Δεν είναι εύκολο να τους εντοπίσεις επειδή δεν κάνουν πολύ … “θόρυβο”. Όμως, αν σου “τύχουν”, παρά τη γοητευτική αφοσίωσή τους προς εσένα, μπορεί να τους νιώσεις σαν να φοράς μία μπλούζα πάνω σου παρόμοια με ζιβάγκο ή όπως το μωρό που κουβαλάει στην πλάτη του το κοάλα. Οι εξαρτητικές προσωπικότητες, μην το ξεχνάς, σε χρειάζονται όπως το παιδί τη μαμά του, ακόμα κι αν είναι ενήλικοι άνθρωποι. Ο Γιώργος Παπαγεωργίου, ψυχοδυναμικός ψυχολόγος, Διευθυντής της Ψυχικής Φροντίδας, εξηγεί στη Φαίη Ευθυμίου, Head of Content του Thrive Global Greece «τι εστί εξαρτητική προσωπικότητα».

Διάβασε περισσότερα για την εξαρτητική προσωπικότητα εδώ.

Ο Γιώργος Παπαγεωργίου είναι διευθυντής & επόπτης επιστημονικού προσωπικού στη Ψυχική Φροντίδα. Έχει σπουδάσει Ψυχολογία στην Αγγλία και έχει κάνει μεταπτυχιακή εκπαίδευση στην Ψυχολογία της Υγείας. Παρότι έχει λάβει αρχικά Συστημική εκπαίδευση, πλέον τον ελκύει η προσέγγιση Σχεσιακής Ψυχανάλυσης (Relational Psychoanalysis). Έχει μεγάλη εμπειρία στην παρακολούθηση και παροχή συμβουλών σε θεραπευόμενους με κατάθλιψη, αγχώδεις διαταραχές, χαρακτηρολογικές δυσλειτουργίες. Έχει συνιδρύσει την εταιρεία “Ψυχική Φροντίδα ΙΚΕ” (www.psychikifrontida.gr) και μεταξύ άλλων συμβουλεύει με εποπτικό ρόλο τούς επιστημονικούς συνεργάτες της “Ψυχικής Φροντίδας”. Η πλούσια εμπειρία του τον οδήγησε στη δημιουργία της πρώτης οργανωμένης μονάδας παροχής ψυχικής φροντίδας κατ’ οίκον στην Ελλάδα. Είναι μέλος των Group Analytic Society International και International Association for Relational Psychoanalysis & Psychotherapy (IARPP) – ΗΠΑ.

Διάβασε ακόμα:

Βίντεο: Όλα όσα αποκαλύπτει για εσένα ο νάρκισσος σύντροφός σου

Βίντεο: ΟCD-Τι έχει αλλάξει την εποχή της πανδημίας

Author(s)

  • Η συντακτική ομάδα του Thrive Greece αποτελείται από δημοσιογράφους και επιστημονικούς συνεργάτες από τον χώρο της υγείας και της ευεξίας, της αποδοτικότητας, της ψυχολογίας, της αυτοβελτίωσης, της διατροφής και του fitness.