Κάποιες φορές οι πιο ωραίες απαντήσεις προκύπτουν από τις πιο απλές ερωτήσεις. Ακόμα και όταν έχεις την δυνατότητα να ρωτήσεις μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα άτομα σημαντικά γεγονότα αλλά και λεπτομέρειες για την ζωή τους.

Το Ερωτηματολόγιο του Thrive Global ρίχνει μία ματιά στις ζωές των πιο επιτυχημένων ανθρώπων της Ελλάδας και του κόσμου.

Thrive Global: Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνεις μόλις ξυπνήσεις και πριν κοιμηθείς ;

Μαντώ Γαστεράτου: Πλένω το πρόσωπό μου με νερό και σαπούνι.

TG: Έχεις καλή σχέση με τον ύπνο;

ΜΓ: Πολύ καλή! Προσπαθώ να συμπληρώνω ένα επαρκές 8ωρο γιατί αν δεν κοιμηθώ καλά δεν μπορώ να φέρω εις πέρας σωστά τις υποχρεώσεις της μέρας.

TG: Τι σου δίνει ενέργεια για να φέρεις εις πέρας την μέρα σου;

ΜΓ: Ένα ενισχυμένο πρωινό και ένα μισάωρο τρέξιμο πριν ξεκινήσω τη μέρα μου.

TG: Έχεις μικρά μυστικά που σε βοηθούν να βρίσκεις λύσεις σε καθημερινά προβλήματα;

ΜΓ: Δυστυχώς είμαι πάρα πολύ ανοργάνωτη και γι’ αυτό όταν το πρόγραμμά μου είναι πολύ πιεσμένο μπορεί να αγχωθώ και να χάσω λίγο τη μπάλα. Αλλά στο τέλος με τον έναν ή τον άλλο τρόπο πάντα τα καταφέρνω.

TG: Γενικά είσαι multitasker; Πόσο καλά διαχειρίζεσαι τον χρόνο σου;

ΜΓ: Όχι δεν είμαι! Δεν μπορώ να λειτουργήσω κάνοντας 2 ή περισσότερα πράγματα ταυτόχρονα. Ούτε με τον χρόνο τα πάω καλά. Χάνω την αίσθηση του χρόνου και καταλήγω να τρέχω να προλάβω.

TG: Πότε ήταν η τελευταία φορά που ένιωσες εξουθενωμένη; Πως το αντιμετώπισες;

ΜΓ: Δεν έχω φτάσει ποτέ τον οργανισμό μου στα όρια του να με εγκαταλείψουν οι δυνάμεις μου. Ακούω το σώμα μου και τις ανάγκες του και φροντίζω πάντα να ξεκουράζομαι και να βάζω όρια όταν πρέπει να πω stop.

TG: Έχεις κάνει ποτέ διαλογισμό;

ΜΓ: Έχω κάνει 2-3 φορές με δάσκαλο και μαγεύτηκα. Είναι μια πολύ ωραία κατάσταση ηρεμίας και ευφορίας την οποία βέβαια ακόμα ανακαλύπτω γιατί απαιτεί αρκετή συγκέντρωση και δεν μου είναι πολύ εύκολο. Γενικά όμως ένιωσα ότι μου έκανε πολύ καλό και θέλω να ξαναβιώσω αυτή την εμπειρία και να την εξελίξω!

TG: Πότε ήταν η τελευταία φορά που απέτυχες; Πως το διαχειρίστηκες;

ΜΓ: Καθημερινά αποτυγχάνω.Παλιότερα στενοχωριόμουν και έπεφτα πολύ ψυχολογικά σε κάθε αποτυχία. Μεγαλώνοντας όμως συνειδητοποίησα πως αν αντικαταστήσουμε τη λέξη «αποτυχία» με τη λέξη «δοκιμή»  το όφελος πολλές φορές μπορεί να είναι και μεγαλύτερο από μία σίγουρη επιτυχία.

TG: Τι σχέση έχεις με το κινητό σου, με την τεχνολογία και τα social media;

ΜΓ: Παρότι η δουλειά μου απαιτεί στενή επαφή με τα social και το κινητό προσπαθώ πλέον να τηρώ κάποια όρια στη χρήση του γιατί στο παρελθόν είχα φτάσει στα όρια του εθισμού. Έχει υπάρξει περίοδος στη ζωή μου που έμπαινα και έβγαινα συνέχεια στους λογαριασμούς μου για να ποστάρω ή να τσεκάρω την πορεία των αναρτήσεών μου, να δω τι έκαναν οι φίλοι μου, να μάθω τα τελευταία νέα… Όταν πια συνειδητοποίησα σε μια έξοδο με φίλους ότι χάνω τις στιγμές και την αληθινή ζωή στην προσπάθειά μου να τις αποτυπώσω για να τις ανεβάσω στα social εκεί ταρακουνήθηκα και είπα ότι πρέπει να βάλω ένα όριο στη χρήση του κινητού και της τεχνολογίας. Όταν μάλιστα μετά από λίγο καιρό αναγκάστηκα να αποκοπώ εντελώς από την τεχνολογία και την επικοινωνία μέσω αυτής λόγω της συμμετοχής μου στο reality επιβίωσης του Ant1 Nomads συνειδητοποίησα όχι απλά ότι ήταν πιο εύκολο από ότι νόμιζα αλλά ότι ήταν και απελευθερωτικό. Γι’ αυτό και έκτοτε φροντίζω να το βγάζω από τη ζωή μου για κάποιες ώρες και να αποφορτίζομαι. Δεν κοιμάμαι ποτέ με το κινητό δίπλα μου και όταν είμαι σπίτι πολλές φορές το βάζω και σε άλλο δωμάτιο.

TG: Έχεις κάποιο μότο που ακολουθείς στη ζωή σου;

ΜΓ: Η ζωή είναι πολύ μικρή για είναι θλιβερή οπότε μην αφήνεις πράγματα να σε απασχολούν για μεγαλύτερο διάστημα από όσο τους αρμόζει. Πάτα pause όταν χρειάζεται, βάλ’ τα στο συρτάρι και όταν χρειαστεί ξανασκέψου τα και ασχολήσου ξανά. Στο μεσοδιάστημα ζήσε και μην χάνεις πολύτιμες στιγμές ζωής!

Διάβασε ακόμα:

Ελένη Πετρουλάκη: «Η γυμναστική είναι θεραπεία, όχι μόνο για το σώμα αλλά και για την ψυχή»

Μαρία Παπαφωτίου: «Πιστεύω στην έννοια της απόλαυσης, της ξεκούρασης, της παύσης. Στην επιστροφή στα βασικά.»