Συμβουλή #15: Μάθε Να Αποχωρείς Την Κατάλληλη Στιγμή

Σου έχει τύχει να ανέχεσαι μία άσχημη συμπεριφορά και να δέχεσαι διάφορες προσβολές; Αλήθεια γιατί το κάνεις αυτό; Ίσως λόγω χαμηλής αυτοπεποίθησης; Ίσως γιατί δεν πιστεύεις ότι αξίζεις κάτι καλύτερο; Ή σκέφτεσαι ότι απλά πρέπει να κάνεις υπομονή γιατί δεν έχεις άλλη επιλογή. Ξέρεις κάτι; Κάνεις πολύ μεγάλο λάθος! Πάντα υπάρχει επιλογή. Κανείς δεν σε υποχρεώνει να είσαι το θύμα. Γι΄αυτό το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να καταλαβαίνεις πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να αποχωρήσεις.

Δεν είναι εύκολο να το κάνεις. Ωστόσο σκέψου αυτό: υπάρχουν σχέσεις στη ζωή σου, είτε αυτές είναι φιλικές είτε ερωτικές είτε επαγγελματικές που κλέβουν την ενέργειά σου, σε κάνουν να δυσανασχετείς και σε απογοητεύουν; Αν η απάντηση είναι “ναι”, όσο σκληρό και αν είναι αυτό, θα πρέπει να βρεις το κουράγιο και το θάρρος, να ξεπεράσεις τον φόβο και να βάλεις ένα τέλος και να αποχωρήσεις.

Καμία αλλαγή δεν είναι εύκολη. Αλλά κάθε αλλαγή αποτελεί μία νέα ευκαιρία, γιατί σου ανοίγει νέους δρόμους και σου δίνει δύναμη. Κάθε τέλος, είναι μία νέα αρχή για κάτι καινούργιο. Το ταξίδι της ζωής σου συνεχίζεται και εσύ ο ίδιος το καθορίζεις. Γι΄αυτό μην φοβάσαι να δώσεις ένα τέλος σε ό,τι σε κρατάει πίσω και να προχωρήσεις μπροστά.

Καμία αλλαγή δεν είναι εύκολη. Αλλά κάθε αλλαγή αποτελεί μία νέα ευκαιρία, γιατί σου ανοίγει νέους δρόμους και σου δίνει δύναμη.

Τα βήματα που ακολουθούν θα σε βοηθήσουν να τα καταφέρεις:

1.Σκέψου λίγο κάθε σχέση που υπάρχει στην ζωή σου και προσπάθησε να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου. Υπάρχει κάποιο άτομο που πιστεύεις ότι πρέπει να βγάλεις από την ζωή σου;

2. Αφού ξεκαθάρισες τα πρόσωπα και τις καταστάσεις που θέλεις να βγάλεις από την ζωή σου, βάλε ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και άρχισε με αργά και σταθερά βήματα να απομακρύνεσαι από αυτά.

3. Ήρθε η ώρα να δώσεις προσοχή στα συναισθήματά σου και να σκεφτείς πώς νιώθεις για την απόφασή σου. Κάνε ακόμη ένα βήμα και φαντάσου τη ζωή σου και σκέψου ότι θα έχεις περισσότερη διάθεση, χώρο και άτομα που σε αγαπούν και σε υποστηρίζουν!

Credit: Στέφανος Παπαδόπουλος

 

Ανακάλυψε περισσότερους τρόπους για να έρθεις πιο κοντά στην ευεξία στο βιβλίο “Καλημέρα Χαρά” της Agapi Stassinopoulos. Βρες εδώ όλα τα μικρά βήματα και τις απλές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να κάνεις την ζωή σου καλύτερη.