Στα επόμενα 2 λεπτά θα μάθεις:

-Τα 5 σημάδια ενός τοξικού ανθρώπου.
-Πότε πρέπει να απευθυνθείς στον ειδικό.


Δεν είναι εύκολα να καταλάβεις ότι ο νέος σου έρωτας είναι τοξικός. Όταν, όμως, είσαι μέσα σε μια σχέση και παρατηρείς κάποια σημάδια περίεργα τότε θα πρέπει να δώσεις σημασία σε εκείνο το καμπανάκι που χτυπάει και σου λέει  ότι κάτι δεν πάει καλά με τον άνθρωπο που έχεις επιλέξει να είσαι μαζί του.

Ορίστε 5 σημάδια ώστε να καταλάβεις αν το ταίρι σου είναι τοξικό:

  1. Δεν λέει ποτέ τίποτε καλό για εσένα και αντιθέτως σε μειώνει συνεχώς. Να θυμάσαι ότι ένας τοξικός άνθρωπος δε θα σε σεβαστεί ποτέ και ούτε θα εκτιμήσει όλα αυτά που κάνεις για εκείνον.
  2. Όσο είσαι με έναν τοξικό άνθρωπο πιθανόν επηρεάζεσαι από την  αρνητική ενέργεια και νιώθεις πιο ανασφαλής ακόμα και με την εμφάνισή σου. 
  3. Μπορεί να έχει βίαιη συμπεριφορά. Όταν  κάποιος είναι βίαιος -είτε λεκτικά είτε σωματικά- το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να φύγεις από κοντά του και να μιλήσεις σε ειδικό ώστε να σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις την κατάσταση
  4. Είναι παθητικά ζηλιάρης. Πρόκειται για ένα ακόμα δείγμα τοξικότητας.
  5. Ακούγεται πολύ καλός για να είναι αληθινός. Πολύ συχνά τα τοξικά άτομα, ιδιαίτερα μετά από έναν διαπληκτισμό ή μια άσχημη σύγκρουση, προσπαθούν να επανορθώσουν με δώρα ή σου λένε όλα αυτά που θες να ακούς όμως μετά τα πράγματα για μια ακόμη φορά εξελίσσονται άσχημα.

Γι’ αυτό: 

Είναι σίγουρα υγιές να προτιμήσεις να απομακρυνθείς από μια τοξική σχέση. Ή αλλιώς να ζητήσεις τη βοήθεια ειδικού για να αποφύγεις τα σοβαρά προβλήματα που θα προκύψουν από τη σχέση με έναν τοξικό σύντροφό. Ο ειδικός μπορεί επίσης να σε βοηθήσει να κάνεις καλύτερες επιλογές στο μέλλον που να στηρίζονται στη λογική και όχι μόνο στο συναίσθημα.

Διάβασε ακόμα:

Κάνε detox και στις σχέσεις σου

Η παγίδα της αγένειας στα social

Author(s)

  • Τίνα Μιχαηλίδου

    Relationship Blogger

    Η Τίνα Μιχαηλίδου γεννημένη στη Λευκωσία της Κύπρου. Τα τελευταία 7 χρόνια γράφει για χωρισμούς και σχέσεις με βάση τη δική της εμπειρία και προσπαθεί να εμψυχώσει και άλλους χωρισμένους μέσα από τα κείμενά της.