Στα επόμενα 2 λεπτά θα μάθεις:

-Γιατί το πρώτο βήμα για την αλλαγή είναι να προετοιμάσεις καλά τον ευατό σου για αυτήν.
-Τι κερδίζεις τολμώντας να προχωρήσεις σε μια επαγγελματική αλλαγή.


Η ερώτηση “είσαι χαρούμενος με την δουλειά σου;” είναι αρκετά συχνή, αλλά σπάνια θα ακούσεις ένα μεγάλο “ναι” γεμάτο σιγουριά και αυτοπεποίθηση. Πολλοί θα απαντήσουν “όχι” και δεν είναι ασυνήθιστο ή η καταστροφή του κόσμου, ειδικά στην εποχή που ζούμε. Είναι όμως ένα μεγάλο καμπανάκι για αλλαγές που καλό είναι να συμβούν στην επαγγελματική σου ζωή ώστε να εκπληρώσεις αυτό που θα ήθελες πραγματικά σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο.

Δεν μπορείς όμως να φτάσεις κάπου, εάν δεν ξέρεις το πώς. Τι πρέπει να κάνεις λοιπόν για να αλλάξεις;

Αρχικά, προετοίμασε τον εαυτό σου για την αλλαγή που θέλεις να φέρεις. Αντιμετώπισε την αλήθεια της καθημερινότητάς σου, κατάματα και με τόλμη, χωρίς να την ωραιοποιείς με το ζόρι. Τάισε τον εαυτό σου μόνο αλήθειες, είτε είναι δύσκολες, είτε εύκολες. Είτε αφορούν φίλους, δουλειά ή εσένα. Έτσι θα αναγνωρίσεις την σημασία του να είσαι αυθεντικός και θα αρχίσεις να αποβάλλεις το ψέμα, από συνήθεια. Το κυριότερο όμως είναι ότι θα χτίσεις μία δυνατή και αυθεντική προσωπικότητα, που θα σου δώσει το κουράγιο να αλλάξεις.

Έπειτα έρχεται το άλμα της αλλαγής

 Όσο καλά και να έχεις προετοιμαστεί, θα έρθει εκείνη η τολμηρή απόφαση που θα πρέπει να πάρεις ώστε να συμβεί η αλλαγή που σου αξίζει. Παραδείγματα τέτοια, πάρα πολλά γύρω μας και αξιοθαύμαστα. Μητέρες που τελείωσαν την σχολή που πάντα ήθελαν, αλλά δεν είχαν ποτέ τον χρόνο. Εργαζόμενοι που μόλις σχολάσουν από την δουλειά παρακολουθούν σεμινάρια σε κάτι που πάντα λάτρευαν, αλλά δεν έτυχε να σπουδάσουν. Εκείνοι που έστω άθελά τους ανακαλύπτουν ένα κρυφό τους ταλέντο και το ακονίζουν με μανία και μεράκι στον ελεύθερό τους χρόνο.

Γιατί να μη φοβάσαι την αλλαγή

Όλοι αυτοί άλλαξαν κάτι το οποίο τους έφερε πιο κοντά στον αληθινό τους εαυτό, έμπρακτα. Όλοι αυτοί, τόλμησαν να κοιτάξουν την αλήθεια τους στα μάτια και να βρουν το κουράγιο να κάνουν την πρώτη κίνηση που τους άλλαξε προς το καλύτερο. Γιατί η σκέψη ποτέ δεν είναι αρκετή εάν δεν μεταφράζεται σε πράξεις. Αυτές οι πράξεις που θα σηματοδοτήσουν την αλλαγή, για κάποιους θα είναι μία αγορά εξοπλισμού, για κάποιους άλλους η εγγραφή σε ένα μάθημα, ενώ για κάποιους άλλους θα είναι η παραίτηση ή το άνοιγμα της δικής τους επιχείρησης.

Το άγνωστο πάντα μπορεί να σε τρομάξει, αλλά νιώσε οικεία με αυτό γιατί βρίσκεται παντού γύρω μας. Εάν γνωρίζεις τις δυνάμεις σου και το πού μπορείς να φτάσεις όταν είσαι ο εαυτός σου, τότε ξέρεις πως το άγνωστο είναι η πιο χαρούμενή σου στιγμή. Γιατί σηματοδοτεί την αλλαγή σου σε έναν άνθρωπο αυθεντικό, που βρήκε το κουράγιο να εξερευνήσει και να βρει τον χαμένο του εαυτό.

Διάβασε ακόμα:

Πρέπει να πάρεις μια δύσκολη απόφαση; Σκέψου αυτά τα 3 πράγματα πρώτα!

Πώς να μη χάσεις έναν άντρα και κυρίως να μην χάσεις τον εαυτό σου

Author(s)

  • Ο Σταύρος Μπαρούτας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Marketing, ενώ είναι κάτοχος MBA και PhD στο Management και Ηγεσία. Μέλος (Faculty of CMI) στο Chartered Management Institute της Αγγλίας και πιστοποιημένος από αυτό. Έχει εργαστεί σε πολυεθνικές και ελληνικές επιχειρήσεις ως πωλητής, εκπαιδευτής και προϊστάμενος πωλήσεων και σήμερα είναι Διευθυντής Βόρειας Ελλάδας σε μεγάλη πολυεθνική εταιρεία. Συγγραφέας πολλών βιβλίων, ανάμεσα στα οποία: «Η Αντίληψη της Βελτίωσης», «Αλλαγή», «Τα Μυστικά για Αποτελεσματικό Μάνατζμεντ». Τον ελεύθερο χρόνο του, εκτός από το να βρίσκεται με την οικογένειά του, διδάσκει «Ηγεσία και Μάνατζμεντ» σε πανεπιστήμια του εξωτερικού και παραρτήματα αυτών, ενώ παραδίδει σεμινάρια βοηθώντας ανθρώπους όλων των ηλικιών να κάνουν πράξη τα θέλω τους.