Συμβουλή #44: Ζήσε Την Κάθε Στιγμή Σα Να Είναι Η Τελευταία

Δεν σου φαίνεται κάποιες στιγμές ότι ο χρόνος κυλάει σαν το νερό; Πότε πήγες σχολείο, πότε πανεπιστήμιο, πότε αποφοίτησες, πότε παντρεύτηκες, πότε έκανες παιδιά. Οι εποχές και τα χρόνια περνάνε πριν καλά καλά το καταλάβεις. Η ζωή σου τρέχει κι εσύ προσπαθείς να την προλάβεις. Ή μάλλον προσπαθείς να τα προλάβεις όλα, με αποτέλεσμα να χάνεις στιγμές από τη ζωή σου. Σε προσπερνούν χωρίς να το συνειδητοποιείς.

Φαντάσου πόσο διαφορετικές θα ήταν οι καθημερινές επιλογές και οι αποφάσεις σου αν ζούσες την κάθε σου στιγμή σα να ήταν η τελευταία. Τότε θα απολάμβανες τη ζωή σου χωρίς να αναλώνεσαι σε ανούσια πράγματα, χωρίς να δίνεις σημασία σε τσακωμούς και διαφωνίες. Χωρίς να αναλώνεσαι εσύ ο ίδιος.

Ήρθε η στιγμή λοιπόν να καταλάβεις ότι ο μόνος υπεύθυνος για ό,τι συμβαίνει είσαι εσύ. Αντί λοιπόν να χαραμίζεις τα λεπτά, τις ώρες και τις ημέρες, άρχισε να ζεις την κάθε στιγμή σα να είναι η τελευταία. Σταμάτα να βιάζεσαι, ξέχνα το παρελθόν και εστίασε στο παρόν. Αφιέρωνε τον χρόνο σου σε ό,τι έχει πραγματικά σημασία και άφησε όλα τα άλλα στην άκρη. Ξεκίνα από σήμερα κιόλας. Μην ξεχνάς ότι η ζωή τρέχει. Αντί λοιπόν να σκέφτεσαι “πότε πέρασε ο καιρός” ή “πού ήμουνα εγώ τότε” ή “γιατί δεν αφιέρωνα περισσότερο χρόνο στην οικογένειά μου”, άλλαξε στάση απέναντι στη ζωή σου. Απέναντι στον εαυτό σου. Του το χρωστάς.

Credit: Στέφανος Παπαδόπουλος

 

Ανακάλυψε περισσότερους τρόπους για να έρθεις πιο κοντά στην ευεξία στο βιβλίο “Καλημέρα Χαρά” της Agapi Stassinopoulos. Βρες εδώ όλα τα μικρά βήματα και τις απλές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να κάνεις την ζωή σου καλύτερη.