Πόσο εύκολο είναι να τρέχεις μία εταιρεία καλλυντικών; Ποιο είναι το καλύτερο καλλυντικό που μπορείς να “φορέσεις”; Τι μπορείς να κάνεις για να έχεις μία υγιή επιδερμίδα και πόσο σημαντικό είναι τελικά να φροντίζεις τον εαυτό σου και να βάζεις την ευεξία σου σε προτεραιότητα; Η Λώρα και η Έμιλυ Κρέηγκ, απαντούν στις παραπάνω και σε πολλές ακόμα ερωτήσεις. 


Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με μια εταιρεία καλλυντικών;

Λώρα: Την εταιρεία (Chrysallis Proderma) την ξεκίνησε η μητέρα μας το 2002, αρχικά με ένα μόνο brand. Ήταν όμως αναπόφευκτο και για μας ως γυναίκες που ενδιαφερόμαστε για την ευεξία, την υγεία και την ομορφιά να μην μείνουμε ασυγκίνητες και έτσι πρώτα η Έμιλυ το 2008 και στη συνέχεια κι εγώ το 2010 αποφασίσαμε να μπούμε ενεργά στον χώρο της ομορφιάς που μας ήταν ήδη γνωστός και οικείος και να επιλέξουμε και άλλες εταιρείες μοναδικές στο είδος τους που υποστηρίζουν το παγκόσμιο beauty movement ‘#CleanBeauty’. Σήμερα αντιπροσωπεύουμε 5 κορυφαίες εταιρείες που πρωταγωνιστούν στον χώρο της ομορφιάς και ευεξίας.

Αντλούμε μεγάλη χαρά και ικανοποίηση από τις θετικές εμπειρίες ανθρώπων που χρησιμοποιώντας τα προϊόντα των εταιρειών μας κατάφεραν να βελτιώσουν το δέρμα τους, την ευεξία τους και κατ’ επέκταση την αυτοπεποίθησή τους.

Πόσο εύκολο είναι για 2 γυναίκες να τρέχουν μία εταιρεία καλλυντικών; Υπάρχει πιστεύετε χώρος για γυναικεία επιχειρηματικότητα;

Λ&E: Αν αγαπάς αυτό που κάνεις ακόμα και οι δυσκολίες αντιμετωπίζονται πιο ευχάριστα. Συχνά μας δίνεται η ευκαιρία να ταξιδεύουμε στο εξωτερικό για να μαθαίνουμε τις εξελίξεις στην επιστήμη της ομορφιάς και τρέχοντας μια εταιρεία καλλυντικών μας δίνεται η δυνατότητα να δοκιμάσουμε τα πάντα, διασκεδάζοντας έτσι λίγο τις καθημερινές δυσκολίες που συναντάμε!

Θεωρούμε ότι υπάρχουν ευκαιρίες στην γυναικεία επιχειρηματικότητα περισσότερο ίσως από κάθε άλλη εποχή και θα αυξάνονται. Οι γυναίκες πλέον ειδικά με την βοήθεια της τεχνολογίας μπορούν να τρέχουν μια επιχείρηση χωρίς να μένουν πίσω οι οικογενειακές ασχολίες τους.

Καμιά φορά πρέπει να κάνεις και κάποια μεγάλα βήματα και να βγεις από το comfort zone σου, για να δεις μεγάλες διαφορές. 

Πώς αντιμετωπίζετε τις δυσκολίες που κατά καιρούς συναντάτε; 

Λ&E:  Προσπαθούμε να βλέπουμε κάθε εμπόδιο για καλό και να μην απογοητευόμαστε. Πάντα μαθαίνουμε μέσα από τις δυσκολίες και βγαίνουμε πιο δυνατές και κερδισμένες. Βοηθάει πολύ το ότι είμαστε μαζί σε αυτό που κάνουμε, έχουμε η μία την άλλη και στα πολύ δύσκολα έχουμε και την μητέρα μας που πλέον έχει πιο πολύ συμβουλευτικό χαρακτήρα στην επιχείρηση και είναι η μέντορας μας. Η καθεμία έχει αναλάβει διαφορετικές αρμοδιότητες στην επιχείρηση αλλά σε οποιαδήποτε δυσκολία μπορεί η μία να συμβουλέψει την άλλη.

Τι συμβουλεύετε τους νέους ή εκείνους που θέλουν να ξεκινήσουν μια νέα επαγγελματική δραστηριότητα και να βαδίσουν το δρόμο της επιχειρηματικότητας;

Λ&E: Να διαλέξουν να κάνουν κάτι που αγαπούν και το πιστεύουν πραγματικά. Ακολουθώντας αυτό που πραγματικά αγαπάς, είναι η σίγουρη συνταγή για την επιτυχία και οι κόποι σου θα ανταμειφθούν. Είναι σημαντικό επίσης να μην απογοητεύονται και να συνεχίσουν να προσπαθούν, τίποτα δεν είναι εύκολο, ειδικά στο ξεκίνημα.

Τι σημαίνει για εσάς η αποτυχία και πώς την διαχειρίζεστε;

Λώρα: Πραγματική αποτυχία δεν υπάρχει. Από όλα κάτι μαθαίνουμε και μέσα από τις αποτυχίες μας γινόμαστε καλύτεροι!

Έμιλυ: Αποτυχία σημαίνει μαθαίνω και γίνομαι καλύτερη από τα λάθη μου. Επίσης κάνω μια «άσκηση» για να καθαρίσω τις αρνητικές σκέψεις και τη στεναχώρια που μπορεί να μου έχει προκαλέσει μια αποτυχία. Η άσκηση αυτή ονομάζεται Ho’oponopono και ουσιαστικά επαναλαμβάνω στον εαυτό μου την παρακάτω πρόταση μέχρι να αρχίσω να νιώθω καλύτερα: “Συγνώμη, Σε συγχωρώ, Σε ευχαριστώ, Στα αλήθεια σε αγαπώ”. Σας προκαλώ να το δοκιμάσετε, έχει πολύ ανακουφιστικό αποτέλεσμα.

Ευεξία σημαίνει να κάνω ό,τι αγαπώ. Να εργάζομαι σε ένα περιβάλλον που με εμπνέει, να φροντίζω την υγεία μου, το δέρμα μου και το σώμα μου, να γυμνάζομαι, να έχω χρόνο να είμαι με τον εαυτό μου αλλά και με ανθρώπους που αγαπώ και με στηρίζουν. 

Πιστεύετε ότι μία γυναίκα μπορεί να βρει την ισορροπία ανάμεσα στην προσωπική και επαγγελματική της ζωή; Εσείς τι κάνετε για να την επιτύχετε; Πώς αποφορτίζεστε από τη δουλειά;

Έμιλυ: Λέω ναι, όχι μόνο γιατί το κάνω ήδη, αλλά γιατί εμείς οι γυναίκες όταν θέλουμε να πετύχουμε κάτι το σίγουρο είναι ότι θα βρούμε τον τρόπο. Ο τρόπος που βρήκα εγώ για να υπάρχει αυτή η ισορροπία είναι προγραμματίζοντας όσο μπορώ τις δουλειές τις εβδομάδας έτσι ώστε να μένει και χρόνος για την προσωπική μου ζωή.

Λώρα: Πιστεύω ότι γίνεται αλλά δεν είναι εύκολο. Τώρα είμαι στην φάση που προσπαθώ να το πετύχω. Πάντα ακολουθώ μία to do list και την κατηγοριοποιώ σε προτεραιότητες για να έχω καλύτερη οργάνωση και αποτελεσματικότητα στις δουλειές που τρέχουν. Αυτό που με βοηθάει πολύ για να αποφορτίζομαι είναι η γυμναστική μου, προσπαθώ να κάνω κάτι διαφορετικό κάθε μέρα. Αγαπώ ιδιαίτερα το spinning γιατί εκτονώνομαι και pilates με reformer γιατί διορθώνουν τη στάση του σώματος μετά από ώρες μπροστά στον υπολογιστή. Επίσης, έχω στόχο να ταξιδεύω μια φορά τον χρόνο κάπου διαφορετικά και που δεν έχω ξαναπάει!

Τι σας δίνει ενέργεια για να φέρετε εις πέρας την ημέρα σας;

Έμιλυ: Η οικογενειακή μου βόλτα με τον γιο μου και τον σκύλο μου!

Λώρα: Η γυμναστική μου, η υγιεινή διατροφή μου (φροντίζω πάντα να ξεκινάω με ένα super antioxidant smoothie!) και φυσικά τα cleanbeauty προϊόντα μου!

Ακολουθώντας αυτό που πραγματικά αγαπάς, είναι η σίγουρη συνταγή για την επιτυχία. Και τότε οι δυσκολίες αντιμετωπίζονται πιο ευχάριστα.


Πιστεύετε ότι το πιο όμορφο καλλυντικό που μπορούμε να φορέσουμε είναι μία υγιής επιδερμίδα;

Λ&E: Ακριβώς! Αυτό είναι εξάλλου και το μότο/DNA της εταιρείας μας και το πιστεύουμε απόλυτα ότι το ομορφότερο καλλυντικό που μπορούμε να φορέσουμε είναι μία υγιής επιδερμίδα. Προσέχοντας τον εαυτό μας τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά έχει σαν αποτέλεσμα μια υγιή επιδερμίδα για μια ζωή!

Τι μπορούμε επομένως να κάνουμε για να έχουμε μία υγιή επιδερμίδα;

Λώρα: Με τόση πληροφορία και ενημέρωση που υπάρχει οφείλουμε να διαβάζουμε και να φιλτράρουμε τι επιλέγουμε να βάλουμε στην επιδερμίδα μας. Είναι σημαντικό να επιλέγουμε προϊόντα που έχουν πιστοποιημένα καθαρά συστατικά, δεν δοκιμάζονται σε ζώα και με αυτόν τον γνώμονα έχουμε επιλέξει τις εταιρείες που αντιπροσωπεύουμε και διανέμουμε σήμερα στην Ελλάδα. Στόχος όλων των brands μας είναι η γυναίκα να ανακαλύψει την αληθινή, φυσική της ομορφιά και το πόσο σημαντικό είναι να φροντίζουμε σωστά τον εαυτό μας.

Βέβαια ο ύπνος είναι πολύ σημαντικός, δεν είναι τυχαίος ο όρος “beauty sleep”, καθώς προκειμένου να ανανεωθούν τα κύτταρα της επιδερμίδας χρειαζόμαστε τουλάχιστον 7 ώρες ποιοτικού ύπνου. Την ώρα που κοιμόμαστε παράγουμε μια ορμόνη, την μελατονίνη, η οποία αποκαθιστά τις ‘βλάβες’ που υφίσταται καθημερινά το δέρμα και τα κύτταρα από τις συνθήκες του σύγχρονου περιβάλλοντος. Προσωπικά είμαι μεγάλη fan του ύπνου προσπαθώ να κοιμάμαι τουλάχιστον 7 ώρες καθημερινά.

Έμιλυ: Ο πολύς και ποιοτικός ύπνος παίζει σημαντικό ρόλο στη θρέψη του δέρματος και αν το συνδυάσουμε αυτό με clean καλλυντικά, διατροφή και γυμναστική το αποτέλεσμα είναι συναρπαστικό. Ένας τρόπος να βελτιώσει κάποιος την ποιότητα και την διάρκεια του ύπνου του είναι να μην υπάρχει τηλεόραση στο υπνοδωμάτιο και να θέσει περιορισμούς στην χρήση του κινητού μετά από ορισμένη ώρα. Ευτυχώς τα smartphones έχουν αυτήν την δυνατότητα. Οι επιστήμες έχουν αποδείξει ότι το μπλε φως που εκπέμπουν οι οθόνες γερνάει το δέρμα που εκτίθεται σε αυτό και κρατάει σε εγρήγορση τον εγκέφαλο για αρκετή ώρα μετά.

Πόσο σημαντικό είναι να φροντίζουμε τον εαυτό μας; Εσείς τι κάνετε για αυτό;

Έμιλυ: Είναι το πιο σημαντικό πράγμα, γιατί αν κάνουμε αυτό μετά μπορούμε να φέρουμε εις πέρας τα πάντα. Φροντίζω τον εαυτό μου για εμένα σημαίνει clean beauty inside out, σκέφτομαι πάντα θετικά, προσφέρω απλόχερα αγάπη.

Λώρα: Θεωρώ ότι οφείλουμε να φροντίζουμε και να αγαπάμε τον εαυτό μας για να έχουμε ισορροπία και στον εσωτερικό και εξωτερικό μας κόσμο. Προσπαθώ κατά την διάρκεια της ημέρας μου να κάνω ολιγόλεπτα διαλείμματα και ασκήσεις αναπνοών, 1 ώρα γυμναστική και να περνάω ποιοτικό χρόνο με αγαπημένα μου πρόσωπα.

Όταν βάζουμε σε προτεραιότητα την ευεξία μας, πιστεύετε ότι αυτό έχει αντίκτυπο και σε άλλους τομείς;

Λ&E: Ναι φυσικά, αλλά πολλές φορές τείνουμε να παραμελούμε την προσωπική μας ευεξία και μετά αναρωτιόμαστε γιατί δεν πάνε καλά τα πράγματα σε άλλους τομείς. Είναι σημαντικό να φροντίζεις τον εαυτό σου και τις ανάγκες σου για να μπορείς να είσαι καλά στη δουλειά και στις σχέσεις σου.

Βοηθάει πολύ το ότι είμαστε μαζί σε αυτό που κάνουμε, έχουμε η μία την άλλη και στα πολύ δύσκολα.

Τι σημαίνει για εσάς η λέξη ευεξία;

Λ&Ε: Σημαίνει να κάνω ό,τι αγαπώ. Να εργάζομαι σε ένα περιβάλλον που με εμπνέει, να φροντίζω την υγεία μου, το δέρμα μου και το σώμα μου με clean προϊόντα, να γυμνάζομαι, να έχω χρόνο να είμαι με τον εαυτό μου αλλά και με ανθρώπους που αγαπώ και με στηρίζουν. Να προσπαθώ συνεχώς να γίνομαι ένας άνθρωπος που θαυμάζω.

Πιστεύετε ότι τα μικρά βήματα είναι το μυστικό για τις μεγάλες αλλαγές;

Λ&Ε: Κάθε λιθαράκι μετράει αλλά καμιά φορά πρέπει να κάνεις και κάποια μεγάλα βήματα και να βγεις από το comfort zone σου, για να δεις μεγάλες διαφορές χρειάζεται ο συνδυασμός και των 2.

Και κάτι τελευταίο. Ποιος είναι ο δικός σας Thrive στόχος; 

Έμιλυ: All of the above! Ποτέ δεν πρέπει να σταματάς να έχεις στόχους και να βελτιώνεσαι. Ο στόχος μου αυτό τον καιρό είναι να βελτιώσω λίγο την σχέση μου με τον ύπνο. Όταν πετύχω αυτό τον στόχο θα ανατρέξω να δω που μπορώ να βελτιωθώ στους υπόλοιπους τομείς και θα θέσω νέους στόχους όπου χρειάζεται.

Λώρα: O Thrive στόχος μου είναι να βρω την ισορροπία δουλειάς και προσωπικής ζωής. Επίσης, τα Σαββατοκύριακα να κάνω digital detox. 

Η Έμιλυ Κρέηγκ γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1988 και στην ηλικία των 20, παράλληλα με τις σπουδές της, ξεκίνησε να δουλεύει στην οικογενειακή επιχείρηση, Chrysallis Proderma, που εισάγει κορυφαία προϊόντα ομορφιάς. Το 2015 μετά από ήδη 7 χρόνια εμπειρίας στον χώρο έγινε managing partner στην εταιρεία μαζί με την αδερφή της Λώρα Κρέηγκ. Με ενωμένες δυνάμεις και thinking out of the box attitude τρέχουν μια επιχείρηση που αποτελείται κυρίως από γυναίκες και το μότο τους είναι «Το καλύτερο καλλυντικό που μπορείς να φορέσεις είναι μια υγιής επιδερμίδα». Ζει στην Αθήνα και είναι μια πολύ ευτυχισμένη μαμά του σκύλου της, Senna, και του μόλις 5 μηνών μωρού της, Αλέξανδρου. 

Η Λώρα Κρέηγκ γεννήθηκε το 1986 στην Θεσσαλονίκη και σπούδασε παιδαγωγικά και παιδοψυχολογία στo University of Warwick στην Αγγλία. Το 2007 γύρισε στην Αθήνα και δούλεψε σε σχολείο με παιδιά προσχολικής ηλικίας. Το 2010 αποφάσισε να μπει ενεργά στην οικογενειακή επιχείρηση, Chrysallis Proderma, που εισάγει κορυφαία προϊόντα ομορφιάς και η έδρα της είναι στην Αθήνα. Το 2015 μετά από ήδη 5 χρόνια εμπειρίας στον χώρο αυτόν έγινε managing partner της εταιρείας μαζί με την αδερφή της Έμιλυ Κρέηγκ. Με ενωμένες δυνάμεις και thinking out of the box attitude τρέχουν μια επιχείρηση που αποτελείται κυρίως από γυναίκες και το μότο τους είναι «Το καλύτερο καλλυντικό που μπορείς να φορέσεις είναι μια υγιής επιδερμίδα». Αγαπάει να γυμνάζεται για να αναζωογονεί σώμα και πνεύμα, λατρεύει το κέντρο της Αθήνα για βόλτες και τα ταξίδια! 

Διάβασε ακόμα:

Μαριάννα Σκυλακάκη: “Τίποτα Δεν Πάει Χαμένο, Αρκεί Να Κάνουμε Το Πρώτο Βήμα. Όλα Από Εκεί Ξεκινούν”

Μαρίνα Βερνίκου: “Δεν Παθαίνω Βurnout, Γιατί Υπάρχει Η Επόμενη Μέρα Και Δε Χάλασε Ο Κόσμος”