Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ίσως είναι η πιο κατάλληλη στιγμή να σκεφτείς τι μπορείς να κάνεις εσύ για την προστασία του περιβάλλοντος. Πώς μπορείς να προσφέρεις. Μην ξεχνάς ότι ο εθελοντισμός είναι στάση ζωής και για πολλούς αποτελεί προτεραιότητα – ακόμα και κατά την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών. Γιατί ακόμα και το καλοκαίρι κάποιοι συνάνθρωποι μας επιλέγουν να προσφέρουν. Με ποιον τρόπο; Συμμετέχοντας στα προγράμματα εθελοντικής εργασίας που διοργανώνουν οι μη κυβερνητικές οργανώσεις και δίνοντας έτσι τη δική τους μάχη για την προστασία του περιβάλλοντος και την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Καθαρίζοντας τις ακτές, φροντίζοντας και προστατεύοντας απειλούμενα είδη, προσφέροντας ανιδιοτελή εργασία. Και αυτό το καλοκαίρι, κάποιοι θα δώσουν μάχη για το μέλλον όλων μας. Εσύ;

Ο εθελοντισμός είναι στάση ζωής και για πολλούς αποτελεί προτεραιότητα.

Μάθε πού μπορείς να βοηθήσεις:

Οι οργανώσεις που αναζητούν άτομα για τα προγράμματα εθελοντικής εργασίας καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού ειναι πολλές. Εμείς σου προτείνουμε μερικές και σε παροτρύνουμε να συμμετέχεις στο έργο τους:

Η οργάνωση Έλιξ διοργανώνει τον Ιούλιο προγράμματα εθελοντικής εργασίας που αφορούν στην στήριξη ευπαθών ομάδων που στην περίοδο της κρίσης αντιμετωπίζουν έντονα προβλήματα.

Το WWF Ελλάς αναζητά εθελοντές που θα διοργανώνουν εκδηλώσεις και εκστρατείες ενημέρωσης, θα στηρίζουν εθελοντικά τα προγράμματά του, θα βοηθήσουν στην προετοιμασία των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και θα συμβάλλουν στην δημιουργία του μεγαλύτερου διαδραστικού χάρτη αστικού πρασίνου στην Ελλάδα.

Ο Αρκτούρος, στον χώρο της οργάνωσης στη Φλώρινα αλλά και σε όλη την Ελλάδα, διοργανώνει δράσεις ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Ο Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας ΑΡΧΕΛΩΝ διοργανώνει δράσεις για την προστασία της καρέτα- καρέτα στην Πελοπόννησο, την Κρήτη, τη Ζάκυνθο, στο Κέντρο Διάσωσης των θαλάσσιων χελωνών στη Γλυφάδα, καθώς και στον Αμβρακικό Κόλπο.

Η Greenpeace αναζητά εθελοντές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο για να πλαισιώσουν τις εκστρατείες και τις δραστηριότητές του.

Πάρε μέρος σε καθαρισμό ακτών και άλλων φυσικών περιοχών, στο πλαίσιο της εκστρατείας “Καθαρίστε τη Μεσόγειο” που διοργανώνει το Δίκτυο Μεσόγειος ΣΟΣ.

Συμμετέχοντας στα προγράμματα εθελοντικής εργασίας του Ελληνικού Κέντρου Περίθαλψης Άγριων Ζώων, βοηθάς στην φροντίδα των τραυματισμένων ζώων.

Τι θα κερδίσεις από την συμμετοχή σου

Τα οφέλη από την συμμετοχή σου στα προγράμματα εθελοντικής εργασίας είναι πολλά: θα μάθεις να εργάζεσαι ομαδικά, θα αποκτήσεις πολύτιμες εμπειρίες και φυσικά θα γνωρίσεις τα πανέμορφα τοπία της χώρας σου και θα μπορέσεις να τα αναδείξεις. Γιατί ο εθελοντισμός είναι στάση ζωής. Και είναι σημαντικό να βλέπεις πως παρά τα όσα προβλήματα αντιμετωπίζεις, υπάρχουν άνθρωποι και οργανώσεις που έχουν τη δύναμη να προσφέρουν ανιδιοτελώς την αγάπη και την εργασία τους και προσπαθούν παρακινήσουν και να ευαισθητοποιήσουν με το έργο τους, όλους εμάς. Μην ξεχνάς ότι τα μικρά βήματα είναι το μυστικό για τις μεγάλες αλλαγές. Γι΄αυτό κάνε το δικό σου. Σήμερα κιόλας.

Διάβασε ακόμα:

Έρευνα: Γιατί Είναι Σημαντικό Να Προσφέρεις

Μάθε Γιατί Η Προσφορά Σε Κάνει Καλύτερο Άνθρωπο