Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις:

-Πώς πρέπει να αναπνέεις.
-Γιατί οι προτεραιότητες μπορούν να σε σώσουν.


Προθεσμίες, προβλήματα, προκλήσεις, δυσκολίες. Καθημερινά αντιμετωπίζεις μεγάλο άγχος και στρες; Πώς μπορείς να το διαχειριστείς; Πώς μπορείς να χαλαρώσεις και να ξεχάσεις όλα τα προβλήματα της δουλειάς; Υπάρχουν κάποιοι πολλοί γρήγοροι τρόποι που αν καταφέρεις να τους ενσωματώσεις στο καθημερινό σου πρόγραμμα, θα δεις μεγάλη διαφορά στην ποιότητα της ζωής σου.

Συνδέσου με το σώμα σου

Πολύ συχνά όταν είσαι υπερβολικά αγχωμένος, χάνεις την επαφή με το σώμα σου – ακόμα και αν εσύ δεν το καταλαβαίνεις. Το σώμα σου σε βοηθάει να έρχεσαι σε επαφή με τον ίδιο σου τον εαυτό. Αν εσύ χάνεσαι στις σκέψεις και τα προβλήματα που σε απασχολούν, απομακρύνεσαι τελικά από αυτό.

Τι μπορείς να κάνεις: Άρχισε να παρατηρείς την αναπνοή σου. Πάρε μερικές βαθιές αναπνοές, γέμισε με αέρα την κοιλιά και τους πνεύμονές σου, κράτησε τον αέρα για μερικά δευτερόλεπτα και μετά ελευθέρωσε την αναπνοή σου. Η αναπνοή είναι το πρώτο βήμα για να έρθεις πιο κοντά με το σώμα σου.

Βρες κι άλλους τρόπους για να επανασυνδεθείς με το σώμα σου. Άκου το αγαπημένο σου τραγούδι και άσε το σώμα σου να παραδοθεί στο ρυθμό της μουσικής. Προσπάθησε να ενισχύσεις τον ρυθμό της καρδιάς και να ενισχύσεις την καλή κυκλοφορία του αίματος στον οργανισμό σου και χαλάρωσε. Δοκίμασε μία βόλτα στη φύση και προσπάθησε να έρθεις σε επαφή μαζί της.

Όσο πιο συχνά μπορείς, κάνε ένα διάλειμμα μέσα στην ημέρα και κάνε κάτι από τα παραπάνω. Βάλε στις προτεραιότητές σου την επανασύνδεση με το σώμα σου.

Επεξεργάσου τις σκέψεις σου

Παρατήρησε πότε ξεπροβάλλουν και πότε σου προκαλούν άγχος και ανησυχία. Μήπως δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς το βράδυ ή νιώθεις άγχος όταν ξυπνάς το πρωί;

Τι μπορείς να κάνεις: Προσπάθησε να σκεφτείς κάτι που θα σε κάνει να ηρεμήσεις και θα σε βοηθήσει να διώξεις μακριά τις αρνητικές σκέψεις. Μία απλή σκέψη όπως “είμαι καλά” ή “θα τα καταφέρω” έχει μεγάλη δύναμη και μεγάλα αποτελέσματα. Είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιείς μία φράση με νόημα που θα σε βοηθήσει να αρχίσεις να πιστεύεις στον εαυτό σου.

Μπορείς να σημειώσεις την φράση αυτή σε ένα post it και να το κολλήσεις σε εμφανές σημείο για να μπορείς να το βλέπεις συνεχώς και να υπενθυμίζεις στον εαυτό σου να χαλαρώνει. Προσπάθησε να ξεχάσεις για λίγο τα προβλήματα και ότι σε απασχολεί και να γεμίσεις δύναμη και ενέργεια.

Βάλε προτεραιότητες

Ασχολείσαι με τόσα πολλά και ασήμαντα πράγματα καθημερινά που κάποιες φορές χάνεις τα πιο σημαντικά και την ουσία, κάνοντας τελικά πράγματα ανούσια και μη παραγωγικά.

Τι μπορείς να κάνεις: Σκέψου τι θα έκανες αν ήξερες ότι σήμερα μπορούσες να κάνεις ένα μόνο πράγμα; Τι θα άλλαζες; Σε τι θα συγκεντρωνόσουν και τι θα απέφευγες; Τι θα σε βοηθούσε να αναζωογονηθείς, να χαλαρώσεις και τι θα σε έκανε χαρούμενο;

Μάθε να διαχειρίζεσαι το άγχος, το στρες και ότι σε απασχολεί. Δες τα σαν μία ευκαιρία για να αλλάξεις τις προτεραιότητές σου και τον τρόπο που ζεις. Ίσως ήρθε η στιγμή να χαλαρώσεις, να αφιερώσεις περισσότερο χρόνο στον εαυτό σου και την υγεία σου και σε ό,τι θεωρείς εσύ σημαντικό. Άλλαξε τον τρόπο της ζωής σου και ζήσε μία πιο γεμάτη ζωή με πιο χαλαρούς ρυθμούς. 

 

Διάβασε ακόμα:

“Grounding” Υιοθέτησε Την Τεχνική Που Διώχνει Το Στρες!

Αυτο-Ύπνωση. Η Εμπειρία Που Σε Βοηθάει Να Πετύχεις Τους Στόχους Σου Με Τη Δύναμη Του Μυαλού Σου

Author(s)

  • Maureen Magauran

    ψυχίατρος

    Η Maureen Magauran είναι ψυχίατρος και πιστοποιημένη καθηγήτρια διαλογισμού.