Thrive Global: Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνεις όταν ξυπνάς;

Κρις Νασέτα: Στη δουλειά μου δεν υπάρχει αυτό που λέμε τυπική ημέρα – αρκεί να αναλογιστεί κανείς το πόσο συχνά ταξιδεύω. Ωστόσο, όπου και αν είμαι ξυπνάω κατά τις 4:30 – 5:00 κάθε πρωί και πριν πιάσω δουλειά, απολαμβάνω ένα τσάι, διαβάζω ειδήσεις και συγκεντρώνομαι σε όλα όσα πρέπει να κάνω. Η δουλειά μου είναι 24 ώρες την ημέρα 7 ημέρες την εβδομάδα, οπότε πολλά μπορεί να συμβούν μέσα σε ένα βράδυ.

TG: Τι σου δίνει ενέργεια;

ΚΝ: Κάθε άτομο που υπάρχει με κάποιο τρόπο στη ζωή μου μού δίνει ενέργεια και με εμπνέει. Είτε πρόκειται για ένα μέλος της ομάδας ή της οικογένειάς μου είτε για πελάτη. Πάντα ήμουν πολύ κοινωνικό άτομο.

TG: Πες μας ένα βιβλίο που σου άλλαξε την ζωή.

ΚΝ: Για πολλά χρόνια ήμουνα μεγάλος θαυμαστής του “The Outsiders” του William Thorndike. Είναι ένα εξαιρετικό case study που δείχνει πώς μερικές φορές οι εταιρείες πηγαίνουν κόντρα στο κατεστημένο και κάνουν ότι εκείνες θεωρούν σωστό, με αποτέλεσμα να κάνουν απίστευτη πρόοδο και να σημειώνουν μεγάλη επιτυχία. Αυτό που χαρακτηρίζει τους ηγέτες του βιβλίου είναι ότι όλοι δίνουν έμφαση στις προτεραιότητές τους. Αυτό, είναι κάτι που εφαρμόζουμε στο Hilton – σε κάθε βαθμίδα της εταιρίας – και είναι αυτό που μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε το ανέφικτο εφικτό. Δίνοντας έμφαση στα λίγα και σημαντικά, όχι μόνο αποδίδουμε καλύτερα σαν επιχείρηση, αλλά ασχολούμαστε και με όλα όσα είναι σημαντικά για εμάς σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο.

TG: Τι σχέση έχεις με το τηλέφωνό σου; Κοιμάσαι μαζί του;

ΚΝ: Όπως συμβαίνει στους περισσότερους, έτσι και με εμένα, το έχω πάντα μαζί μου. Εκτός από όλα όσα έχω να κάνω για το Hilton, έχω μία μεγάλη οικογένεια – έχω 6 κόρες που ζουν σε διαφορετικά σημεία – και θέλουμε να είμαστε σε επαφή κατά τη διάρκεια της ημέρας. Απαντάω σε κάθε μήνυμα πριν πέσω για ύπνο, αλλά μετά το αφήνω στην άκρη για να μπορέσω να κοιμηθώ.

TG: Πώς τα πας με τα email;

ΚΝ: Απαντάω σε κάθε email κάθε ημέρα όσο πιο γρήγορα μπορώ. Ακόμα και αν πρόκειται για μία σύντομη απάντηση γιατί δεν θέλω να αφήνω εκκρεμότητες.

TG: Εντελώς απρόσμενα βρίσκεις 15 λεπτά μέσα στην ημέρα σου. Τι κάνεις;

ΚΝ: Περνάω από τα γραφεία των συναδέλφων που δεν βλέπω τόσο συχνά και κουβεντιάζω μαζί τους. Αυτό μου δίνει τη δυνατότητα να κάνω ένα διάλειμμα και να ξέρω από πρώτο χέρι τι ακριβώς κάνουν. Τους φέρνω σνακς και καμία φορά παίρνω μαζί μου μία μπάλα ποδοσφαίρου και κάνουμε πασούλες ενώ μιλάμε.

TG: Πότε ήταν η τελευταία φορά που ένιωσες εξουθενωμένος και πώς το ξεπέρασες;

ΚΝ: Αγαπάω πολύ τη δουλειά μου και όλους όσοι δουλεύουν μαζί μου σε όλο τον κόσμο, ωστόσο υπάρχουν φορές που γυρίζω σπίτι μετά από ένα μεγάλο και κουραστικό ταξίδι και χρειάζομαι χρόνο να χαλαρώσω και να γεμίσω τις μπαταρίες μου. Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνω αυτό είναι να κάνω διάλειμμα από όλους και από όλα για λίγες ώρες – όσο διαρκεί το ταξίδι της επιστροφής μου – και μετά να περάσω χρόνο με την γυναίκα και τα παιδιά μου.

TG: Πες μας μία φράση που αγαπάς, σου δίνει δύναμη και σε ηρεμεί.

ΚΝ: “Έχουμε τη δύναμη να γεμίσουμε την καρδιά των ανθρώπων με χαρά και ευτυχία. Δεν έχουν όλοι αυτήν την ευκαιρία – δεν είναι δική τους δουλειά είναι δική μας”. Είναι μία φράση που έχει πει ένας από τους διευθυντές μας, μιλώντας για τον σκοπό και το όραμα της εταιρείας, αλλά και το αντίκτυπο που έχει στους ανθρώπους όλου του κόσμου. Κάθε φορά που αναζητώ κίνητρο και έμπνευση, το μόνο που έχω να κάνω είναι να σκεφτώ τους 380.000 ταλαντούχους και φιλόξενους εργαζομένους. Είναι η καρδιά και ο πυρήνας του Hilton και είναι οι άνθρωποι που ευχαριστώ για ότι έχουν κάνει εδώ και 100 χρόνια.

Διάβασε ακόμα:

Ο Ιδρυτής Του Virgin Group Εξηγεί Πώς Η Ευτυχία Οδηγεί Στην Επιτυχία

Μάικλ Μπλούμπεργκ: “Δεν Μπορείς Ποτέ Να Ικανοποιήσεις Όλο Τον Κόσμο”