Thrive Global: Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνεις μόλις ξυπνήσεις;

Μάντη Περσάκη: Ξεκινάω πάντα την ημέρα μου με ένα καλό πρωινό για να εξασφαλίσω ενέργεια για όλη την ημέρα.

TG: Έχεις καλή σχέση με τον ύπνο;

ΜΠ: Κοιμάμαι λίγες ώρες , είναι αλήθεια. Από αθλήτρια που είχα προπόνηση 6 το πρωί , έχω μάθει να ξυπνάω νωρίς, αλλά και τώρα που τελειώνω στις 10 το βράδυ είναι δύσκολο να κοιμηθώ αμέσως λόγω υπερέντασης.

TG: Τι σου δίνει ενέργεια για να φέρεις εις πέρας την μέρα σου;

ΜΠ: Η γυμναστική για μένα είναι το Α και το Ω αλλά η αλήθεια είναι πως έχω και κάποια μυστικά διατροφής που είναι σύμμαχοί μου στο δύσκολο πρόγραμμά μου! Δεν ξεχνάω ποτέ το πρωινό γεύμα που είναι και το βασικότερο της ημέρας και το οποίο φροντίζω να περιλαμβάνει γάλα με δημητριακά ολικής άλεσης με υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και μέταλλα. Συνεχίζω με το δεκατιανό που μπορεί να είναι μια μπάρα δημητριακών με μαύρη σοκολάτα ή φρούτα ή ξηρούς καρπούς ανάλατους ώστε να με κρατήσει μέχρι το μεσημέρι. Το μεσημέρι αν δεν έχω πάρει κάτι από το σπίτι αντικαθιστώ το γεύμα με ένα ρόφημα πρωτεΐνης που δίνει ενέργεια , το απόγευμα τρώω ένα φρούτο, πίνω έναν στιγμιαίο καφέ για να συνεχίσω τις προπονήσεις μου και το βραδινό μου είναι πάντα κάτι ελαφρύ όπως μια σαλάτα με πρωτεΐνη ή ομελέτα με λαχανικά και 2 κουταλιές proteinblend. Δεν ξεχνάω ποτέ να πίνω 8 με 10 ποτήρια νερό και ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες που η θερμοκρασία ανεβαίνει και ο οργανισμός μας αφυδατώνεται πιο εύκολα.

Είναι υποχρέωση του καθενός μας να βάζουμε την υγεία μας και την ευεξία μας, ψυχική και σωματική, πάνω από όλα. Η άσκηση, η διατροφή και ο υγιεινός τρόπος ζωής είναι ανάγκη όχι επιλογή.

TG: Έχεις μικρά μυστικά που σε βοηθούν να βρίσκεις λύσεις σε καθημερινά προβλήματα;

ΜΠ: Η ατζέντα μου είναι η προέκταση του χεριού μου. Από παιδί λειτουργώ μόνο κάτω από πρόγραμμα και νομίζω πως μόνο έτσι έρχεται το αποτέλεσμα.

TG: Γενικά είσαι multitasker; Πόσο καλά διαχειρίζεσαι τον χρόνο σου;

ΜΠ: Είμαι εντελώς αυτό! Κάνω πολλά πράγματα ταυτόχρονα και ευτυχώς φαίνεται πως τα καταφέρνω αρκετά καλά! Βέβαια αυτό χρειάζεται πολύ σωστό συντονισμό και συγκέντρωση, πρόγραμμα και πειθαρχία.

TG: Πότε ήταν η τελευταία φορά που ένιωσες εξουθενωμένη; Πως το αντιμετώπισες;

ΜΠ: Το Πάσχα που μας πέρασε, όπου έπαθα μια υπερκόπωση. Συνήθως όταν έρχονται διακοπές μου βγαίνει όλη η κούραση και αυτό νομίζω είναι κάτι που συμβαίνει σε όλους. Το αντιμετώπισα με ψυχραιμία, σωστή διατροφή και ξεκούραση και όλα καλά!

TG: Πότε ήταν η τελευταία φορά που απέτυχες; Πως το διαχειρίστηκες;

ΜΠ: Η επιτυχία και η αποτυχία είναι δύο πολύ σχετικές έννοιες. Θεωρώ πως είναι δύο πράγματα που μου συμβαίνουν καθημερινά και μάλιστα τα προκαλώ να μου συμβαίνουν. Η επιτυχία μου δίνει δύναμη και η αποτυχία μου δίνει ακόμα περισσότερη δύναμη γιατί δεν σταματάω αν δεν πετύχω!

TG: Κάνεις διαλογισμό;

ΜΠ: Όχι δεν κάνω! Δεν μου έχει χρειαστεί ακόμα. Λόγω του αθλητισμού είχα ψυχολόγο από πολύ μικρή ηλικία που μας τον παρείχαν από την ομάδα. Μάλλον έκανε πολύ καλή δουλειά τότε και έχω δυναμώσει πολύ τον εαυτό μου.

TG: Τι σημαίνει για σένα ευεξία και ευημερία; Έχεις κάποια μυστικά να μοιραστείς μαζί μας;

ΜΠ: Για μένα όλα αυτά είναι μονόδρομος για έναν άνθρωπο. Θεωρώ πως είναι υποχρέωση του καθενός μας να βάζουμε την υγεία μας και την ευεξία μας, ψυχική και σωματική, πάνω από όλα. Η άσκηση, η διατροφή και ο υγιεινός τρόπος ζωής είναι ανάγκη όχι επιλογή.

TG: Τι σχέση έχεις με το κινητό σου; Κοιμάσαι μαζί του;

ΜΠ: Η αλήθεια είναι πως το κινητό μου συνδέεται κατά πολύ και με την δουλειά μου οπότε βρίσκεται πολλές ώρες στα χέρια μου. Πιστεύω όμως πως έχω περιθώρια βελτίωσης σε αυτό και πρέπει να προσπαθήσω να αποφορτίζομαι κάποιες ώρες της ημέρας τουλάχιστον!

TG: Αν αναπάντεχα βρεις 15 λεπτά μέσα στη μέρα σου τι κάνεις ;

ΜΠ: Βλέπω τον γιό μου.

TG: Πόσο δύσκολο είναι να βρεις την ισορροπία ανάμεσα στην προσωπική και την επαγγελματική ζωή;

ΜΠ: Προσπαθώ κάθε μέρα για αυτό και πιστεύω πως αν θέλουν δύο άνθρωποι όλα μπορούν να τα καταφέρουν.

TG: Υπάρχει κάποιο βιβλίο που σου έχει αλλάξει τη ζωή;

ΜΠ: «Ο μικρός πρίγκιπας».

TG: Έχεις κάποιο μότο που ακολουθείς στη ζωή σου γιατί σου δίνει δύναμη ή σε ηρεμεί;

ΜΠ: Ο πόνος είναι της στιγμής, η νίκη είναι για πάντα!

Διάβασε ακόμα:

Βασιλική Μιλλούση: “Για Να Αποφορτιστώ Κάνω Διαλογισμό”

Μιχάλης Σεΐτης: «Εμείς Βάζουμε Τα Όρια Στον Εαυτό Μας Και Μόνο Εμείς Μπορούμε Να Τα Ξεπεράσουμε»