Συμβουλή #20: Εσύ Ξέρεις Καλύτερα Από Τον Καθένα Το Καλό Σου

“Είσαι καλύτερα χωρίς αυτόν”, “καλύτερα να αλλάξεις δουλειά”, “χρειάζεσαι μία ανανέωση”, “καλύτερα να κάνεις αυτού του είδους τη γυμναστική”, “να κόψεις τα μαλλιά σου, να κόψεις το τσιγάρο, να, να να…” Πόσες φορές την ημέρα ακούς όλες αυτές τις φράσεις από τους γύρω σου; Έχεις σκεφτεί όμως ποτέ ότι αυτό το καλύτερα το ξέρεις εσύ;

Όταν έχεις ένα δίλημμα ή ένα πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσεις στρέφεσαι – και είναι απόλυτα φυσικό – στους δικούς σου ανθρώπους κι εκείνοι σου δίνουν τη συμβουλή τους. Κάποιες φορές όμως εκφέρουν την άποψή τους χωρίς εσύ να τους το ζητήσεις, με αποτέλεσμα να ανακατεύονται στη διατροφή, τη σχέση σου, το ντύσιμο, τη δουλειά σου, τον τρόπο που διαχειρίζεσαι τα χρήματά σου, ακόμα και στις διακοπές σου.

Να θυμάσαι ότι κανείς δεν ξέρει καλύτερα από εσένα, τι είναι καλό για εσένα.

Εσύ όμως ξέρεις καλύτερα από όλους τι είναι καλό για εσένα – και τι όχι. Γιατί εξακολουθείς λοιπόν να δίνεις τόση μεγάλη αξία στη γνώμη των άλλων και να επηρεάζεσαι σε βαθμό που τελικά να κάνεις αυτό που θέλουν εκείνοι και όχι εσύ; Εμπιστεύσου λοιπόν τον εαυτό σου. Τα βήματα που ακολουθούν θα σε βοηθήσουν να τα καταφέρεις:

1.Προσδιόρισε αυτό που σε προβληματίζει.

2.Απευθύνσου στους δικούς σου ανθρώπους και ζήτησε την συμβουλή τους. Άκουσε διάφορες απόψεις και έχε τες στο μυαλό σου.

3.Κάτσε και σκέψου όλα όσα άκουσες, φτιάξε μία λίστα με τα υπέρ και τα κατά και μελέτησέ την πολύ προσεκτικά. Και τώρα είναι η δική σου σειρά! Αποφάσισε εσύ τι πρέπει να κάνεις και τι όχι. Τι είναι καλό και σωστό για εσένα και όχι για τους άλλους. Να θυμάσαι ότι κανείς δεν ξέρει καλύτερα από εσένα, τι είναι καλό για εσένα.

 

Credit: Στέφανος Παπαδόπουλος

 

Ανακάλυψε περισσότερους τρόπους για να έρθεις πιο κοντά στην ευεξία στο βιβλίο “Καλημέρα Χαρά” της Agapi Stassinopoulos. Βρες εδώ όλα τα μικρά βήματα και τις απλές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να κάνεις την ζωή σου καλύτερη.