Αυτό το Πάσχα είναι διαφορετικό. Όμως οι ανεκτίμητες αξίες της προσφοράς, της συνεργασίας και της συνεισφοράς είναι διαχρονικές. Ο Όμιλος ΑΝΤ1, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, στηρίζει έμπρακτα με την πρωτοβουλία του το Σωματείο Μέριμνα, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας «Κάνε την Αγάπη Πράξη».

Για να μη σβηστεί ποτέ η ελπίδα από τα μάτια των παιδιών που βιώνουν μια σημαντική απώλεια, από τις 10 Απριλίου έως και τις 26 Απριλίου, “κάνουμε την Αγάπη Πράξη”. Και παρόλο που δεν μπορούμε να τα απαλλάξουμε από τον πόνο που τους προκαλούν αυτές οι εμπειρίες, μπορούμε να τα βοηθήσουμε να μάθουν να τις διαχειρίζονται και να τις εντάσσουν στην ιστορία της ζωής τους. Την δική τους ιστορία.

Αυτό το Πάσχα λοιπόν στέλνουμε SMS τη λέξη ΜΕΡΙΜΝΑ στον πενταψήφιο αριθμό 19805 και στηρίζουμε τη «ΜΕΡΙΜΝΑ». Και όλοι μαζί… Κάνουμε την Αγάπη Πράξη!

Η χρέωση είναι 2,50€ ανά SMS με ΦΠΑ από όλα τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και επιπλέον επιβάρυνση 12% ή 15% ή 18% ή 20%, ανάλογα με το ύψος του μηνιαίου λογαριασμού προ ΦΠΑ, γραμμή παραπόνων: 210 7482690.

Μάθε περισσότερα για τη Μέριμνα

Η Μέριμνα παρέχει ψυχολογική στήριξη σε παιδιά που θρηνούν την απώλεια οικείου προσώπου και ιατρονοσηλευτική και ψυχοκοινωνική φροντίδα σε όσα πάσχουν από μία απειλητική για τη ζωή ασθένεια, στηρίζοντας παράλληλα και τα μέλη των οικογενειών τους. Παράλληλα, ενημερώνει και ευαισθητοποιεί την κοινή γνώμη σε θέματα που αφορούν τη σοβαρή αρρώστια, το θάνατο και το πένθος στη ζωή παιδιών και εφήβων. Ως επιστημονικός φορέας, η Μέριμνα αναγνωρίζει πως κάποια παιδιά είναι περισσότερο ευάλωτα όταν πάσχουν από μία σοβαρή αρρώστια, όταν πενθούν το θάνατο αγαπημένου τους προσώπου ή όταν βιώνουν μία τραυματική απώλεια. Λαμβάνοντας πρωτίστως υπόψη το βέλτιστο συμφέρον κάθε παιδιού, δεσμεύεται να προασπίζεται την προστασία των παιδιών και εφήβων που δέχονται τις υπηρεσίες της.

Το όραμα της Μέριμνας περιλαμβάνει:

-τη δωρεάν παροχή ποιοτικής φροντίδας που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των παιδιών και των γονιών, που είτε ζουν με μία απειλητική για τη ζωή ασθένεια, είτε θρηνούν την απώλεια αγαπημένου προσώπου.

-την ανάπτυξη υποστηρικτικών κοινοτήτων τόσο μέσω της ευαισθητοποίησης των πολιτών όσο και της εξειδικευμένης εκπαίδευσης και επιμόρφωσης όσων παρέχουν υπηρεσίες στο παιδί και την οικογένειά του.

Οι στόχοι της Μέριμνας είναι:

  • Η παροχή υπηρεσιών στο παιδί που πενθεί την απώλεια αγαπημένου προσώπου ή στο παιδί που πάσχει από απειλητική για τη ζωή ασθένεια, σε συνδυασμό με τη στήριξη των μελών της οικογένειάς του.
  • Η εξειδικευμένη κατάρτιση επαγγελματιών ψυχικής υγείας και εκπαιδευτικών στη στήριξη παιδιών που βιώνουν εμπειρίες αρρώστιας, απώλειας ή θανάτου, καθώς και η επιμόρφωση των επαγγελματιών υγείας στην παιδιατρική ανακουφιστική φροντίδα.
  • Η ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας σε θέματα που αφορούν τη ζωή, τη σοβαρή αρρώστια και το θάνατο.
  • Η έρευνα σε θέματα που αφορούν τις επιπτώσεις της βαριάς αρρώστιας και του θανάτου στη ζωή των παιδιών και των οικογενειών τους.

Διάβασε ακόμα:

Πασχαλινά δώρα για τα παιδιά: εσύ θα τους προσφέρεις ένα;

Μένουμε σπίτι, παραμένουμε δίπλα τους