Στα επόμενα 2 λεπτά θα μάθεις:

– Τι τραγούδι να επιλέξεις.
– Πώς θα εκμεταλλευτείς τραγούδια του παρελθόντος.


Είναι στιγμές που είμαστε λίγο πεσμένοι και τότε αναζητάμε κάτι να μας φτιάξει την διάθεση. Και ενώ υπάρχουν πολλοί επιστημονικά αποδεδειγμένοι τρόποι για να βελτιώσεις την διάθεσή σου, από τον διαλογισμό και τη γυμναστική, μέχρι μία βόλτα στη φύση, ένας από τους καλύτερους – αν όχι ο καλύτερος – είναι να ακούσεις μουσική! Και ευτυχώς για εσένα, έρευνες σου δείχνουν πώς μπορείς να αυξήσεις την επίδραση της μουσικής στον εαυτό σου. Ας δούμε όμως αναλυτικά 3 βήματα:

Πρώτον, βρες το τραγούδι με τον ρυθμό που επιθυμείς. Αν θέλεις να νιώσεις περισσότερη ενέργεια, βρες ένα γρήγορο τραγούδι και αντίστοιχα ένα πιο αργό για να χαλαρώσεις. Σύμφωνα με έρευνες, η διάθεσή μας συγχρονίζεται με τη μουσική και ως εκ τούτου μεταβάλλονται οι παλμοί της καρδιάς και μειώνεται το άγχος μας.

Επόμενο βήμα: “εκμεταλλεύσου” τραγούδια από το παρελθόν που είναι συνδεδεμένα με ευχάριστες εμπειρίες και αναμνήσεις. Σύμφωνα με έρευνες, επιλέγοντας να ακούσεις τέτοιου είδους τραγούδια, βελτιώνεις τη διάθεσή σου.

Τέλος, δες ένα βίντεο κλιπ. Συγκεκριμένοι νευρώνες του εγκεφάλου, σου προκαλούν ασυνείδητα την τάση να μιμηθείς. Επειδή λοιπόν τα συναισθήματα είναι μεταδοτικά, παρακολουθώντας ένα βίντεο κλιπ, του οποίου ο τραγουδιστής φαίνεται να διασκεδάζει, ο εγκέφαλός σου μιμείται αυτό το συναίσθημα, αλλάζοντας την διάθεσή σου προς το καλύτερο

Διάβασε ακόμα:

7 Απλά Βήματα Για Να Είσαι Χαρούμενος Όλη Την Ημέρα

Τα 4 Μυστικά Της Ευτυχίας