Ό,τι πολύτιμο έμαθα από το 4ο κατά σειρά COACH NOW 2022 για μένα προσωπικά, για σένα και τις επιχειρήσεις, επιθυμώ να μοιραστώ εδώ ως έναν θησαυρό που θα κάνει από λίγο μέχρι πάρα πολύ καλύτερη τη ζωή σου.

ΜΑΘΗΜΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ

Όταν επιτρέπεις στον εαυτό σου να είναι ΕΣΥ.  Τι να συμβαίνει άραγε;

Συμβαίνουν τα εξής:

  1. Είσαι αυθεντικός/ή και ο κόσμος το αντιλαμβάνεται 
  2. Εμπνέεις εμπιστοσύνη η οποία είναι η προϋπόθεση της αληθινής επικοινωνίας.

Αυτό συνέβη στο COACH NOW 2022, που ήταν αφιερωμένο στις επιχειρήσεις και στους εργαζόμενους σε αυτές.

Όταν είσαι ο εαυτός σου σε αυτό που προσφέρεις, η αυθεντικότητα που εκπέμπεις  προσελκύει τους  ανθρώπους που αναγνωρίζουν και εκτιμούν για τους ίδιους αυτό που προσφέρεις.

Προσωπικά κάθε συνέδριο είναι μία ευκαιρία να γίνω σοφότερη μέσα από αυτό που ολοκληρώνω με επιτυχία αλλά και από τις ελλείψεις ή τα λιγότερο επιτυχημένα.

Το πιο σημαντικό είναι ότι αποκτώ σιγουριά ότι είμαι στο σωστό δρόμο, είμαι ο εαυτός μου και στον κόσμο αρέσει αυτό που κάνω και έρχεται να μας ακούσει,  να μας δει και επιπλέον να εκφραστεί  ελεύθερα, να συγκινηθεί,  να μας αγκαλιάσει και να τον αγκαλιάσουμε. Δεν έρχεται απλά να μάθει. Έρχεται να βιώσει!

Αυτό για μένα είναι λύτρωση,  διότι δεν είμαι συμβατική,  ούτε συγκρατημένη.  Είμαι παθιασμένη,  με πολλή ενέργεια,  σύγχρονη,  πρωτοπόρος,  δυναμική και λίγο παιχνιδιάρα.  Μου αρέσει να κάνω τους ανθρώπους να γελούν,  να τους πειράζω, να τους αιφνιδιάζω ευχάριστα για να συγκεντρώνονται στην ουσία, στην αγάπη για τη ζωή, την απόλαυση, τη διασκέδαση την αλληλεπίδραση, εκτός από τη δουλειά, που για μένα θα έλεγα ότι είναι το φετίχ μου,  το μαγικό μου φίλτρο αλλά και ο φύλακας άγγελός μου.

Δεν φοβάμαι πια να δείχνω αυτή που είμαι πραγματικά,  όλα τα παραπάνω.

Το πιο σημαντικό είναι ότι αποκτώ σιγουριά ότι είμαι στο σωστό δρόμο, είμαι ο εαυτός μου και στον κόσμο αρέσει αυτό που κάνω και έρχεται να μας ακούσει,  να μας δει και επιπλέον να εκφραστεί  ελεύθερα, να συγκινηθεί,  να μας αγκαλιάσει και να τον αγκαλιάσουμε. Δεν έρχεται απλά να μάθει. Έρχεται να βιώσει!

Σύμφωνα με τον Dr Marshall Goldsmith, #1 World’s Executive Coach & Leadership Thinker, ο οποίος με περισσή γενναιοδωρία αποδέχτηκε την πρόσκλησή μου να έχουμε μαζί ένα διάλογο στο φετινό COACH NOW, μπορούμε να είμαστε πιο ευτυχισμένοι ως επαγγελματίες, ως στελέχη, CEO, HR & Coaches,  αν απελευθερωθούμε από περιοριστικές πεποιθήσεις όπως οι παρακάτω.

– «η καλή δουλειά αναγνωρίζεται από μόνη της» ή

– «όσοι λαμβάνουν τελικά τις αποφάσεις είναι γνωστικοί ή σοφοί»

Τουναντίον είναι κρίσιμο αν θέλεις να κάνεις τη θετική διαφορά και όχι να αποδείξεις πόσο έξυπνος ή σωστός είσαι, να διεκδικήσεις τη δική του συμμετοχή στη διαμόρφωση της ζωή σου και της κοινωνία, καλλιεργώντας αξιοπιστία και ενσυναίσθηση.

Στο διάλογό μας με το Marshall, μεταξύ άλλων αναλύσαμε τι σημαίνει αξιοπιστία και πως αποκτάται και τέλος ο Marshall απάντησε στο φιλοσοφικό πανανθρώπινο ερώτημα,  τι είναι ευτυχία και γι’ αυτό μας έδωσε τρεις χρυσές συμβουλές.

  1. Να απολαμβάνουμε τη ζωή τώρα,
  2. να μην υπερβάλλουμε με τις επαγγελματικές φιλοδοξίες μας και παραμελούμε τους αγαπημένους μας ανθρώπους και
  3. αν έχουμε ένα όνειρο να το κυνηγήσουμε.

Εν κατακλείδι βελτιώνοντας συνεχώς τις γνώσεις και τις ικανότητες σου, βάζοντας υψηλά κριτήρια με τα οποία συγκρίνεσαι, μπορείς να προσφέρεις στους ανθρώπους της εταιρείας σου αυτό που πραγματικά έχουν ανάγκη και να κάνεις ό,τι χρειάζεται γι’ αυτό συστηματικά και με συνέπεια, με τον κατάλληλο τρόπο, χρόνο, τόπο και άνθρωπο.

ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κάθε χρόνο πριν θέσω το κεντρικό θέμα του συνεδρίου, ξεκινάω ρωτώντας τους ανθρώπους τι είναι αυτό που αντιμετωπίζουν και τους δυσκολεύει σήμερα ώστε να ανταποκριθώ ακριβώς σε αυτό πάντα με πρωτοπορία και αυθεντικότητα. Έτσι έκανα την άνοιξη που μας πέρασε. Ρώτησα σε προσωπικές συνεντεύξεις πελάτες μου ποιες ήταν οι εργασιακές προκλήσεις που αντιμετώπιζαν στις νέες συνθήκες και αποφάσισα να αφιερώσω το φετινό COACH NOW σε αυτές και στις επιχειρήσεις.

Μπορείς να δεις σχετικό άρθρο μου με την έρευνα αυτή ΕΔΩ.

Το μήνυμα που ήθελα να περάσω αυτή τη χρονιά στο 4ο κατά σειρά COACH NOW και ουσιαστικά ήταν ο κύριος λόγος της οργάνωσης και φέτος αυτού του προκλητικού συνεδρίου, ήταν  το εξής:

Oι επιχειρήσεις ως οργανωμένα περιβάλλοντα συσσωρευμένης γνώσης, έχουν δύναμη και επιρροή στην κοινωνία, στη διαμόρφωση συμπεριφορών και εν τέλει κουλτούρας, άρα έχουν μεγάλη ευθύνη στην εξέλιξη και βιωσιμότητα των ανθρώπων και της κοινωνίας.

Αν επενδύσουν οι εταιρείες στο coaching με το να εκπαιδεύσουν τους εργαζομένους τους ξεκινώντας από τους ηγέτες και καλλιεργήσουν κουλτούρα coaching σε όλο το ανθρώπινο δυναμικό, θα μπορέσουν να είναι επιτυχημένες, να φέρνουν τα επιθυμητά αποτελέσματα και ταυτόχρονα να έχουν ικανοποιημένους ανθρώπους με καλύτερη συμπεριφορά και επικοινωνία, για καλύτερη ζωή για τους ίδιους και την κοινωνία.

Author(s)

  • Βαρβάρα Ασημακοπούλου

    Inner & Outer Leadership Coach

    Η Βαρβάρα Χ. Ασημακοπούλου είναι #1 Executive Coach στην Αθήνα 2021 (σύμφωνα με την ανεξάρτητη έρευνα του διεθνούς blog Infuence digest+),  βραβευμένη καινοτόμος επιχειρηματίας (HR Award 2020 στην ανάπτυξη ηγετικών δεξιοτήτων, και “Gift of Coaching Collective” 2021 απο τον ICF)  συγγραφέας και ομιλήτρια με διεθνή φήμη και μια από τις κορυφαίες γυναίκες στοχαστές ηγεσίας στην Ελλάδα. Διαπιστευμένη πάροχος επαγγελματικής εκπαίδευσης coaching (ACSTH) και Professional Certified Coach από ICF, Team Coach από EMCC, Leadership Coach απο Goldsmith. Την ξεχωριστή προσωπική της σφραγίδα αποτελούν τα σοφά διδάγματα των Ελλήνων φιλοσόφων.