Στα επόμενα 2 λεπτά θα μάθεις:

-Ποιες σημαντικές προσωπικότητες συνήθιζαν να περπατούν καθημερινά.
-Ποια σχέση έχει το περπάτημα με τη δημιουργικότητα.


Κάθε μήνα, το Wharton Executive Education του Πανεπιστημίου της Pennsylvania και το Wharton’s Center for Leadership and Change Management συνεργάζονται για να δημοσιεύσουν ένα εργαλείο που εστιάζει στις μικρές αλλαγές που μπορείς να κάνεις για να βελτιώσεις την απόδοσή σου και τις ηγετικές σου ικανότητες. Αυτό το μήνα, υπογραμμίζουν τη θετική επίδραση που έχει το περπάτημα, καθώς λαμβάνεις δύσκολες αποφάσεις ή σκέφτεσαι περίπλοκα προβλήματα. 

Το περπάτημα θεωρείται εδώ και χρόνια ως μια συνήθεια των επιτυχημένων ανθρώπων- η Βασίλισσα Ελισάβετ I και ο Charles Dickens συνήθιζαν να κάνουν μια βόλτα κάθε μέρα, ενώ ο Αριστοτέλης φημιζόταν ότι πραγματοποιούσε τις διαλέξεις του εν κινήσει. Αυτές οι προσωπικότητες συνήθιζαν να περπατούν για άπειρους λόγους-για να βελτιώσουν την υγεία τους μέσω της κίνησης και του φρέσκου αέρα, για να βρουν γαλήνη και ησυχία ή για να παρατηρήσουν τη φύση ή το περιβάλλον της πόλης. Άλλωστε, οι λόγοι για να περπατάς δεν τελειώνουν ποτέ! 

Αλλά το εργαλείο του Wharton εστιάζει σε ένα συγκεκριμένο λόγο και είναι ένα όφελος που ενθαρρύνει τους επιχειρηματικούς ηγέτες, όπως τους CEO του LinkedIn, του Twitter και του Facebook να αρχίσουν το περπάτημα, επίσης: το περπάτημα αυξάνει τη δημιουργικότητά σου και μπορεί να βελτιώσει τα επιχειρηματικά σου αποτελέσματα, βοηθώντας σε να σκεφτείς περισσότερες και καλύτερες ιδέες και να λάβεις καλύτερες αποφάσεις.  

Οι έρευνες το υποστηρίζουν. Το εργαλείο του Wharton βασίζεται σε μία έρευνα του Stanford University το 2017, που δημοσιεύτηκε στο Journal of Experimental Psychology: Learning, Memory, and Cognition. Η έρευνα αποκάλυψε ότι το περπάτημα ενθάρρυνε την εναλλακτική σκέψη, είτε πραγματοποιούνταν πριν οι συμμετέχοντες σκεφτούν ένα ζήτημα, είτε περπατούσαν, ενώ το σκέφτονταν. Η εναλλακτική σκέψη μπορεί να γίνει αντιληπτή ως ένας ψυχολογικός ορισμός αυτού που ονομάζουμε δημιουργικότητα: υποδεικνύει ένα μοτίβο σκέψης που φέρνει αυθεντικές ιδέες σε ένα θέμα ή ένα πρόβλημα. 

Το περπάτημα αυξάνει τη δημιουργικότητά σου και μπορεί να βελτιώσει τα επιχειρηματικά σου αποτελέσματα.

Αυτή είναι η ιδανική πνευματική κατάσταση αν θέλουμε να βρούμε νέες, επιτυχημένες λύσεις σε δύσκολα και αγχωτικά προβλήματα. Οπότε, την επόμενη φορά που δυσκολεύεσαι με ένα περίπλοκο ζήτημα, που απαιτεί μια δημιουργική ματιά, κάνε μια βόλτα. Θα εκπλαγείς με τις ιδέες που θα σκεφτείς!

Διάβασε ακόμα:

Τα 4 βήματα για αποτελεσματικό networking

Τα 7 κρυμμένα οφέλη της οργάνωσης

Author(s)

  • Nora Battelle

    Συντάκτρια Thrive Global

    Η Nora Battelle είναι αρθρογράφος στο Thrive Global. Έχει σπουδάσει Αγγλική και Γαλλική Λογοτεχνία και τη συναρπάζει η γλώσσα, ο πολιτισμός, το internet και όλα τα μικρά πράγματα που μας βοηθούν να ευημερήσουμε.