Στα επόμενα 2 λεπτά θα μάθεις:

-Πώς να βάλεις τη γυμναστική στην ζωή σου.
-Πώς να μείνεις πιστός σε ένα πρόγραμμα γυμναστικής.


Είναι γεγονός πως όσο μεγαλώνουμε, τείνουμε να χάνουμε τη διάθεσή μας για γυμναστική. Συχνά, αυτό συμβαίνει γιατί εστιάζουμε σε άλλους τομείς όπως τη δημιουργία οικογένειας ή την καριέρα μας.

Ωστόσο, η αλήθεια είναι πως το να ασκείται κάποιος είναι εξαιρετικά σημαντικό για την υγεία του. Παρόλα αυτά, με την ενέργειά μας να φθίνει ανά τα χρόνια, πολλές φορές ακόμα και το να πάμε για έναν περίπατο, μοιάζει με πρόκληση.

Ιδού λοιπόν πώς να μην χάσεις τη διάθεσή σου για άσκηση, ασχέτως της ηλικίας σου:

Κάνε αυτό που σου αρέσει

Το ποιας μορφής άσκησης, είναι η καλύτερη, είναι μια μεγάλη συζήτηση. Από την άλλη, όσο και αν ασχολούμαστε με trends ή θερμίδες, δεν υπάρχει ειδικός που να μην τονίζει πως όλες οι μορφές άσκησης, είναι ευεργετικές για την υγεία μας. Το κλειδί για να παραμείνεις δραστήριος, είναι να κάνεις το είδος της γυμναστικής που εσύ αγαπάς και σε γεμίζει ενέργεια, ώστε να μην βρίσκεις δικαιολογίες για να αποφεύγεις το workout σου.

Μην μετράς θερμίδες

Με αφορμή το παραπάνω σχόλιο, θέλω να τονίσω πως δεν είναι τρόπος μέτρησης το πόσο καλή γυμναστική έκανες οι θερμίδες που έκαψες ή ο ιδρώτας που έχυσες. Με το να περπατάς έστω και 30 λεπτά την ημέρα, μπορείς να δεις σε γενικές γραμμές τα οφέλη που βλέπει ένας κολυμβητής ή ένας άνθρωπος που κάνει spinning, και ας είναι πιο εντατικά σαν αθλήματα. Με το να παραμείνεις δραστήριος θα κοιμάσαι πιο εύκολα, θα έχεις περισσότερη ενέργεια και θα θωρακίσεις την οργανισμό σου απέναντι σε διαβήτη, έμφραγμα και εγκεφαλικό.

Αν έχεις μεγάλους στόχους, ξεκίνα με μικρά βήματα

Πολλές φορές βλέπουμε ανθρώπους στα 60, στα 70 ή και στα 80 που τρέχουν σε μαραθώνιους. Αυτό που αρκετοί αγνοούν, ωστόσο, είναι πως οι συγκεκριμένοι άνθρωποι δεν έφτασαν σε αυτά τα επίπεδα σε μια ημέρα αλλά με χρόνια προπόνησης. Ξεκίνα λοιπόν κάνοντας μικρά βήματα και σίγουρα εν καιρώ, θα δεις μεγάλες αλλαγές.

Διάβασε ακόμα:

8 Fitness Μύθοι Που Πρέπει Να Διαλύσεις

5 Βήματα Για Να Πετύχεις Τους Fitness Στόχους Σου Τη Νέα Χρονιά