Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις:

-Πού μπορεί να κρύβονται επαγγελματικές ευκαιρίες.
-Τι να κάνεις με τον ελεύθερο χρόνο σου.


Περίπου 55 εκ. εργαζόμενοι σε όλο το κόσμο, έχουν επηρεαστεί από την πανδημία, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία. Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνα του BBC, 1.5 εκ. άνθρωποι έχουν μείνει χωρίς εργασία. Αν και εσύ είσαι ένας από αυτούς, υπάρχουν πράγματα που μπορείς να κάνεις ώστε να βρεις εργασία σύντομα και να επιστρέψεις δριμύτερος.

Παρακάτω θα βρεις κάποια tips, τα οποία ελπίζω να σε βοηθήσουν:

Το βιογραφικό (και η εικόνα του) είναι το παν

Όση εμπειρία και να έχεις, μιας και ζούμε στην εποχή της εικόνας, το βιογραφικό σου είναι το παν. Αν είναι κακογραμμένο ή «παλιομοδίτικο», οι πιθανότητες να ξεχωρίσεις είναι ελάχιστες. Προσπάθησε αφενός να το επικαιροποιήσεις και αφετέρου να το διαμορφώσεις σύμφωνα με πιο σύγχρονα δεδομένα και πλατφόρμες, όπως είναι το Europass. Το Europass το ζητούν πλέον οι περισσότερες επιχειρήσεις, οπότε θα σε βοηθήσει πολύ.

Ποιες είναι οι δεξιότητές σου;

Σίγουρα θα υπάρχουν πράγματα που δεν ξέρεις, ή που δεν κάνεις τόσο καλά. Μιας και έχεις πλέον ελεύθερο χρόνο, φρόντισε να δουλέψεις πάνω σε αυτά ή να διευρύνεις τους ορίζοντές σου, μαθαίνοντας για παράδειγμα μια ξένη γλώσσα ή βελτιώνοντας ήδη υπάρχουσες δεξιότητές σου.

Δικτυώσου

Σε δύσκολους καιρούς, όπως αυτός που διανύουμε, είναι απαραίτητο να βοηθάμε ο ένας τον άλλον. Πες σε φίλους σου πώς έχει η κατάσταση ούτως ώστε όταν βρεθεί μια θέση εργασίας στην εταιρεία τους ή όταν ακούσουν για μια θέση εργασίας που ανοίγει σε μια άλλη εταιρεία, να σε προτείνουν αμέσως.

Μην σνομπάρεις τα social media

Είναι γεγονός πως το να περνάς αρκετές ώρες στα social media επηρεάζει από τον ύπνο μέχρι και την αποδοτικότητά σου. Όμως, αν χρησιμοποιηθούν σωστά, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ένα ακόμα όπλο στα χέρια σου. Πολλές εταιρείες δημοσιεύουν πλέον αγγελίες εργασίας εκεί, οπότε έχε το υπόψη σου την επόμενη φορά που θα μπεις για παράδειγμα στο Facebook.

Έχε τα μάτια σου ανοιχτά

Αν υπάρχουν πράγματα που σου αρέσουν να κάνεις, μην τα σταματάς για κανένα λόγο και κυρίως, μην αφήνεις την κακή σου πλευρά να σε καταβάλει. Υπάρχουν πολύ περισσότερες ευκαιρίες από όσες νομίζεις, αρκεί να μπορείς να τις εντοπίσεις. Για παράδειγμα: Αν έχεις ένα κατοικίδιο, καθώς το βγάζεις βόλτα μπορείς να πιάσεις κουβέντα με κάποιον άλλον που έχει επίσης κατοικίδιο και να αναφέρεις πως έχεις πολύ ελεύθερο χρόνο και δεν θα σε πείραζε κάποια στιγμή να φιλοξενήσεις το δικό του, στο σπίτι σου. Οι «νταντάδες» κατοικίδιων είναι επάγγελμα με υψηλή ζήτηση, ειδικά σε περίοδο εορτών και διακοπών. Μπορεί να σου φαίνεται αστείο, αλλά προσωπικά έχω άτομο στο περιβάλλον μου που έτσι κέρδισε αρκετά χρήματα το καλοκαίρι.

Το πιο βασικό όμως, είναι να κατανοήσεις ότι δεν είσαι μόνος, ούτε ο μόνος που περνάει δύσκολα. Εκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη έχουν αλλάξει τις συνήθειες και ζωή τους λόγω της πανδημίας. Σκέψου θετικά, επικεντρώσου στο πώς να βελτιωθείς και σίγουρα η επόμενη επαγγελματική ευκαιρία δεν θα αργήσει να έρθει.

Διάβασε ακόμα:

Απογείωσε την καριέρα σου από το σπίτι σε 4 βήματα

Πώς να διαπρέψεις στη δουλειά σου ακόμα και σε δύσκολους καιρούς