Thrive Global: Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνεις μόλις ξυπνήσεις και πριν κοιμηθείς;

Ευαγγελία Συριοπούλου: Ανοιγοκλείνω το ξυπνητήρι μου αρκετές φορές μέχρι να σηκωθώ τελικά από το κρεβάτι! Πριν κοιμηθώ κάνω πάντα ένα ζεστό μπάνιο γιατί με βοηθάει πολύ να χαλαρώσω.

TG: Έχεις καλή σχέση με τον ύπνο;

ΕΣ: Λατρεύω τον ύπνο. Και επειδή μου λείπει πολύ τον τελευταίο χρόνο λόγω αυξημένων υποχρεώσεων όταν βρίσκω λίγο χρόνο για να κοιμηθώ δεν επιτρέπω σε τίποτα και σε κανέναν να μου χαλάσει αυτή τη στιγμή.

TG: Τι σου δίνει ενέργεια για να φέρεις εις πέρας την μέρα σου;

ΕΣ: Σωματικά παίρνω ενέργεια από το καλό και θρεπτικό φαγητό. Ψυχολογικά προσπαθώ να κάνω θετικές σκέψεις και να περιορίζω το άγχος έτσι ώστε να διοχετεύω την ενέργεια του μυαλού μου πιο παραγωγικά.

TG: Έχεις μικρά μυστικά που σε βοηθούν να βρίσκεις λύσεις σε καθημερινά προβλήματα;

ΕΣ: Δεν πάω πουθενά χωρίς την ατζέντα μου, γράφω τα πάντα εκεί. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι είμαι οργανωτική, απλά προσπαθώ να κάνω την ζωή μου λίγο πιο εύκολη.

TG: Γενικά είσαι multitasker; Πόσο καλά διαχειρίζεσαι τον χρόνο σου;

ΕΣ: Ναι, πολλές φορές κάνω πολλά πράγματα μαζί, γιατί δυστυχώς δεν θα προλάβω αλλιώς. Παρ’ όλα αυτά, όταν δεν προλαβαίνω κάτι, προσπαθώ να μην αγχωθώ ούτε να πανικοβληθώ, απλά το αφήνω για αργότερα. Συνήθως όμως, με ένα μαγικό τρόπο διαχειρίζομαι καλά τον χρόνο μου μέσα στην ήμερα και όλα πηγαίνουν ρολόι.

TG: Πότε ήταν η τελευταία φορά που ένιωσες εξουθενωμένη; Πως το αντιμετώπισες;

ΕΣ: Γενικά μπαίνω στον αυτόματο και τρέχω με πολλά χιλιόμετρα. Όταν νιώσω ότι κάτι δεν πάει καλά προσπαθώ να κατεβάσω παλμούς και να πηγαίνω όσο αντέχω. ‘Έχω φτάσει κοντά αλλά δεν έχω πάθει burnout. Γενικά προστατεύομαι όταν καταλαβαίνω ότι κάνω κακό στον εαυτό μου.

Όλοι έχουμε κάποιο όριο και δεν πρέπει να το υπερβαίνουμε. Πρέπει να αγαπάμε τον εαυτό μας και να τον προσέχουμε, γιατί η υγεία μας είναι πάνω απ’ όλα!

TG: Πότε ήταν η τελευταία φορά που απέτυχες; Πώς το διαχειρίστηκες;

ΕΣ: Γενικά δεν πιστεύω στην αποτυχία. Πιστεύω στην εμπειρία. Υπάρχουν καταστάσεις που δεν πηγαίνουν πάντα όπως τις φανταζόμαστε. Είμαστε κερδισμένοι σε κάθε περίπτωση αφού από αυτές αποκτούμε γνώση. Υπό αυτή την έννοια λοιπόν δεν αισθάνομαι ότι έχω αποτύχει.

TG: Τι σχέση έχεις με το κινητό σου, με την τεχνολογία και τα social media;

ΕΣ: Το έχω μαζί μου από την στιγμή που ξυπνάω και μετά αλλά δεν κοιμόμαστε και αγκαλίτσα. Γενικώς αποφεύγω την αλόγιστη και άσκοπη χρήση του κινητού. Φυσικά δεν είμαι εκτός εποχής και τεχνολογίας, απλώς προσπαθώ να κάνω σωστή χρήση. Τα sοcial τα χρησιμοποιώ αρκετά. Έρχομαι κοντά με τον κόσμο και αυτό μου αρέσει πολύ. Μπορώ μέσα από αυτά να επικοινωνώ τη δουλειά μου, έχοντας άμεση και γρήγορη πρόσβαση σε όλους όσοι ενδιαφέρονται γι αυτήν.

TG: Τι κάνεις πριν από μια σημαντική απόφαση ή ένα σημαντικό γεγονός;

ΕΣ: Όταν πρέπει να πάρω μια σημαντική απόφαση παίρνω σίγουρα την γνώμη κάποιων πολύ δικών μου ανθρώπων που τους έχω τυφλή εμπιστοσύνη. Χρειάζομαι ηρεμία και καθαρό μυαλό και γι’ αυτό προσπαθώ να έχω λίγο χρόνο πριν αποφασίσω ενώ δεν παίρνω ποτέ σημαντικές αποφάσεις «στο πόδι».

TG: Πόσο δύσκολο είναι να βρεις την ισορροπία ανάμεσα στην προσωπική και την επαγγελματική σου ζωή;

ΕΣ: Για μένα δεν υπάρχει κάποια δυσκολία. Έχω δίπλα μου ανθρώπους που με στηρίζουν και με καταλαβαίνουν απόλυτα. Αυτό που κάποιες φορές θέλει διαχείριση, είναι ο χρόνος που ποτέ δεν είναι αρκετός.

TG: Πώς διαχειρίζεσαι μια κακή μέρα; 

ΕΣ: Απομονώνομαι γενικώς και προσπαθώ να αδειάσω το μυαλό μου από στενάχωρες σκέψεις και φροντίζω να αποφεύγω τις εντάσεις και τις κακοτοπιές. Δεν μου αρέσει να μπαίνω σε τέτοιες διαδικασίες.

TG: Αν αναπάντεχα βρεις 15 λεπτά μέσα στη μέρα σου τι κάνεις;

ΕΣ: Συνήθως μέσα σε 15 λεπτά βρίσκεις την ευκαιρία για ένα πεταχτό τηλέφωνο στην μαμά, τους φίλους κλπ.

TG: Υπάρχει κάποιο βιβλίο ή ταινία που σου έχει αλλάξει τη ζωή;

ΕΣ: Μου αρέσει πάρα πολύ η ταινία 7 ζωές (seven pounds) με τον Will Smith. Θυμάμαι ότι όταν την είχα δει ένιωσα πραγματικά μέσα μου το συναίσθημα της αγνής και απρόσκοπτης προσφοράς σε επίπεδο τελειότητας. Αγάπη χωρίς αντάλλαγμα.

TG: Τι σημαίνει για σένα ευεξία και ευημερία; Έχεις κάποια μυστικά να μοιραστείς μαζί μας;

ΕΣ: Γενικώς η καλή ζωή είναι συνδεδεμένη με την καλή υγεία τόσο σωματική όσο και πνευματική. Ο καλός ύπνος, η καλή διατροφή και η σωματική άσκηση επιδρούν ευεργετικά σε όλους τους τομείς της ευεξίας και της ευημερίας μας.

TG: Ποιος είναι ο Thrive στόχος σου;

Έχω κόψει το κάπνισμα εδώ και τρεις μήνες και ο στόχος μου είναι να καταφέρω να απεξαρτηθώ πλήρως από αυτό καθώς ακόμα υπάρχουν στιγμές που το σκέφτομαι αρκετά. Κατά τα άλλα υπάρχει μια καλή ισορροπία στην ζωή μου και δεν αισθάνομαι ότι θα ήθελα να αλλάξω κάτι.

TG: Έχεις κάποιο μότο που ακολουθείς στη ζωή σου γιατί σου δίνει δύναμη ή σε ηρεμεί;

Να είσαι ο εαυτός σου, όλοι οι άλλοι ρόλοι είναι πιασμένοι!

Διάβασε ακόμα:

Ναταλία Δραγούμη: “Συχνά Βάζω Τον Εαυτό Μου Σε Λειτουργία Χαμηλής Ισχύος Για Να Ανακτήσω Την Ενέργειά μου”  

Έφη Βράκα: “Η Δύναμη Της Ισορροπίας Κρύβεται Μέσα Μας”