Τι εννοούμε με τον όρο ψυχική ισορροπία και ποιοι μπορούμε να πούμε ότι έχουν ψυχική ισορροπία; Τι μπορούμε να κάνουμε σε ατομικό επίπεδο για να την καλλιεργήσουμε; Μπορούμε να την αναζητάμε από την παιδική μας ηλικία προκειμένου να τη διατηρήσουμε στην ενήλικη ζωή μας; Και ποια είναι τα σημάδια που μαρτυρούν ότι δεν έχουμε ψυχική ισορροπία; Ο ψυχοδυναμικός ψυχολόγος Γιώργος Παπαγεωργίου, διευθυντής στην εταιρεία ΨΥΧΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ, απαντάει στις ερωτήσεις μας.

Διάβασε περισσότερα για τα χαρακτηριστικά των ατόμων που έχουν ψυχική ισορροπία εδώ.

Ο Γιώργος Παπαγεωργίου είναι διευθυντής & επόπτης επιστημονικού προσωπικού στη Ψυχική Φροντίδα. Έχει σπουδάσει Ψυχολογία στην Αγγλία και έχει κάνει μεταπτυχιακή εκπαίδευση στην Ψυχολογία της Υγείας. Παρότι έχει λάβει αρχικά Συστημική εκπαίδευση, πλέον τον ελκύει η προσέγγιση Σχεσιακής Ψυχανάλυσης (Relational Psychoanalysis). Έχει μεγάλη εμπειρία στην παρακολούθηση και παροχή συμβουλών σε θεραπευόμενους με κατάθλιψη, αγχώδεις διαταραχές, χαρακτηρολογικές δυσλειτουργίες. Έχει συνιδρύσει την εταιρεία “Ψυχική Φροντίδα ΙΚΕ” (www.psychikifrontida.gr) και μεταξύ άλλων συμβουλεύει με εποπτικό ρόλο τούς επιστημονικούς συνεργάτες της “Ψυχικής Φροντίδας”. Η πλούσια εμπειρία του τον οδήγησε στη δημιουργία της πρώτης οργανωμένης μονάδας παροχής ψυχικής φροντίδας κατ’ οίκον στην Ελλάδα. Είναι μέλος των Group Analytic Society International και International Association for Relational Psychoanalysis & Psychotherapy (IARPP) – ΗΠΑ.

Διάβασε ακόμα:

Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή και ευφυΐα: υπάρχει συσχετισμός;

Ο Thrive Οδηγός για την Ψυχική Υγεία

Author(s)

  • Η συντακτική ομάδα του Thrive Greece αποτελείται από δημοσιογράφους και επιστημονικούς συνεργάτες από τον χώρο της υγείας και της ευεξίας, της αποδοτικότητας, της ψυχολογίας, της αυτοβελτίωσης, της διατροφής και του fitness.