Τρέχουμε στη ζωή για να αποκτήσουμε ό,τι επιθυμούμε και σωστά κάνουμε. Έχουμε ανησυχίες και σωστά τις έχουμε γιατί είναι μέρος της ζωής μας, της φύσης μας. Δεν μας ενδιαφέρει το αύριο ή αντίθετα μας ενδιαφερει πάρα πολύ. Τι γίνεται όμως κατά την διάρκεια αλλά και το τέλος όλων αυτών; Είναι καλό να ζεις την στιγμή και να μην σε ενδιαφέρει το αύριο, αλλά ως πότε; 

Όταν ξεπεράσουμε τελικά την μέση της ζωής, τι μένει; Σοβαρά μιλάω, το έχεις σκεφτεί; Γνωρίζω ότι σου αρέσει να μην τα σκέφτεσαι πολύ όλα αυτά. 

Μήπως όμως τα σκεφτόμαστε όλοι σιγά από μέσα μας αλλά ντρεπόμαστε να τα συζητήσουμε; Επίτρεψέ μου να κάνω άλλη μια ερώτηση. 

Ειναι η αυτοεκπλήρωση συνώνυμο της ευτυχίας ή κάτι παραπάνω; Διάβασε παρακάτω, θα δεις ότι σε ενδιαφέρει.

Η εκπλήρωση, είναι μια ανώτερη κατάσταση του εαυτού μας, επιτυγχάνεται όταν είμαστε πλήρως ικανοποιημένοι με το πού βρισκόμαστε στη ζωή μας, τι έχουμε και αν κάνουμε αυτό που μας αρέσει. Για να εκπληρώσουμε πρέπει να εξερευνήσουμε το σκοπό και το όραμά μας στη ζωή. Πώς σου φαίνεται μέχρι τωρα; Ψαγμένο; 

Απολαμβάνετε λοιπόν την ολοκλήρωση όταν ο εσωτερικός σας πυρήνας ευθυγραμμίζεται με το εξωτερικό σας περιβάλλον και νιώθετε γαλήνη, ανεξάρτητα από το τι έχετε ή τι δεν έχετε. Τι εννοώ; Εννοώ ότι η αυτοεκπλήρωση συνδέεται άμεσα με την αυτοπραγμάτωση.

Σύμφωνα με τον Maslow, «η αυτοπραγμάτωση έχει να κάνει με τη χρήση και τη μόχλευση των ταλέντων, των ικανοτήτων και των δυνατοτήτων κάποιου. Τέτοιοι άνθρωποι φαίνεται να εκπληρώνουν τον εαυτό τους και να κάνουν το καλύτερο που μπορούν να κάνουν. Είναι άνθρωποι που έχουν αναπτυχθεί ή αναπτύσσονται το μέγιστο για το οποίο μπορούν».

Η εκπλήρωση είναι ένα απαράμιλλο συναίσθημα ευτυχίας και ικανοποίησης που σας κάνει να απαλλαγείτε από τη ζωή από την οπτική γωνία των άλλων. Γιατί αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι η εσωτερική σου ευτυχία, η γαλήνη και η ηρεμία. Εάν η αυτοεκπλήρωση είναι μεταξύ των βασικών στόχων της ζωής σας, τότε εργάζεστε για να ευθυγραμμίσετε την πρόοδό σας ανάλογα. Καθοδηγεί τις αποφάσεις σας και δίνει συνέπεια στις ενέργειές σας. Έχει να κάνει με τη θετική στάση ότι «ό,τι και να περνάω με οδηγεί σε ένα καλύτερο αύριο» και «είμαι τυχερός που έχω τόσα πολλά για τα οποία πρέπει να είμαι ευγνώμων. Μπορώ να χρησιμοποιήσω τα πάντα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Συμπερασματικά, η αυτοεκπλήρωση είναι μια κατάσταση αφύπνισης και αυτοπραγμάτωσης. Σας ενδυναμώνει με καλοσύνη, αυθεντικότητα, συμπόνια, ηθική και υψηλότερη αυτοεκτίμηση. Είναι όταν νιώθετε ότι ανταμείβεστε για τις προσπάθειές σας επειδή είστε ευγενικοί, αυθεντικοί και ωφελείτε την ανθρωπότητα και, ως εκ τούτου, είναι μια έκφραση του να ζείτε την ζωή σας στην καλύτερη της έκδοση! Το παρακάτω αφιερωμένο εξαιρετικά σε εσένα που διάβασες μέχρι το τέλος του άρθρου μου. 

«Μην ψάχνεις την ευτυχία έξω από τον εαυτό σου. Οι αφυπνισμένοι αναζητούν την ευτυχία μέσα τους».  ― Peter Deunov.

Για να λαμβανεις τα καλύτερα άρθρα μας στο email σου, γράψου στο Newsletter μας.

Διάβασε ακόμα:

Μαθήματα του 2021 που θα πάρω μαζί μου τη νέα χρονιά

Πώς να ξεπεράσεις το φόβο σου ώστε να κατακτήσεις τα όνειρα σου

Author(s)

  • Ο Σταύρος Μπαρούτας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Marketing, ενώ είναι κάτοχος MBA και PhD στο Management και Ηγεσία. Μέλος (Faculty of CMI) στο Chartered Management Institute της Αγγλίας και πιστοποιημένος από αυτό. Έχει εργαστεί σε πολυεθνικές και ελληνικές επιχειρήσεις ως πωλητής, εκπαιδευτής και προϊστάμενος πωλήσεων και σήμερα είναι Διευθυντής Βόρειας Ελλάδας σε μεγάλη πολυεθνική εταιρεία. Συγγραφέας πολλών βιβλίων, ανάμεσα στα οποία: «Η Αντίληψη της Βελτίωσης», «Αλλαγή», «Τα Μυστικά για Αποτελεσματικό Μάνατζμεντ». Τον ελεύθερο χρόνο του, εκτός από το να βρίσκεται με την οικογένειά του, διδάσκει «Ηγεσία και Μάνατζμεντ» σε πανεπιστήμια του εξωτερικού και παραρτήματα αυτών, ενώ παραδίδει σεμινάρια βοηθώντας ανθρώπους όλων των ηλικιών να κάνουν πράξη τα θέλω τους.