Συμβουλή #18: Η Ομορφιά Είναι Εσωτερική 

Όλοι μας όπως και εσύ κάποιες φορές – χωρίς καν να το αντιλαμβάνεσαι – βρίσκεσαι παγιδευμένος στον κόσμο του φαίνεσθαι, της εικόνας και του ποιος είναι ποιος. Παρασύρεσαι από τη ματαιοδοξία και τα υλικά αγαθά και προσπαθείς να μιμηθείς και να συμπεριφερθείς όπως οι γύρω σου. Αποτέλεσμα; Σπαταλάς όλη σου την ενέργεια αναζητώντας την αποδοχή των άλλων και κυνηγώντας τα λάθος πρότυπα.

Η εσωτερική ομορφιά προσελκύει τους άλλους. Κανένας δεν θα θυμάται τι φορούσες, αλλά όλοι θα θυμούνται πώς ένιωσαν κοντά σου.

Όλες αυτές τις φορές ξεχνάς το εξής: ότι η ομορφιά είναι εσωτερική, όχι εξωτερική και πως δεν έχουν σημασία τα ρούχα και τα υλικά αγαθά, αλλά ο εαυτός σου. Γι΄αυτό θα πρέπει να είσαι ο αληθινός εαυτός σου και όχι αυτός που θα ήθελες να είσαι.

Η αλήθεια είναι ότι είναι στην ανθρώπινη φύση να γοητεύεσαι από τις εντυπώσεις που δημιουργεί η αίγλη. Αν την αφήσεις όμως να σε επηρεάσει, θα ζεις σε έναν κόσμο ψευδαισθήσεων και θα υποτιμάς όλα όσα έχεις. Μάθε λοιπόν να δίνεις σημασία πρωτίστως στον εσωτερικό σου κόσμο.

Τα βήματα που ακολουθούν θα σε βοηθήσουν να τα καταφέρεις:

1.Να είσαι πάντα ο εαυτός σου. Μην αφήνεις το φαίνεσθαι να αλλάζει αυτό που είσαι.

2.Μην προσπαθείς να αντιγράψεις τους άλλους για να ταιριάξεις μαζί τους και μην συγκρίνεις τον εαυτό σου με εκείνους. Ο καθένας είναι μοναδικός και αυτή η μοναδικότητα είναι που τον κάνει να ξεχωρίζει.

3.Έχε πάντα στο μυαλό σου ότι η ουσία και η εσωτερική ομορφιά προσελκύουν τους άλλους. Κανένας δεν θα θυμάται τι φορούσες, αλλά όλοι θα θυμούνται πώς ένιωσαν κοντά σου.

Credit: Στέφανος Παπαδόπουλος

 

Ανακάλυψε περισσότερους τρόπους για να έρθεις πιο κοντά στην ευεξία στο βιβλίο “Καλημέρα Χαρά” της Agapi Stassinopoulos. Βρες εδώ όλα τα μικρά βήματα και τις απλές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να κάνεις την ζωή σου καλύτερη.