Ξέρεις ποιος είναι ο μεγαλύτερος εχθρός για την υγεία σου; Η άγνοια, ο εφησυχασμός και η αδιαφορία. Γιατί η σωστή ενημέρωση και πρόληψη, αλλά και η έγκαιρη διάγνωση μπορούν να σώσουν τη ζωή σου. 1 στις 8 γυναίκες παγκοσμίως διαγιγνώσκονται με καρκίνο του μαστού. Ωστόσο, αν η ασθένεια διαγνωστεί έγκαιρα, μπορεί να αντιμετωπιστεί.

Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου κάνε κι εσύ ένα βήμα για την ζωή, συμμετέχοντας στο Greece Race for the Cure®. Έναν αγώνα θεσμό που διοργανώνεται στη χώρα μας για 11η συνεχόμενη χρονιά από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού “Άλμα Ζωής”, αποτελώντας τη μεγαλύτερη παγκόσμια πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Στείλε ένα ηχηρό μήνυμα ότι ο καρκίνος του μαστού μπορεί να νικηθεί, δίνοντας το “παρών” στον αγώνα που αποτελεί την αφορμή για να γιορτάσει τη ζωή της κάθε γυναίκα που έχει βιώσει την ασθένεια, αλλά και για να ενημερωθεί κάθε άνθρωπος για τον καρκίνο του μαστού.

Τι προσφέρεις με τη συμμετοχή σου

Με τη συμμετοχή σου στον αγώνα δρόμου των 5 και των 10 χιλιομέτρων ή στον συμβολικό περίπατο των 2 χιλιομέτρων που έχουν αφετηρία το Ζάππειο, χαρά-ζεις κι εσύ δρόμο ενάντια στον καρκίνο του μαστού. Παράλληλα όμως βοηθάς τον σύλλογο «Άλμα Ζωής» να συνεχίσει τα προγράμματά του αναφορικά με την ψυχοκοινωνική στήριξη, την ενημέρωση για πρόληψη και την προαγωγή της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού.

Τι μπορείς να κάνεις

Ομαδικά ή ατομικά μπορείς να τρέξεις ή να περπατήσεις και να στείλεις ένα ηχηρό μήνυμα: πως ο καρκίνος του μαστού μπορεί να νικηθεί! Λάβε μέρος στον αγώνα που αποτελεί γιορτή για το θάρρος, τη ζωή, τη δύναμη και την ελπίδα και είναι μια γιορτή για τις survivors, τιμή για όσες έφυγαν, αλλά και φωνή προς όλες όσες πρέπει να ενημερωθούν.

Άλμα στη Ζωή

Η Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού “‘Άλμα Ζωής”, Κλεοπάτρα Γαβριηλίδου, εξηγεί πόσο σημαντικός είναι ο αγώνας αυτός για όλους. “Φέτος περνάμε στη δεύτερη δεκαετία του αγώνα μας. Συνεχίζουμε με ανανεωμένη διάθεση, με περισσότερους υποστηρικτές, για να διαδώσουμε το μήνυμα ενάντια στον καρκίνο του μαστού σε περισσότερους ανθρώπους. Μαζί μας φέτος έχουμε και το Γύρο της Αθήνας, που προσθέτει στον αγώνα μας μία επιπλέον διαδρομή αλλά πάνω από όλα αποδεικνύει πως η πόλη γιορτάζει μαζί μας! Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να αναδεικνύεται και η συνέχεια της προσπάθειάς μας. Γιατί έχουμε μάθει να συνεχίζουμε, ως γυναίκες που έχουν βιώσει τον καρκίνο του μαστού και πλέον έχουν κάνει σκοπό της ζωής τους να προσφέρουν, μέχρι η ασθένεια να γίνει παρελθόν”.

Το «Άλμα Ζωής» είναι ένα μη Κερδοσκοπικό Σωματείο και ιδρύθηκε το 1988 από γυναίκες που είχαν βιώσει τον καρκίνο του μαστού με στόχο να ενημερώσει κάθε γυναίκα για τον καρκίνο του μαστού και τις μεθόδους έγκαιρης διάγνωσής του, προσφέροντας ψυχοκοινωνική στήριξη και κάνοντάς μας να συνειδητοποιήσουμε ότι ο αγώνας κατά του καρκίνου του μπορεί να καταπολεμηθεί. Αρκεί να τον διαγνώσουμε έγκαιρα.

Γίνε και εσύ ο κρίκος μίας μεγάλης αλυσίδας. Δες εδώ πώς μπορείς να συμμετάσχεις στον αγώνα και να στηρίξεις το σύλλογο.


*Το Greece Race for the Cure® διοργανώνεται από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και την έγκριση της αμερικανικής Οργάνωσης SusanG. Komen®. 


Διάβασε ακόμα:

“Κι όμως, Με Το Πάτημα Ενός Κουμπιού, Μπορείς Να Σώσεις Μία Ζωή”

4 Μαθήματα Ζωής Από Μία Μητέρα Των Παιδικών Χωριών SOS