Στα επόμενα 2 λεπτά θα μάθεις:

– Πώς τα Ω3 βοηθούν τις αρθρώσεις σου.
– Πώς συμβάλλουν στην ψυχική σου υγεία. 


Μόλις μερικές δεκαετίες πίσω, το μουρουνέλαιο ήταν το δυναμωτικό που μεγάλωνε γενιές για τις οποίες η αφθονία τροφίμων αποτελούσε ζητούμενο. Ο παππούς και η γιαγιά σου, φυσικά, το εμπιστεύτηκαν σχεδόν εμπειρικά.

Σήμερα, η επιστήμη ήρθε για να επιβεβαιώσει τη φήμη του, φέρνοντας στο φως όλα τα ευεργετικά του οφέλη ένα προς ένα, διασφαλίζοντας την καλύτερη ποιότητά του και βελτιώνοντας τη γεύση του. Φυσικά, στις κοινωνίες της Δύσης η αφθονία τροφίμων δεν αποτελεί πλέον ζητούμενο. Η κακή ποιότητα διατροφής, όμως, καθώς και η παράλειψη ισορροπημένων γευμάτων -λόγω των γρήγορων ρυθμών της εποχής-αποτελούν αιτία διατροφικών ελλείψεων. Έτσι, τα ω-3 λιπαρά οξέα, όπως πλέον ονομάζονται, συνεχίζουν μέχρι σήμερα να είναι απαραίτητα.

Τα Ω3 πολυακόρεστα λιπαρά οξέα (EPA & DHA) είναι γνωστά, όμως, κι ως ‘’απαραίτητα’’ και για άλλους λόγους. Ο πρώτος λόγος είναι ότι, καθώς ο οργανισμός δεν μπορεί να τα παράγει, χρειάζεται να τα παραλάβει από τη διατροφή και η πιο πλούσια πηγή είναι τα ιχθυέλαια. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι έχουν πολύ σημαντικό ρυθμιστικό ρόλο στα κύτταρα του οργανισμού, αφού αποτελούν πρόδρομες ενώσεις πολλών βιολογικών μορίων, με αποτέλεσμα να συντελούν στη γενικότερη υγεία του οργανισμού. Ποια είναι, όμως, τα πέντε βασικά οφέλη τους, τα οποία θα πρέπει να γνωρίζει ο καθένας από εμάς;

Προστατεύουν την καρδιά σου

Γερή καρδιά χωρίς Ω-3 δε γίνεται. Τα ευεργετικά αυτά λιπαρά οξέα βοηθούν στη διατήρηση ενός υγιούς κυκλοφορικού συστήματος, πράγμα που διασφαλίζει την καλύτερη υγεία της καρδιάς. Πιο συγκεκριμένα, διατηρούν την ελαστικότητα των αγγείων και ταυτόχρονα, χαμηλά τα επίπεδα της χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων.

Κρατούν νέο τον εγκέφαλό σου

Τα Ω3 αποτελούν ένα πολύ καλό λιπαντικό για τον εγκέφαλο, βοηθώντας τον να “τρέχει” πιο γρήγορα. Ως εκ τούτου ενισχύουν τη μνήμη, τη γνωστική αντίληψη και την ταχύτητα της αντίληψης. Επίσης, καθυστερούν την όποια εκφύλιση επέρχεται στον εγκέφαλο λόγω της φυσιολογικής γήρανσης.

Αποτελούν εξαιρετικό λιπαντικό για τις αρθρώσεις σου

Πράγματι, τα Ω3 μπορεί να συντελέσουν στην καλύτερη κινητικότητα των αρθρώσεων. Τα οφέλη μπορεί να φανούν ιδιαίτερα όσο μεγαλώνεις σε ηλικία, καθώς το μυοσκελετικό σου σύστημα έχει την τάση να “μαγκώνει”.

Συντελούν στην πρόληψη της κατάθλιψης

Από τα πιο σπουδαία οφέλη των Ω3, που επιβεβαιώνονται από πάμπολλες έρευνες εδώ και χρόνια, είναι ότι ενισχύουν την καλή διάθεση και ωφελούν ιδιαίτερα στην πρόληψη της κατάθλιψης, που τείνει στην εποχή μας να πάρει διαστάσεις επιδημίας.

Εξασφαλίζουν λάμψη στην επιδερμίδα σου

Αν και δεν είναι από τα ιδιαίτερα γνωστά οφέλη των ευεργετικών αυτών λιπαρών οξέων, είναι πράγματι αλήθεια. Τα Ω3 αποτελούν ιδανική τροφή για την επιδερμίδα σου, εξασφαλίζοντας λάμψη εκ των έσω και ελαστικότητα, συντελώντας στην πρόληψη της ξηροδερμίας και των ρυτίδων.

Γι’ αυτό σου προτείνουμε:

Το OMEGAZON της Health Aid

Είναι υψηλής ποιότητας Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα από Νορβηγικά ιχθυέλαια (υψηλής περιεκτικότητας σε ΕΡΑ & DHA), μοριακής απόσταξης, απαλλαγμένο από διοξίνες, ιζήματα και βαρέα μέταλλα συστατικά από τα οποία επιβαρύνονται τα ψάρια στους ωκεανούς. Με ειδική σύνθεση anti-reflux, ώστε να μην έχει επίγευση ψαριού, αποδίδει όλα τα ευεργετικά οφέλη των λιπαρών οξέων στον οργανισμό.

Και το OMEGAZON PLUS της Health Aid

Συνδυάζει τα οφέλη των Ω3 λιπαρών οξέων με το συνένζυμο Q10, που ως ισχυρό αντιοξειδωτικό εμποδίζει την οξείδωση της κακής χοληστερόλης (LDL) και βοηθά στη διατήρηση επιπέδων ενέργειας. Ο συνδυασμός αυτός είναι ιδιαίτερα ωφέλιμος σε όσους λαμβάνουν μακροχρόνια φαρμακευτική αγωγή για τη χοληστερίνη.

Πού θα τα βρεις

Στα φαρμακεία, μόνο από την Health Aid

Περισσότερες πληροφορίες

Pharma Center A.E.τηλ: 210 9604511 www.pharmacenter.gr

Διάβασε ακόμα:

Ηλεκτρικά Πατίνια: Μόδα Ή Ο Σύγχρονος Τρόπος Μετακίνησης;

Τι, Πόσο Και Πότε Χρειάζεται Να Πίνεις Όταν Αθλείσαι

Author(s)

  • H συντακτική ομάδα του Thrive Global Greece προτείνει ιδέες και προϊόντα που κάνουν τη ζωή σου καλύτερη.