Τελικά, ποιοι έχουν το θάρρος να χτυπήσουν την πόρτα του ψυχοθεραπευτή κάποια στιγμή στη ζωή τους; Ποιοι είναι αυτοί που έχουν τη δύναμη να περπατήσουν αυτό το μονοπάτι αυτογνωσίας και αυτοαποκάλυψης; Με την ελπίδα να δουν τον εαυτό τους να εξελίσσεται και τη ζωή τους να αλλάζει προς το ανακουφιστικά ή απογειωτικά καλύτερο; Ποιοι είναι αυτοί που είναι τόσο έξυπνοι, ώστε να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να καταφέρουν να βγουν από κάποια ψυχολογικά αδιέξοδα μόνοι τους; Κι ότι αυτό δεν είναι κάτι για το οποίο πρέπει να ντρέπονται ή να αισθάνονται άσχημα;

Η αλήθεια είναι πως με την ψυχοθεραπεία πολύ συχνά ισχύει το εξής παράδοξο: Άλλοι κάνουν, ενώ άλλοι θα έπρεπε να κάνουν. Ο Γιώργος Παπαγεωργίου, ψυχολόγος ψυχοδυναμικής κατεύθυνσης και συνιδρυτής της ιατρικής εταιρίας “Ψυχικής Φροντίδας ΙΚΕ”, μιλά στη Φαίη Ευθυμίου, Head of Content της Thrive Global Greece για εκείνους που θέλουν να κάνουν ψυχοθεραπεία κι εκείνους που δε θέλουν.

Διάβασε περισσότερα για την ψυχοθεραπεία εδώ.

Ο Γιώργος Παπαγεωργίου είναι διευθυντής & επόπτης επιστημονικού προσωπικού στη Ψυχική Φροντίδα. Έχει σπουδάσει Ψυχολογία στην Αγγλία και έχει κάνει μεταπτυχιακή εκπαίδευση στην Ψυχολογία της Υγείας. Παρότι έχει λάβει αρχικά Συστημική εκπαίδευση, πλέον τον ελκύει η προσέγγιση Σχεσιακής Ψυχανάλυσης (Relational Psychoanalysis). Έχει μεγάλη εμπειρία στην παρακολούθηση και παροχή συμβουλών σε θεραπευόμενους με κατάθλιψη, αγχώδεις διαταραχές, χαρακτηρολογικές δυσλειτουργίες. Έχει συνιδρύσει την εταιρεία “Ψυχική Φροντίδα ΙΚΕ” (www.psychikifrontida.gr) και μεταξύ άλλων συμβουλεύει με εποπτικό ρόλο τούς επιστημονικούς συνεργάτες της “Ψυχικής Φροντίδας”. Η πλούσια εμπειρία του τον οδήγησε στη δημιουργία της πρώτης οργανωμένης μονάδας παροχής ψυχικής φροντίδας κατ’ οίκον στην Ελλάδα. Είναι μέλος των Group Analytic Society International και International Association for Relational Psychoanalysis & Psychotherapy (IARPP) – ΗΠΑ.

Διάβασε ακόμα:

Βίντεο: Όλα όσα αποκαλύπτει για εσένα ο νάρκισσος σύντροφός σου

Βίντεο: ΟCD-Τι έχει αλλάξει την εποχή της πανδημίας

Author(s)

  • Η συντακτική ομάδα του Thrive Greece αποτελείται από δημοσιογράφους και επιστημονικούς συνεργάτες από τον χώρο της υγείας και της ευεξίας, της αποδοτικότητας, της ψυχολογίας, της αυτοβελτίωσης, της διατροφής και του fitness.