Thrive Global: Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνεις μόλις ξυπνήσεις;

Κατερίνα Γερονικολού: Πίνω καφέ και τρώω το πρωινό μου με ηρεμία. Δίνω πάντα χρόνο στον εαυτό μου το πρωί πριν ξεκινήσω να ετοιμάζομαι για τις υποχρεώσεις της ημέρας.

TG: Έχεις καλή σχέση με τον ύπνο;

ΚΓ: Μου αρέσει πάρα πολύ ο ύπνος, κοιμάμαι αμέσως μόλις ξαπλώσω και αν βρω έστω και λίγο χρόνο μπορώ να αποκοιμηθώ πολύ εύκολα όπου και αν βρίσκομαι, στο γύρισμα, στο αυτοκίνητο αν είμαι συνοδηγός… είμαι αυτό που λένε οπαδός του power nap! Γενικότερα πιστεύω πως ο ύπνος είναι το πιο σημαντικό μυστικό υγείας και ευεξίας, σωματικής και ψυχικής. Όλα είναι πάντα καλύτερα μετά από έναν καλό ύπνο.

TG: Τι άλλο σου δίνει ενέργεια για να φέρεις εις πέρας την μέρα σου;

ΚΓ: Δεν μένω ποτέ νηστική για περισσότερο από 4 ώρες γιατί νιώθω ότι χάνω τη δύναμή μου. Οπότε καταναλώνω συχνά κατά τη διάρκεια της ημέρας μικρά και θρεπτικά σνακ όπως μία μπανάνα, αμύγδαλα με σταφίδες, μου δίνουν την απαραίτητη ενέργεια για να συνεχίσω.

TG: Έχεις μικρά μυστικά που σε βοηθούν να βρίσκεις λύσεις σε καθημερινά προβλήματα;

ΚΓ: Είμαι πολύ οργανωτική. Λειτουργώ με λίστες και προγράμματα και αυτό με ηρεμεί και με βοηθάει να είμαι συνεπής και σωστή στις υποχρεώσεις μου ομαλά και με λιγότερο άγχος.

TG: Πόσο καλά διαχειρίζεσαι τον χρόνο σου; Είσαι multitasker;

ΚΓ: Αναγκαστικά είμαι multitasker χωρίς βέβαια να το απολαμβάνω. Προτιμώ να κάνω ένα πράγμα τη φορά γιατί λειτουργώ καλύτερα και πιο συγκεντρωμένα ενώ το αποτέλεσμα είναι σίγουρα πιο σωστό. Δυστυχώς όμως οι υποχρεώσεις είναι συνήθως τόσες πολλές που οι περισσότεροι αναγκαζόμαστε να κάνουμε πολλά πράγματα ταυτόχρονα.

TG: Πότε ήταν η τελευταία φορά που ένιωσες εξουθενωμένη; Πως το αντιμετώπισες;

ΚΓ: Συχνά δυστυχώς νιώθω εξουθενωμένη γιατί το πρόγραμμά μου είναι πολύ κουραστικό. Φροντίζω όμως να ξεκουράζω τον εαυτό μου όσο γίνεται περισσότερο ακόμα και με απλά πράγματα. Μια απλή συνήθεια που με ξεκουράζει και με αποσυμπιέζει από την κούραση όλης της ημέρας είναι το να κάνω ποδόλουτρο.

TG: Πώς διαχειρίζεσαι την αποτυχία;

ΚΓ: Αν δεν υπάρχει αποτυχία δεν θα συμβεί ποτέ καμία επιτυχία.

TG: Πώς αντιμετωπίζεις μια κακή μέρα;

ΚΓ: Αν είναι προς το τέλος της πέφτω γρήγορα για ύπνο για να τελειώσει. Αν είναι στην αρχή ζητάω ψυχολογική βοήθεια από τους αγαπημένους μου ανθρώπους γκρινιάζοντας.

TG: Τι σχέση έχεις με το κινητό σου; Κοιμάσαι μαζί του;

ΚΓ: Αρκετά στενή γιατί εκτός από την επικοινωνία που μου προσφέρει το κινητό είναι και βασικό εργαλείο της δουλειάς μου όσον αφορά στα social media. Αν και το βράδυ το έχω δίπλα μου γιατί το χρησιμοποιώ και ως ξυπνητήρι υπάρχουν και στιγμές της ημέρας που προσπαθώ να αποφορτίζομαι από αυτό ιδίως όταν είμαι με φίλους.

TG: Αν αναπάντεχα βρεις 15 λεπτά μέσα στη μέρα σου τι κάνεις;

ΚΓ: Είπαμε, θα κοιμηθώ!

TG: Τι σε ηρεμεί και σε αποσυμπιέζει;

ΚΓ: Μια βόλτα στη θάλασσα, μία ταινία στο σινεμά, μία παράσταση στο θέατρο, μια έξοδος για φαγητό και καλό κρασί με φίλους.

TG: Τι σημαίνει για σένα ευημερία και ευεξία;

ΚΓ: Να ακούω το σώμα μου και την ψυχή μου. Να έρχομαι κοντά στον εαυτό μου και να κατανοώ τις ανάγκες μου. Να με φροντίζω, να βελτιώνω την καθημερινότητά μου και να νιώθω και να είμαι καλύτερα.

TG: Υπάρχει κάποιο βιβλίο που σου έχει αλλάξει τη ζωή;

ΚΓ: Το «Μην το σκέφτεσαι… Ζήσε!» του Ρίτσαρντ Καρλσον. Είναι ένα βιβλίο που προσφέρει ουσιαστικές μεθόδους και συμβουλές που μπορούν να αλλάξουν τη ζωή σου και που σε βοηθούν να αντιμετωπίσεις τις δυσκολίες. Σου μαθαίνει πως δεν πρέπει να βουλιάζεις στο αρνητικό που σου έχει συμβεί. Αντιθέτως τη δύσκολη στιγμή πρέπει να κάνεις κάτι. Γιατί η πράξη μπορεί να αναιρέσει κάθε αρνητική σκέψη.

Διάβασε ακόμα:

Αντώνης Βλοντάκης: “Η αποτυχία είναι μέσα στο πρόγραμμα. Το θέμα είναι πώς τη διαχειρίζεσαι” 

Ρίτσα Μπιζόγλη: “Το multitasking με καταπιέζει. Προτιμώ να κάνω ένα πράγμα τη φορά και σωστά”