Ξέρεις ότι η πλαστική ρύπανση δεν απειλεί μόνο τη φύση, αλλά και την υγεία μας; Ίσως ακούγεται τρομακτικό, αλλά ξέρεις ότι αν δεν δράσεις τώρα μέχρι το 2050 θα υπάρχουν περισσότερα πλαστικά στη θάλασσα από ότι ψάρια; Γνωρίζεις πως κάθε χρόνο καταλήγουν στους ωκεανούς 8.000.000 τόνοι πλαστικών, ή ότι μόνο στις ελληνικές θάλασσες καταλήγουν 11.500 τόνοι πλαστικών κάθε χρόνο; Αν αναρωτιέσαι τι μπορείς να κάνεις για το μέλλον του πλανήτη, η απάντηση είναι απλή: υιοθέτησε μια παραλία!

Τώρα που το καλοκαίρι πλησιάζει, μπορείς κι εσύ να συμμετάσχεις στο νέο πρωτοποριακό πρόγραμμα του WWF Ελλάς, «Υιοθέτησε μια παραλία», για την καταπολέμηση της πλαστικής ρύπανσης! Πρόκειται για ένα πρόγραμμα citizen science, αφού η υλοποίησή του στηρίζεται στην πολύτιμη βοήθεια των πολιτών. Στόχος του; Η παρακολούθηση της παράκτιας ρύπανσης στη χώρα μας, αλλά και η μείωση του όγκου των απορριμμάτων στο θαλάσσιο περιβάλλον.

Πώς θα υιοθετήσεις μία παραλία;

Με απλά λόγια, εσύ και οι φίλοι σου μπορείτε να αποφασίσετε ποια παραλία θέλετε να υιοθετήσετε και να την επισκέπτεστε 2 με 4 φορές τον χρόνο για να μαζεύετε τα απορρίμματα αλλά και να τα καταγράφετε. Με την εθελοντική προσφορά σου και τις καταγραφές μπορείς να βοηθήσεις εσύ και η ομάδα σου να συλλεχθούν πολύτιμα στοιχεία για τα απορρίμματα που συναντάμε στις ακτές μας, κάτι πολύ σημαντικό για την καταπολέμηση της πλαστικής ρύπανσης και την προστασία των θαλασσών μας.

Διάβασε ακόμα:

Μαθήματα ανθρωπιάς από έναν 14χρονο

O ANT1 στήριξε φέτος το Πάσχα το σπουδαίο έργο της «ΦΛΟΓΑΣ»