Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις:

-Πού πρέπει να ψάξεις για δουλειά.
-Ποια επαγγέλματα έχουν υψηλή ζήτηση.


Είναι γεγονός πως η πανδημία έχει φέρει μεγάλη οικονομική κρίση. Σχεδόν όλοι οι τομείς έχουν πληγεί και αρκετοί είναι οι επαγγελματίες που έχουν χάσει τις δουλειές τους ή που χρειάζεται να εργάζονται συμπληρωματικά ώστε να κερδίζουν τα προς το ζην. Μάλιστα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία πάνω από 13 εκατομμύρια άνθρωποι στο πλανήτη έχουν βρεθεί ξαφνικά άνεργοι, ακόμα και μετά από πολλά χρόνια εργασίας.

Ωστόσο, στο Thrive Global πιστεύουμε πολύ στη δύναμη της θέλησης. Ακόμα και σε αυτούς τους καιρούς, υπάρχουν websites που θα σε βοηθήσουν να βρεις δουλειά, σε εταιρείες μάλιστα που έχουν θεσπίσει την τηλε-εργασία.

Παρακάτω θα βρεις το δικό μου top 5:

FlexJobs.com

Αν ψάχνεις δουλειά από απόσταση, αυτό το website είναι για εσένα. Έχει συνδρομή περίπου 15 δολάρια το μήνα και παρέχει την δυνατότητα να ψάξεις είτε για part time δουλειά, είτε για full time, ανάλογα τις ανάγκες σου.

Jobspresso.co

Στο συγκεκριμένο website απευθύνονται συντάκτες, δημοσιογράφοι αλλά και στελέχη του marketing. Μπορείς βέβαια, αν μένεις στο εξωτερικό να ψάξεις και για θέσεις στο customer service, αφού φημίζεται για την αποτελεσματικότητά του στην εύρεση εργασίας.

JustRemote.co

Άλλο ένα site που μπορείς να ψάξεις αν ενδιαφέρεσαι για δουλειά εξ΄αποστάσεως, είναι το παραπάνω. Συνήθως, λόγω του ότι απευθύνεται σε άτομα του εξωτερικού είναι κατάλληλο για δημοσιογράφους και για όσους ασχολούνται με την τεχνολογία.

Remote.co

Το συγκεκριμένο site απευθύνεται σε επαγγελματίες όλων των ειδών, που ενδιαφέρονται να εργαστούν με τηλε-εργασία. Μπορείς να ανεβάσεις το βιογραφικό σου ή να κάνεις αίτηση για μια θέση η οποία είναι ανοιχτή.

SkipTheDrive.com

Αν θέλεις να κάνεις την πρακτική σου, αυτό το website θα σε σώσει. Είναι ιδανικό για άτομα χωρίς ιδιαίτερη προϋπηρεσία, αλλά το εμπιστεύονται μεγάλες εταιρίες.

Εν κατακλείδι, στη σημερινή εποχή με τα κατάλληλα εργαλεία σου δίνεται η δυνατότητα να ελιχθείς έξυπνα επαγγελματικά. Γιατί να μην τα δοκιμάσεις κι εσύ;

Διάβασε ακόμα:

5 Βήματα Για Να Βρεις Πιο Εύκολα Δουλειά Στο Εξωτερικό

Πώς Να Κάνεις Την Αναζήτηση Εργασίας Πιο Αποτελεσματική