Δέρμα που τραβάει, με ξηρά σημεία ερεθισμού στο πρόσωπό σου; Κι όμως, για όλα μπορεί να φταίει ο χειμώνας! Tα συχνότερα, αίτια που πυροδοτούν ή επιδεινώνουν τέτοιους είδους δερματικά συμπτώματα είναι αυτά που συνδέονται με εξωτερικούς παράγοντες όπως οι καιρικές συνθήκες ή οι συνθήκες στους εσωτερικούς χώρους. Μάθε λοιπόν ποιοι είναι οι τρεις πιθανοί ένοχοι που μπορεί να επιβαρύνουν το δέρμα σου το χειμώνα.

Ένοχος Νο1: Ξηρός Αέρας Εντός

Ο ξηρός αέρας λόγω της θέρμανσης μέσα στο σπίτι ή στους επαγγελματικούς χώρους μπορεί δημιουργήσει ξηρότητα και ερεθισμό στο δέρμα ιδιαίτερα αν αυτό είναι ευαίσθητο.

Τι να κάνεις: Προσπάθησε να διατηρείς τη θερμοκρασία στο χώρο που ζεις ή εργάζεσαι σε όσο το δυνατόν πιο φυσιολογικές θερμοκρασίες. Όποιο θερμαντικό μέσο κι αν χρησιμοποιείς απόφυγε να το ανάβεις σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Η χρήση κλιματιστικού είναι πιο επιβαρυντική γιατί είναι αυτή που ξηραίνει τον αέρα περισσότερο. Ένας υγραντήρας μπορεί να βοηθήσει ή εναλλακτικά ένα μπολ με νερό στο χώρο που κοιμάσαι. Επίσης μην ξεχνάς τον καλό καθαρισμό του προσώπου σου στο ξεκίνημα αλλά και στο τέλος της ημέρας και την ενυδάτωσή του με μία ενυδατική κρέμα που του ταιριάζει. Για ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση της καθημερινής περιποίησης της επιδερμίδας σου το ΕVA BELLE RESTORE BOOSTER είναι η απόλυτη λύση.

Πρόκειται για μια εξαιρετικά συμπυκνωμένη σύνθεση από τα φαρμακευτικά εργαστήρια της Intermed με εκχύλισμα αρκτοστάφυλλου, μαργκόσας και calendulas που χαρίζει ομοιόμορφο τόνο και βελτιώνει την όψη της επιδερμίδας. Το εκχύλισμα αρκτοστάφυλλου εξισορροπεί τις δυσχρωμίες της επιδερμίδας, ενώ η μαργκόσα με την αντιφλεγμονώδη δράση της μειώνει τους ερεθισμούς. Η ενισχυμένη σύνθεση με calendula, επανορθώνει άμεσα την επιδερμίδα, εξασφαλίζοντας ορατή λάμψη.

Ένοχος Νο2: Κρύος Αέρας Εκτός

Συνηθίζεις να περπατάς αρκετή ώρα για να πας στη δουλειά, περιμένεις αρκετή ώρα στη στάση το λεωφορείο ή πηγαίνεις μεγάλη βόλτα το σκύλο σου; Αυτό σημαίνει ότι εκτίθεσαι για αρκετή ώρα στο κρύο. Ο ξηρός κρύος αέρας του χειμώνα είναι, όμως, ένας παράγοντας που μπορεί να ερεθίσει το δέρμα στα σημεία που είναι εκτεθειμένα όπως το πρόσωπο και τα χέρια.

Τι να κάνεις: Τις κρύες μέρες του χειμώνα φρόντισε να αποφεύγεις την απευθείας έκθεση του δέρματος στον αέρα φορώντας γάντια, κασκόλ και σκούφο. Φρόντισε να εξοπλιστείς με ειδικό ρουχισμό και αξεσουάρ για την προστασία των χεριών και του προσώπου σου ιδιαίτερα αν αθλείσαι σε εξωτερικό χώρο. Οπωσδήποτε πριν βγεις στο κρύο φρόντισε να φορέσεις την κατάλληλη ενυδατική κρέμα στο πρόσωπο, που είναι το σημείο που είναι εκτεθειμένο όλο το χρόνο στις καιρικές συνθήκες. Για να προστατεύσεις το δέρμα σου από τις ακραίες καιρικές συνθήκες, ενίσχυσε την ενυδατική σου κρέμα προσθέτοντας μερικές σταγόνες από το ΕVA BELLE RESTORE BOOSTER.

Ένοχος Νο3: Το Πολύ Ζεστό Μπάνιο

Μπορεί μετά από μια κρύα και δύσκολη μέρα το μόνο που ονειρεύεσαι να είναι να βουλιάξεις στη μπανιέρα μέσα πολύ ζεστό νερό όμως η συνήθεια αυτή μπορεί να αφαιρέσει όλο το προστατευτικό λίπος από το δέρμα σου προκαλώντας ή εντείνοντας την ξηροδερμία. Το ίδιο αποτέλεσμα μπορεί να έχει και το πολύ ζεστό ντους τόσο στο σώμα όσο και στο πρόσωπό σου.

Τι να κάνεις: Όταν κάνεις μπάνιο ή ντους προτίμησε το χλιαρό κι όχι το καυτό νερό αλλά ούτε και το κρύο. Οπωσδήποτε φρόντισε για τη σωστή ενυδάτωση του σώματος και του προσώπου σου μετά το μπάνιο καθώς είναι η στιγμή που η νοτισμένη σου επιδερμίδα μπορεί να φυλακίσει περισσότερη υγρασία κάτω από το δέρμα σου. Τι να θυμάσαι; Ότι η σωστή και επαρκής ενυδάτωση κατά τη διάρκεια του χειμώνα είναι το σημαντικότερο μέτρο πρόληψης για να αποφύγεις τους ερεθισμούς και την ξηρότητα στο δέρμα σου. Και φυσικά και σε αυτή την περίπτωση το ΕVA BELLE RESTORE BOOSTER μπορεί να αποδειχθεί ο καλύτερος σύμμαχος στην ενυδάτωση και περιποίηση του προσώπου σου. Πρόσθεσε μερικές σταγόνες στην ενυδατική κρέμα ή στο serum σου, άπλωσε με απαλές κινήσεις σε καθαρό πρόσωπο και απόλαυσε τα οφέλη της ενισχυμένης ενυδάτωσης.

Διάβασε ακόμα:

Το Δέρμα Σου Έχει Εχθρούς Που Δεν Υποψιάζεσαι

Κάνε Το Δέρμα Σου Να Λάμπει 

 Όμορφη και Λαμπερή σε Κάθε Ηλικία

Author(s)

  • H συντακτική ομάδα του Thrive Global Greece προτείνει ιδέες και προϊόντα που κάνουν τη ζωή σου καλύτερη.