“Συνήθως κάνω γυμναστική το πρωί. Είναι προτιμότερο να τρώω πριν την προπόνηση ή μετά και τι είναι να επιλέξω να φάω ώστε να έχω ενέργεια αλλά να μην βαραίνω κιόλας”; – ΓΒ

Καταρχάς σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να τρως πριν κάνεις γυμναστική. Καλό θα ήταν να τρως πρωινό περίπου 1 ώρα πριν κάνεις γυμναστική αλλά αν ο χρόνος σου είναι περιορισμένος και μισή ώρα πριν είναι εντάξει αρκεί να μην φας μεγάλη ποσότητα. Πιο συγκεκριμένα ιδανική επιλογή είναι ένα φρούτο και κατά προτίμηση μία μπανάνα ή μια μπάρα δημητριακών που θα έχει μέσα φυτικές ίνες αλλά και λίγη σοκολάτα για να σου δώσει ενέργεια. Μάλιστα αυτές οι διατροφικές επιλογές θα ενεργοποιήσουν ακόμα περισσότερο τον μεταβολισμό σου μετά τη γυμναστική αλλά και θα βοηθήσουν στην καλύτερη λειτουργία του εντέρου. Επίσης καλό θα ήταν πριν την άσκηση να μην πιεις πολλά υγρά, πχ χυμό ή γάλα γιατί θα βαρύνουν το στομάχι σου και είναι πιθανόν να σου προκαλέσουν ακόμα και ανακατωσούρα την ώρα που γυμνάζεσαι. Μετά την προπόνηση μπορείς να φας ότι θέλεις στα πλαίσια πάντα μιας ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής. 

Η Σόφη Πασχάλη είναι motivator με εξιδίκευση στη yoga, την aerial yoga και τα fitness programmes. Έχει σπουδάσει δημοσιογραφία και marketing, έχει δίπλωμα life coach και είναι συγγραφέας του βιβλίου “Η απάντηση είσαι εσύ!”.

Οι ειδικοί του Thrive δίνουν λύσεις σε όσα σε προβληματίζουν, με στόχο να κάνουν τη ζώη σου καλύτερη. Στείλε κι εσύ τις δικές σου ερωτήσεις στο [email protected].

Διάβασε ακόμα:

Γυμναστική Το Πρωί. Γιατί Να Την Προτιμήσεις

8 Βήματα Για να Ξεκινήσει Καλύτερα Η Ημέρα Σου

Author(s)

  • Η συντακτική ομάδα του Thrive Greece αποτελείται από δημοσιογράφους και επιστημονικούς συνεργάτες από τον χώρο της υγείας και της ευεξίας, της αποδοτικότητας, της ψυχολογίας, της αυτοβελτίωσης, της διατροφής και του fitness.