Στα επόμενα 2 λεπτά θα μάθεις:

-Γιατί να δοκιμάσετε να δουλεύετε όρθιοι.
-Πώς μπορεί να σας βοηθήσει το γράψιμο.


Οι γεμάτες ζωές μας κινούνται τόσο γρήγορα που ίσως μερικές φορές αισθανόμαστε ότι χάνουμε ευκαιρίες για να μεγιστοποιήσουμε την πνευματική μας δύναμη. Είναι αλήθεια ότι η αναζήτηση στιγμών μοναξιάς και ήσυχης σκέψης μπορούν να επιτύχουν αυτό το στόχο, αλλά κατά τη διάρκεια μιας φορτωμένης εργάσιμης μέρας, μπορεί να μοιάζουν και άχρηστα. Ευτυχώς, πολλά επιστημονικά δεδομένα δείχνουν ότι μπορούμε να ενισχύσουμε επιτυχημένα τη δημιουργικότητά μας κάνοντας τις μικρότερες δυνατές αλλαγές στις καθημερινές μας συνήθειες. 

Ενσωμάτωσε αυτές τις 3 πρακτικές στη ζωή σου στο γραφείο και δεις τη φαντασία σου να κορυφώνεται.

Σήκω και περπάτησε

Αν εργάζεσαι σε μια εταιρεία με όρθια γραφεία, επωφελήσου. Έρευνα αποκαλύπτει ότι έχουν ένα πλεονέκτημα όσοι δουλεύουν όρθιοι, ειδικά όταν δουλεύουν σε ομάδα. Μια έρευνα του 2014 διαπίστωσε ότι 54 ομάδες όρθιων ατόμων μοιράζονταν πληροφορίες και δούλευαν πιο ομαδικά μαζί για να λύσουν τα προβλήματα. Αν δεν έχεις ένα όρθιο γραφείο, δοκιμάστε να κάνετε μια βόλτα μέσα ή έξω με την ομάδα σας. Έρευνα δείχνει ότι αυτό συμβάλλει στην ενίσχυση της φαντασίας σας.  

Άλλαξε θέση

Αλλάζοντας περιβάλλον επιλέγοντας να καθίσεις κάπου αλλού στο γραφείο μπορεί να σου δώσει μια νέα οπτική και να σε κάνει πιο δημιουργικό, ειδικά αν έχεις την ευκαιρία να μιλήσεις με τους συναδέλφους που δεν βλέπεις συχνά. Ερευνητές από το Tepper School of Business στο Carnegie Mellon University διαπίστωσαν ότι ανακατεύοντας τον τρόπο που κάθονται οι εργαζόμενοι ενθάρρυναν νέες αλληλεπιδράσεις, την εξερεύνηση, τη λήψη ρίσκων και τον πειραματισμό που κατέληξε σε καινοτόμες ιδέες. Την επόμενη φορά που θα βρεθείς να κάθεσαι δίπλα σε ένα συνάδελφο με τον οποίο σπάνια αλληλεπιδράτε, ανάφερε μερικές από τις ιδέες σου σε αυτόν. 

Γράψε

Αρκετοί διάσημοι συγγραφείς, όπως η J.K.Rowling, η Joyce Carol Oates, ο Stephen King, και η  Danielle Steel, εξακολουθούν να συνθέτουν τα μεγαλύτερα έργα τους στο χαρτί, με ένα στυλό αντί σε έναν υπολογιστή, και η επιστήμη υποστηρίζει ότι η δημιουργική τους διαύγεια ωφελείται από αυτό. Μια έρευνα του 2012 έδειξε ότι το γράψιμο σε αντίθεση με την πληκτρολόγηση βελτιώνει τη γνωστική λειτουργία. Επομένως, δοκίμασε να βάλεις την επόμενη μεγάλη σου ιδέα στο χαρτί για να εκτοξεύσεις τη δημιουργικότητά σου. 

Διάβασε ακόμα:

Αύξησε την αποδοτικότητά σου με τη Μέθοδο Pomodoro

Θες να πετύχεις επαγγελματικά; Σταμάτα να κάνεις αυτά τα 14 πράγματα

Author(s)

  • Stephanie Fairyington

    Συντάκτρια στο Thrive Global

    Η Stephanie Fairyington είναι συντάκτρια του Thrive Global. Τα άρθρα της έχουν δημοσιευτεί στους New York Times, στη Boston Globe και σε άλλα γνωστά έντυπα.