Κάποιες φορές οι πιο ωραίες απαντήσεις προκύπτουν από τις πιο απλές ερωτήσεις. Ακόμα και όταν έχεις την δυνατότητα να ρωτήσεις μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα άτομα του κόσμου και της Ελλάδας για τη ζωή τους. Το ερωτηματολόγιο του Thrive Global ρίχνει μία ματιά στις ζωές επιτυχημένων ανθρώπων που αξίζει να γνωρίσεις.

Thrive Global: Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνεις όταν ξυπνάς;

Maria Menounos: Συνήθιζα να ελέγχω emails μου. Δεν το κάνω πια και είμαι πολύ πιο χαρούμενη κάθε ημέρα. Σκέφτομαι 3 πράγματα για τα οποία είμαι ευγνώμων και 3 στόχους που θέλω να επιτύχω.

TG: Τι σου δίνει ενέργεια;

MM: Τα αμύγδαλα! Ο καφές! Το περπάτημα! Η ίδια η φύση μου δίνει ενέργεια.

TG: Πες μας ένα βιβλίο που σου άλλαξε την ζωή.

MM: Δεν είναι ένα, είναι πολλά! Το Many Lives, Many Masters, το βιβλίο του Tony Robbins Money: Master The Game και φυσικά το The Sleep Revolution της Arianna Huffington.

TG: Τι σχέση έχεις με το τηλέφωνό σου; Κοιμάσαι μαζί του;

MM:Το έχω στο κομοδίνο μου και φορτίζει. Μισώ το τηλέφωνό μου και θέλω να βρω έναν τρόπο να το βγάλω από τη ζωή μου. Προσπαθώ να βάλω νέα όρια στον εαυτό μου και στους άλλους. Έχω κάνει το πρώτο βήμα: δεν χρησιμοποιώ καθόλου το κινητό μου τις Κυριακές- εκτός αν ταξιδεύω.

TG: Πώς τα πας με τα email;

MM: Τα μισώ! Τόσες άχρηστες πληροφορίες. Αντί για μία συζήτηση ενός λεπτού στο τηλέφωνο, μπορεί να ανταλλάξεις ακόμα και 30 email για το ίδιο πράγμα. Είναι εκνευριστικό. Προσπαθώ να σβήνω email και να χωρίζω αυτά που με ενδιαφέρουν σε κατηγορίες χρησιμοποιώντας όλα tricks του Gmail. Αλλά να σου πω κάτι; Θα ήθελα 5 άνθρωποι να έχουν το email και το κινητό μου.

TG: Εντελώς απρόσμενα βρίσκεις 15 λεπτά μέσα στην ημέρα σου. Τι κάνεις;

MM: Ασχολούμαι με το κινητό μου. Βλέπω τα emails της δουλειάς, τα προσωπικά μου emails, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σπαταλάω τον χρόνο μου. Όσο απαντάω σε αυτές τις ερωτήσεις, συνειδητοποιώ πόσο πολύ πρέπει να αλλάξω κάτι.

TG: Πότε ήταν η τελευταία φορά που ένιωσες εξουθενωμένη; 

MM: Τώρα! Οι τελευταίες 3 εβδομάδες με τρόμαξαν. Είμαι ξανά αγχωμένη και ξέρω ότι πάλι πρέπει να αλλάξω κάποια πράγματα, διαφορετικά θα καταρρεύσω. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το τηλέφωνο. Σπαταλάω πολλή ώρα για να απαντήσω σε κάθε email και όταν τελειώνω είμαι πολύ κουρασμένη και φυσικά δεν έχω κάνει τίποτα από ότι έπρεπε. Σκέφτομαι να αλλάξω το email μου.

TG: Πότε ήταν η τελευταία φορά που ένιωσες απογοητευμένη και πώς το ξεπέρασες; 

MM: Όλοι έχουμε άσχημες στιγμές. Πρόσφατα ένιωσα έτσι. Όμως αντί να με πάρει από κάτω, είδα την δυσκολία σαν δώρο. Σαν ένα νέο μονοπάτι. Μετέτρεψα το κάθε εμπόδιο σε μία νέα ευκαιρία. Έχω καταλήξει πως στην ζωή μου με καθοδηγεί ο Θεός και εξαφανίζει κάθε εμπόδιο. Υπάρχουν φυσικά στιγμές που συναντάω εμπόδια. Προσπαθώ όμως να τα αντιμετωπίσω. Μπορεί να στενοχωριέμαι και να νιώθω απογοήτευση κάποιες φορές, αλλά συνέρχομαι γρήγορα και υπενθυμίζω στον εαυτό μου πως δεν είναι αυτός ο προορισμός μου και του λέω να δουλέψει πιο σκληρά. Έτσι καταφέρνω τα πάντα. Γιατί δεν τα παρατάω ποτέ. Πιστεύω επίσης ότι παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο πώς αντιμετωπίζεις τις δυσκολίες, ο σύντροφός σου. Ευτυχώς έχω καταπληκτικούς ανθρώπους στην ζωή μου και αυτό βοηθάει πολύ.

TG: Πες μας μία φράση που αγαπάς και σου δίνει δύναμη ή σε κάνει να νιώθεις ήρεμη. 

MM: Δεν χάνεις ποτέ. Εκτός αν τα παρατήσεις. Οτιδήποτε θέλεις βρίσκεται στην άλλη πλευρά του φόβου σου. Έχω έναν ολόκληρο τοίχο με φράσεις στο σπίτι μου μόνο και μόνο για να θυμάμαι αυτά τα μηνύματα. Ένα από τα αγαπημένα μου που μου δίνει δύναμη και έμπνευση είναι το εξής: 

Δεν έχει σημασία πόσο σκληρά μπορείς να χτυπήσεις, αλλά πόσο σκληρά μπορείς να χτυπηθείς και να συνεχίσεις να προχωράς μπροστά. Πόσο πολύ μπορείς να αντέξεις- Rocky Balboa

Διάβασε ακόμα:

Άλαν Άλντα: “Δεν Μπορείς Να Αποτύχεις Όταν Αυτοσχεδιάζεις” 

Μάικλ Μπλούμπεργκ: “Δεν Μπορείς Ποτέ Να Ικανοποιήσεις Όλον Τον Κόσμο”