Ξέρεις ότι ο γυναικείος εγκέφαλος ανταποκρίνεται διαφορετικά στο άγχος; Ότι η μητρότητα κάνει τις γυναίκες πιο έξυπνες; Ότι μια γυναίκα θα αντιδράσει διαφορετικά σε στιγμή φόβου ή απειλής ενώ θα λειτουργήσει διαισθητικά πολύ περισσότερες φορές από ό,τι ένας άνδρας; Ότι μια γυναίκα θα αγαπήσει αλλιώς, θα φροντίσει αλλιώς, θα σκεφτεί και θα δράσει αλλιώς. Με λίγα λόγια, το μυαλό, όπως και η φύση της γυναίκας, είναι κυριολεκτικά και επιστημονικά αποδεδειγμένα διαφορετικά κάνοντας αυτομάτως μοναδικά και όλα αυτά που χαρακτηρίζουν τη γυναικεία μας φύση. 

Η Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου για να μας θυμίζει ακριβώς αυτό. Να τιμούμε καθημερινά τη γυναικεία μας φύση και όλα αυτά που μας κάνουν μοναδικές και μας δίνουν τη δύναμη να συνεχίζουμε να παλεύουμε καθημερινά, όπως μόνο εμείς ξέρουμε, για μια καλύτερη ζωή για εμάς και τους αγαπημένους μας. Για να είμαστε καλές μαμάδες, σύντροφοι, κόρες, αδερφές, φίλες, επαγγελματίες. Για να διεκδικούμε την ισότητα και την ανεξαρτησία μας και για να ανταποκρινόμαστε επαρκώς και επιτυχώς σε ρόλους και ιδιότητες υψηλών απαιτήσεων, αλλά και για να μην ξεχνάμε να ακούμε και να αγαπάμε λίγο περισσότερο τον μοναδικό γυναικείο εαυτό μας και το μοναδικό και ιδιαίτερο μυαλό μας. Κάθε μέρα! Για να μας χαρίζουμε λίγο πιο συχνά όλα εκείνα που μας κάνουν να είμαστε και να νιώθουμε καλά, προκειμένου να μπορούμε να συνεχίζουμε δυνατές και καλύτερες. Με τη βοήθεια της προσπάθειας, της δύναμης, της ελπίδας, της συγγνώμης και της συγχώρεσης, της φιλίας, της αγκαλιάς και της αγάπης που τελικά δεν είναι τυχαία γένους θηλυκού. 

Γι’ αυτό και εμείς στo thrive σου ευχόμαστε χρόνια πολλά και σου υπενθυμίζουμε καθημερινά όλα εκείνα που οφείλεις να προασπίζεις κάνοντας στον εαυτό σου το μεγαλύτερο δώρο, την υγεία και την ευεξία σου!  

Διάβασε ακόμα:

Είσαι Μαμά; Είσαι Πιο Έξυπνη!

Ποτέ Μα Ποτέ Μην Συγκρίνεις Το Παιδί Σου Με Άλλα