευημερία κάθε οργανισμού, είναι αποτέλεσμα της δημιουργικότητας και της συνεισφοράς ανθρώπων που τελούν σε ισορροπία, που έχουν ενέργεια και ευεξία, που νιώθουν χαρά και ικανοποίηση για το έργο τους. 

Ο δομικός μετασχηματισμός της INTERAMERICAN σε agile οργανισμό, αποτελεί τρανό παράδειγμα ότι η εταιρεία έχει σε προτεραιότητα τους ανθρώπους της. Πυρήνας του οργανισμού είναι οι ομάδες της, τα λεγόμενα “Squads”, αποτελούμενες από εργαζομένους με συμπληρωματικές δεξιότητες , οι οποίοι προέρχονται από διαφορετικά τμήματα. Επιμέρους ομάδες, συνθέτουν μία Φυλή, το λεγόμενο “Tribe”.

Αυτός ο μετασχηματισμός, έχει πολλά πλεονεκτήματα. Καταργώντας την πολύπλοκη ιεραρχία και δίνοντας στις ομάδες την δύναμη των αποφάσεων, δημιουργήσαμε ένα πιο ανοιχτό, πιο δημοκρατικό μοντέλο εργασίας που ενισχύει την διαφάνεια, επιτρέπει την αυτονομία, την ευελιξία, επιταχύνει τη λήψη αποφάσεων και τελικά αναδεικνύει καλές ιδέες και ταλέντα από κάθε σημείο του οργανισμού. Αυτή η νέα δομή, έδωσε την ευκαιρία σε πολλούς ανθρώπους όχι μόνο να εκφράσουν τις ιδέες τους αλλά και να τις δουν να υλοποιούνται.   

Ταυτόχρονα, πολύ πριν την εμφάνιση της πανδημίας, υιοθετήσαμε έναν υβριδικό μοντέλο εργασίας, όπου οι άνθρωποί μας, έχουν την επιλογή για το πώς θέλουν να εργάζονται: με φυσική παρουσία στο γραφείο ή απομακρυσμένα. Αυτό το νέο μοντέλο εργασίας αποδεικνύει την εμπιστοσύνη της INTERAMERICAN στους ανθρώπους της και ταυτόχρονα χαρίζει στους εργαζομένους μια σημαντική αίσθηση ελευθερίας και αυτονομίας. Παράλληλα, τους βοηθά να ισορροπούν την επαγγελματική με την προσωπική τους ζωή, ενισχύοντας, τελικά, την ποιότητα ζωής τους. Όλα αυτά, ενδυναμώνουν τον βαθμό ικανοποίησης των εργαζομένων και κατ’ επέκταση την παραγωγικότητα τους.

Τα καλά αποτελέσματα και η ευημερία κάθε οργανισμού, είναι αποτέλεσμα της δημιουργικότητας και της συνεισφοράς ανθρώπων που τελούν σε ισορροπία, που έχουν ενέργεια και ευεξία, που νιώθουν χαρά και ικανοποίηση για το έργο τους. 

Η Φιλοσοφία της Thrive βασίζεται στα μικρά βήματα – τα Μικροβήματα – που αποτελούν τα κλειδί για τις μεγάλες αλλαγές. Υπάρχει κάποιο ή και περισσότερα Μικροβήματα  που σας βοηθούν να ευημερείτε; 

Για να διατηρώ την ισορροπία σώματος και ψυχής, να αποφορτίζομαι από τις απαιτήσεις της καθημερινότητας και να ενισχύω την δημιουργικότητά μου, έχω τρεις πολύτιμους συμμάχους: την σύνδεση με την φύση, την επαφή με φίλους καρδιάς και την αγαπημένη μου γυμναστική, pilates. Αυτά είναι τα δικά μου Μικροβήματα που έχουν όμως μεγάλη και θετική επίδραση για τη δική μου ευημερία. 

Πιστεύω, βαθιά, ότι το να φροντίζει κανείς τον εαυτό του είναι προϋπόθεση για να παραμένει δημιουργικός και παραγωγικός στην εργασία του. Πώς, άλλωστε, θα κατακτηθούν νέες κορυφές, αν δεν είμαστε υγιείς, δυνατοί και ευτυχισμένοι για να δίνουμε και να κερδίζουμε τις καθημερινές μας μάχες;  

Υπάρχουν και κάποια Μικροβήματα στη δουλειά που σας έχουν βοηθήσει να συνδεθείτε πιο ουσιαστικά με την ομάδα σας ή να τους δώσετε το κίνητρο που χρειάζονται για να αποδώσουν τα μέγιστα σε περιόδους αβεβαιότητας, όπως αυτή που διανύουμε; 

Ζούμε, πράγματι, το τέλος των βεβαιοτήτων και αυτό απαιτεί από εμάς εγρήγορση, προβλεπτικότητα και γρήγορη προσαρμογή στα νέα δεδομένα. Η πανδημία επέβαλλε και ακόμη επιβάλλει την κοινωνική αποστασιοποίηση αλλά είναι ύψιστης σημασίας για τον οργανισμό μας να διατηρεί ζωντανή την σύνδεση μεταξύ των ανθρώπων του.  

Η INTERAMERICAN καθιερώνοντας το υβριδικό μοντέλο εργασίας, όχι μόνο έδωσε στους εργαζομένους της την ελευθερία της επιλογής για το πώς θέλουν να εργάζονται, αλλά μετέτρεψε τους χώρους εργασίας σε χώρους συνεργασίας και σύνδεσης, δημιουργικής συνδιαλλαγής και κοινωνικοποίησης μεταξύ ομάδων και ανθρώπων. Αυτό το νέο μοντέλο, δικαίως καλωσορίστηκε από το σύνολο των εργαζομένων του οργανισμού αφού η ευελιξία που δόθηκε δεν λειτούργησε μόνο ως ψήφος εμπιστοσύνης προς το ανθρώπινο δυναμικό του αλλά παράλληλα ενίσχυσε την αποδοτικότητα και την ικανοποίησή του. 

Καταργώντας την πολύπλοκη ιεραρχία και δίνοντας στις ομάδες την δύναμη των αποφάσεων, δημιουργήσαμε ένα πιο ανοιχτό, πιο δημοκρατικό μοντέλο εργασίας που ενισχύει την διαφάνεια, επιτρέπει την αυτονομία, την ευελιξία, επιταχύνει τη λήψη αποφάσεων και τελικά αναδεικνύει καλές ιδέες και ταλέντα από κάθε σημείο του οργανισμού.

Η πανδημία αποτέλεσε για όλους μας ηχηρή υπενθύμιση ότι η καλή υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό. Σε πρόσφατη συνέντευξή σας στο περιοδικό Women Leaders, αναφέρατε πως μέσα από τη έργο σας στο Health & Financial Future Tribe της INTERAMERICAN, υπηρετείτε το Όραμα της εταιρίας, το οποίο είναι «Να βοηθά τους ανθρώπους να ζήσουν ασφαλέστερα,  περισσότερο και καλύτερα». Με ποιους τρόπους το κάνετε αυτό;

Η προσέγγιση με την οποία δομήθηκε και λειτουργεί το Health & Financial Future Tribe της INTERAMERICAN είναι καθαρά πελατοκεντρική. Ξεκινώντας από την Ομάδα που έχει στην ευθύνη της να φέρει μέσα στην Εταιρεία υποψήφιους πελάτες, συνεχίζοντας με τις ομάδες που δημιουργούν τις προϊοντικές λύσεις για την κάλυψη των ασφαλιστικών αναγκών Υγείας, Ζωής και Επενδυτικών προϊόντων, μέχρι την Ομάδα που έχει στην ευθύνη της να βελτιώνει την εμπειρία των ήδη ασφαλισμένων μας. Όλοι λειτουργούν για να εξυπηρετήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το Όραμα της εταιρίας. 

Η λογική μας είναι να παρέχουμε όχι μόνο ασφάλιση αλλά μια ολιστική φροντίδα υγείας. Ας δούμε πώς: Όντας η πρώτη ασφαλιστική εταιρεία που έχει ιδιόκτητες Υποδομές  Υγείας: Τα πολυϊατρεία MEDIFIRST και την Γενική Κλινική ATHINAIKI MEDICLINIC. Διαθέτοντας ιδιόκτητα μέσα υγειονομικής μεταφοράς. Έχοντας ένα εκτεταμένο δίκτυο συνεργαζόμενων γιατρών όλων των ειδικοτήτων. Παρέχοντας στους ασφαλισμένους μας την πρωτοποριακή, 24ωρη «Γραμμή Υγείας 1010» και την εφαρμογή Medi ΟΝ για τον έλεγχο συμπτωμάτων υγείας.  Αυτά είναι μερικά μόνο παραδείγματα.

Έχοντας οικοδομήσει ένα πλήρες Οικοσύστημα Υγείας, είμαστε συνεχώς δίπλα στους ασφαλισμένους μας, από την πρόληψη, μέχρι την διάγνωση, την θεραπεία και την αποκατάστασή τους. Φροντίζουμε για την ευζωία τους αλλά και για την κάλυψη και αποζημίωσή τους την κρίσιμη στιγμή, έχοντας προτεραιότητά μας να τους παρέχουμε άριστες υπηρεσίες, για να είναι και να αισθάνονται σίγουροι και ασφαλείς, σε κάθε συνθήκη.

Η σύνδεση με την φύση, η επαφή με φίλους καρδιάς και η αγαπημένη μου γυμναστική, pilates. Αυτά είναι τα δικά μου Μικροβήματα που έχουν όμως μεγάλη και θετική επίδραση για τη δική μου ευημερία.

Η Νατάσα Σατερλή, με Οικονομικές Σπουδές στο ΕΚΠΑ & Strategic Leadership στο INSEAD, έχει 30 χρόνια εμπειρίας σε Ελλάδα και εξωτερικό, στον χρηματοοικονομικό κλάδο, σε τράπεζες, εταιρείες διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων και σε ασφαλιστικές εταιρείες. Προσχώρησε στο δυναμικό της INTERAMERICAN το 2016 και από το 2020 ηγείται του Tribe Health & Financial Future.