Thrive Global: Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνεις όταν ξυπνάς;

Tamara Mellon: Καταρχάς φτιάχνω μία μεγάλη κούπα καφέ και διαβάζω την αγαπημένη μου εφημερίδα, τους Financial Times. Μου δίνει τεράστιο κίνητρο το να ενημερώνομαι για όλα τα καταπληκτικά πράγματα που καταφέρνουν οι γύρω μου στον επιχειρηματικό τομέα.

TG: Τι σου δίνει ενέργεια;

TM: Εκτός από τον καφέ μου; Λατρεύω την τέχνη. Όποτε μπορώ επισκέπτομαι μαζί με τον συνεταίρο μου γκαλερί. Αυτό με εμπνέει και με βοηθάει να δημιουργώ νέα σχέδια.

TG: Πες μας ένα βιβλίο που σου άλλαξε την ζωή.

TM: Χωρίς να θέλω να φανώ υπερβολική, το The Sleep Revolution της Arianna Huffington άλλαξε την ζωή μου και με βοήθησε να κοιμάμαι καλύτερα.

TG: Τι σχέση έχεις με το κινητό σου; Κοιμάσαι μαζί του;

TM: Ντρέπομαι που το λέω, αλλά ναι. Ωστόσο προσπαθώ να το χρησιμοποιώ μόνο για καλό. Τι εννοώ; Πριν κοιμηθώ, χρησιμοποιώ εφαρμογές που έχουν σχέση με τον διαλογισμό και δεν ασχολούμαι μαζί του μέχρι το επόμενο πρωί που κοιτάζω τα email μου. Οπότε παρόλο που είναι δίπλα μου, κοιμάμαι πολύ καλά. Ας μην ξεχνάμε ότι είμαι μητέρα, συνεπώς πρέπει να είμαι διαθέσιμη οποιαδήποτε ώρα και στιγμή.

TG: Πώς τα πας με τα email;

TM: Βάζω στο πρόγραμμά μου μία συγκεκριμένη ώρα για να ασχοληθώ με τα email, έτσι κατά κάποιο τρόπο βάζω όρια. Επίσης έχω μία εξαιρετική ομάδα που την εμπιστεύομαι απόλυτα, η οποία με ενημερώνει πάντα σε περίπτωση που δεν βρίσκομαι στο γραφείο και προκύψει κάτι επείγον.

TG: Εντελώς ξαφνικά βρίσκεις 15 λεπτά μέσα στην ημέρα σου. Τι κάνεις;

TM: Επιστροφή στην πραγματικότητα. Συνήθως ασχολούμαι με τα δύο σκυλιά της κόρης μου.

TG: Πότε ήταν η τελευταία φορά που ένιωσες εξουθενωμένη και γιατί; Πώς το αντιμετώπισες; 

TM: Τον Σεπτέμβριο του 2016 μετακόμισα στην άλλη άκρη της χώρας και την ίδια στιγμή έκανα το λανσάρισμα της νέας μου επιχείρησης. Ήταν μία πολύ κουραστική περίοδος και τρεις μήνες μετά ήταν που αποφάσισα να αρχίσω τον διαλογισμό. Από τότε μου έγινε απαραίτητος. Γενικότερα νιώθω εξουθένωση όταν σταματάω να δίνω χρόνο στον εαυτό μου. Ο καθημερινός διαλογισμός, η γυμναστική και ένα ζεστό μπάνιο πριν πάω στο κρεβάτι, είναι πράγματα που με βοηθούν να γεμίζω τις μπαταρίες μου έτσι ώστε να μπορώ να διοχετεύσω την ενέργειά μου σε όλα όσα ασχολούμαι την υπόλοιπη ημέρα.

TG: Πότε ήταν η τελευταία φορά που ένιωσες ότι απέτυχες και τι έκανες για να το ξεπεράσεις;

TM: Δεν θα ήμουνα ειλικρινής αν έλεγα ότι δεν έχω αποτύχει πολλές φορές στην ζωή μου. Νομίζω όμως ότι αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό και ανθρώπινο. Αυτό που έχει σημασία όμως είναι ο τρόπος που διαχειρίζεσαι τις αποτυχίες. Η κάθε αποτυχία μου δίνει κίνητρο να γίνω πιο δυνατή και πιο επιτυχημένη, ειδικά σε ότι αφορά στην δουλειά. Δε νιώθω ποτέ ότι μία αποτυχία σημαίνει ότι ήρθε το τέλος. Η πρώτη απόπειρα του προσωπικού μου brand δεν πήγε καλά. Είχα την σωστή ιδέα, αλλά τη λάθος προσέγγιση. Όμως δεν το έβαλα κάτω. Επέμεινα και τώρα με τη σωστή ομάδα έχουμε πετύχει πάρα πολλά.

TG: Πες μας μία φράση που αγαπάς και σου δίνει δύναμη ή σε ηρεμεί.

TM: Μην αφήνεις ποτέ τον φόβο να σε καταβάλει ούτε στη δουλειά ούτε στην προσωπική σου ζωή. Να θυμάσαι ότι όταν είσαι ευγενικός με τους γύρω σου, είναι και εκείνοι πιο ευγενικοί μαζί σου – ό,τι και αν συμβαίνει. Κι έτσι δημιουργείς ένα ήρεμο περιβάλλον γύρω σου. Και ξέρεις; Ένας χαρούμενος άνθρωπος είναι πιο παραγωγικός.

Διάβασε ακόμα:

Μπόμπι Μπράουν: “Οποιοδήποτε Είδος Γυμναστικής Με Γεμίζει Ενέργεια”

Τόρι Μπερτς: “Πάντα Προσπαθώ Να Μετατρέψω Κάθε Αποτυχία Σε Ευκαιρία”