“Βρες τη δική σου ασπίδα”! Αυτό είναι το μήνυμα της φετινής εκστρατείας ενημέρωσης της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας – Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος. Ένα μήνυμα που μας παρακινεί να ανακαλύψουμε και να καλλιεργήσουμε ο καθένας από εμάς τις δικές του προστατευτικές ασπίδες απέναντι στις δυσκολίες της ζωής.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας στις 10 Οκτωβρίου, η οποία είναι αφιερωμένη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας στην πρόληψη της αυτοκτονικότητας, η Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας – Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, οργανώνει μία σειρά δράσεων ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα.

Στόχος της; Η καταπολέμηση των παραγόντων κινδύνου, αλλά κυρίως η ενίσχυση της ψυχικής υγείας σε ατομικό επίπεδο και επίπεδο δημόσιας υγείας, μέσω της ανάπτυξης των δεξιοτήτων μας, της ενδυνάμωσης των ικανοτήτων που μας βοηθούν να αντιμετωπίζουμε καθετί στρεσογόνο που συμβαίνει στη ζωή μας και φυσικά μέσω της κατάλληλης ενημέρωσης, εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης των φορέων της κοινότητας που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με την ψυχική υγεία.

Στόχος της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας είναι να μάθουμε να αξιοποιούμε τις εσωτερικές μας δυνάμεις. Να μάθουμε να αναζητάμε τους “βοηθούς” γύρω μας: την οικογένεια, τους φίλους, τα κοινωνικά μας δίκτυα, αλλά και τα περιβαλλοντικά ερεθίσματα για να μπορούμε να θωρακίσουμε τον εαυτό μας απέναντι στις δύσκολες συνθήκες. Για να μπορούμε να έχουμε τη δική μας ασπίδα προστασίας στις δυσκολίες.

Μάθε περισσότερα για τις δράσεις της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας – Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος εδώ.

Διάβασε ακόμα:

Γιατί Και Πώς Να Φτιάξεις Το Δικό Σου Ημερολόγιο Ευγνωμοσύνης

Η 75ετής Έρευνα Του Harvard Που Αποκαλύπτει Το Μυστικό Μιας Ευτυχισμένης Ζωής